Vluchter Dries De Bondt verrast peloton in Ster van Bessèges

vrijdag 7 februari 2020 om 16:53
Vluchter Dries De Bondt verrast peloton in Ster van Bessèges

foto: Cor Vos

Dries De Bondt heeft de derde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. Na een spannende finale bleef de renner van Alpecin-Fenix zijn vluchtmakker Georg Zimmermann en het peloton nipt voor in aankomstplaats Bessèges. Alexys Brunel blijft leider.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

In de derde etappe van de Franse rittenkoers stond de vorig jaar overleden Raymond Poulidor centraal. De winnaar zou na afloop namelijk de ‘Souvenir Raymond Poulidor’ uitgereikt krijgen. Op de route over 162 kilometer lagen de nodige klimmetjes te wachten, waaronder de Col de Trélis vanuit de start en een korte helling op ongeveer vijftien kilometer van de aankomst.

Kopgroep pakt royale voorsprong
Baanspecialist Robbe Ghys tekende voor de eerste aanval en zag Georg Zimmermann, Dries De Bondt en Marti Marquez aansluiten. Zij waren ook de eerste renners op de top van de Col de Trélis na 6,4 kilometer. Aan de eerste passage van de aankomst, na 42,9 kilometer, was hun voorsprong al opgelopen tot zeven minuten. Even later werd zelfs de negen minuten aangetikt.

Daarmee reed Georg Zimmermann, de best geklasseerde renner vooraan, virtueel in de leiderstrui. Na zestig kilometer vond het peloton het welletjes en begon het geleidelijk de tijdsverschillen terug te brengen. Halfkoers was de voorsprong teruggebracht tot zeven en een halve minuut. Het waren vooral de renners van Groupama-FDJ van leider Alexys Brunel, EF Pro Cycling en Nippo Delko One Provence die het vuile werk opknapten.

Dries De Bondt – foto: Cor Vos

Bij het ingaan van de laatste twintig kilometer hadden de vluchters nog steeds een fraaie voorsprong van drie minuten. Op zestien kilometer van de finish lag nog een klimmetje en daar versnelden Zimmermann en De Bondt. Zo werden Ghys en Marquez op achterstand gezet, maar even later konden zij terug aansluiten. Het peloton daarachter was intussen op hol geslagen en kwam rap dichterbij.

Sensatie is in de maak
Op 6,7 kilometer van de finish kwam de kopgroep voor de voorlaatste keer voorbij aan de aankomstlijn voor een korte slotronde. Het tijdsverschil was geslonken tot onder de minuut. De Bondt viel nog eens aan, waarmee het doek viel voor Marquez. Even later kreeg het peloton de kopgroep in het vizier: konden de overgebleven vluchters de buit wegkapen voor de neus van de meute?

Het was De Bondt die vanuit de rug van Zimmermann en Ghys als eerste de sprint aanging en het uiteindelijk haalde voor Zimmermann, die tweede werd. Ghys werd nog opgeslokt door het peloton, waar Magnus Cort, Roy Jans en Clément Venturini de top vijf vervolledigden. Alexys Brunel kwam in het peloton over de streep en behield de leiding. In het klassement volgt Benoît Cosnefroy op de tweede plaats, Edward Planckaert is derde.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Baik-Baik 7 februari 2020 om 17:13

Lekker hoor voor Alpecin-Fenix. Overwinning en plek 4. Leuk ook dat Jans ook juichend over de finish komt. Het is toch meer dan alleen Mathieu.

madeinstars 7 februari 2020 om 17:19

De Bondt reed vorig jaar ook al een heel sterk seizoen. Gewoon een supergoede renner, die niet zo misstaan in een WT-ploeg.

LB108 7 februari 2020 om 21:24

De Bondt zou nooit goed draaien in een WT ploeg, sorry..

maklukzat 7 februari 2020 om 22:31

Lijkt me een kermiscoureur, die een niveau hoger nergens meer is.

Nils96 7 februari 2020 om 17:28

Wat is er met Danny van Poppel aan de hand?

Wielervolger 7 februari 2020 om 17:44

Altijd wel iets

O59 7 februari 2020 om 19:09

Sterke prestatie van Robbe Ghys !

ChefSpijker 7 februari 2020 om 20:08

Moschetti en Langeveld zwaar gevallen. Moschetti zou een bekkenbreuk hebben en Langeveld een ‘hoofdtrauma’ en is daarbij buiten bewustzijn geweest. Dat kan weleens beiden lange tijd exit zijn…

LB108 7 februari 2020 om 21:26

Ook mooi van de jonge Zimmerman, nog beetje ouder en koersslimmer worden

Wheely 8 februari 2020 om 10:09

Wow gaaf zeg, net voor de neus van het aanstormende peloton, dat zijn de leukste.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone