zaterdag 13 augustus 2022 om 18:51

Vluchter Taco van der Hoorn zag Noors plan stranden: “Durfde het niet af te maken”

Video Taco van der Hoorn zat in de derde etappe van de Arctic Race of Norway in de vlucht van de dag, zijn habitat. De Nederlander hield het samen met Maurice Ballerstedt vol tot op vier kilometer van de streep. “Ik was echter niet zeker of ik het kon afmaken tegen mijn medevluchters. Deze aankomst was niet echt geschikt voor mij.”

Van der Hoorn bleef na de etappe van zaterdag met andere woorden met lege handen over. Al kreeg de renner van Intermarché-Wanty-Gobert wel de prijs voor de strijdlust. “Ja, daar heb je niet zo veel aan hé”, zei Taco al lachend voor de lens van WielerFlits.

“Het plan was om vandaag in de aanval te gaan. Met de ploeg zijn we vooral naar hier afgezakt met ambitie voor het algemeen klassement met renners als Sven Erik Bystrøm en Quinten Hermans. Met mijn aanval kon ik wat druk zetten op andere ploegen. Wij moesten bovendien dan ook niet werken in het peloton.”

Het zag er lange tijd toch goed uit voor de vluchters. Met nog 40 kilometer te gaan was hun voorsprong nog steeds een kleine vijf minuten. “Ik was echter niet zeker of ik het kon afmaken tegen mijn medevluchters. Deze aankomst was niet echt geschikt voor mij. Op zo’n steile heuvel ben ik gewoon niet zo goed. Ik heb gegokt dat er zou doorgereden worden, maar uiteindelijk pakte het niet zo goed uit”, vertelde Van der Hoorn.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2022 20:25
Jammer! Maar de inzet wordt gewaardeerd door het IWG.
  13 augustus 2022 23:45
  Het IWG… Instituut voor WielerGeschiedenis? Instelling voor WielerGekte? Internetforum voor WereldGozers?
  13 augustus 2022 23:58
  @kopinkas :) je was nog geen lid? Verbaast me niets, het Inkrauwd WielerFlits Gezelschap heeft ook een serieuze ballotage.
13 augustus 2022 22:41
Nico is wel heel slecht te verstaan.
  14 augustus 2022 02:51
  Mea culpa... Foutje van mij.
14 augustus 2022 01:00
Prijs voor de strijdlust? Ik heb een stukje zitten kijken en ik zag Taco van der Hoorn alleen maar beurten overslaan. Prima tactiek waarschijnlijk, maar daarmee sluit je jezelf wel uit voor deze prijs, zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.