Vluchter Yevgeniy Fedorov soleert naar ritwinst in Tour du Rwanda

zondag 23 februari 2020 om 13:08
Vluchter Yevgeniy Fedorov soleert naar ritwinst in Tour du Rwanda

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Yevgeniy Fedorov heeft de openingsetappe van de Tour du Rwanda op zijn naam geschreven. In hoofdstad Kigali kwam de Kazach solo over de finish, nadat hij als enige overbleef uit de vroege vlucht. De renner van Vino-Astana Motors is tevens de eerste leider.

Yevgeniy Fedorov, Rnus Byiza Uhiriwe en Maral-Erdene Batmunkh sloegen al vroeg de handen ineen. Zij pakten meer dan zeven minuten voorsprong. In de laatste 25 kilometer kwam Fedorov solo voorop te rijden en bij het ingaan van de laatste tien kilometer had hij nog een voorgift van tweeënhalve minuut op het peloton. De Kazach hield stand in de lastige finale en sleepte op fraaie wijze de zege binnen. Een kwart minuut later kwam Henok Mulubrhan als tweede over de finish.

Eerder dit seizoen kwam Fedorov al sterk voor de dag in de Tour de Langkawi. De Kazach won daar de openingsetappe en zou uiteindelijk als tweede eindigen in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

1 Reactie

tvm 23 februari 2020 om 13:12

Een straffe prestatie van die jongeling. Nog maar 20 jaar!

In Langkawi won hij ook al de eerste rit en eindigde hij op plek 2 in het eindklassement. Dit is een sollicitatie naar de hoofdmacht van Vino!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone