Vlasov wint op mythische Kitzbüheler Horn, Hermans pakt eindzege

vrijdag 12 juli 2019 om 14:10
Vlasov wint op mythische Kitzbüheler Horn, Hermans pakt eindzege

foto: Cor Vos

Ben Hermans heeft nog maar eens de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Belg van Israel Cycling Academy wist niet te winnen op de gevreesde Kitzbüheler Horn, maar hij deed genoeg om de eindzege veilig te stellen. De ritzege ging naar de talentvolle klimmer Aleksandr Vlasov.

Het beloofde een razendspannend einde te worden van de Ronde van Oostenrijk, aangezien het verschil tussen leider Ben Hermans en voornaamste uitdager Ben O’Connor slechts acht seconden bedroeg. En laat de slotetappe nu finishen op de flanken van de gevreesde Kitzbüheler Horn, een van de zwaarste beklimmingen van Europa!

Enkele vluchters bereikten als eerste de voet van de Kitzbüheler Horn, maar de Poolse klimmer Marek Rutkiewicz werd als laatste avonturier al vrij snel ingerekend. Het peloton werd al vrij snel uit elkaar geslagen op deze ruim zeven kilometer lange klim, met een gemiddeld stijgingspercentage van maar liefst 12,3%.

Zoidl strandt in zicht van de haven 
De eerste serieuze aanval kwam op naam van Rubén Fernández. De Spaanse klimmer van Movistar waaide vanzelf weer terug. Vervolgens was het de beurt aan CCC-renner en thuisrijder Riccardo Zoidl. De eindwinnaar van 2013 wist wel langzaam weg te fladderen van de concurrentie, al werd het fladderen steeds meer zigzaggen.

Hierdoor wisten enkele achtervolgers steeds dichter te komen, wat het sein was voor Aleksandr Vlasov om een ultieme versnelling te plaatsen. De beloftevolle Russische klimmer ging op en over Zoidl, op weg naar een prestigieuze ritzege op de Kitzbüheler Horn. Vlasov verwees Patrick Schelling en Amanuel Gebreigzabhier naar de dichtste ereplaatsen.

Hermans volgt zichzelf op
Leider Hermans finishte niet bij de eerste vijf, maar de Belg wist wel zijn titel te prolongeren. Voor de 33-jarige renner uit Hasselt is het een flinke opsteker, nadat hij lange tijd uit de roulatie was vanwege een knieblessure. Hermans werd recent ook al achtste in de Ronde van Slovenië

Dit artikel delen:

11 Reacties

guyremgabdel 12 juli 2019 om 14:26

Proficiat Ben. Je bent ook zo een beetje door de pers een vergeten renner zoals Dylan Teuns en Xandro Meurisse. Als je bij ons in België niet voor QSD of LTS rijdt, ben je voor een deel van onze journalisten sowieso niet interessant. Chapeau voor deze helaas door de Tour weggedrumde prestatie.
Ze mogen dit gerust eens vermelden in vive le velo.

greeny 12 juli 2019 om 14:49

wie is dylan theuns? haal je er niet gewoon 2 door elkaar, edward tHeuns en dylan teuns? dus zelfs als je ze veren in de reet wil steken doe je ze tekort want je weet niet eens hoe diegene heet

Brabander 12 juli 2019 om 15:59

Teuns, Theuns, Teunissen, Theunisse… what’s in a name?. Vooral de kwestie T(h)euns zorgt voor nogal wat verwarring

Mwielerfan 13 juli 2019 om 10:21

Zoals naesen gva en vanmarcke?

don camillo 12 juli 2019 om 14:34

Volgens mij was het Diaz die tweede was en Schelling is zesde geworden.

Dolfy 12 juli 2019 om 15:15

Nr 2 reed met nr 105, dus tenzij ze de nummers hebben omgewisseld was het toch echt Schelling. Commentator dacht eerst ook Diaz trouwens..

Kannibaal van Schepdaal 12 juli 2019 om 14:39

Mooie overwinning van Vlasov, lijkt mij stilaan klaar voor de World Tour.

Tinkerbell 12 juli 2019 om 15:23

Vlasov zou getekend hebben bij Astana dus is dan inderdaad klaar voor de World Tour
https://twitter.com/cirogazzetta/status/1133264875520712704

Poeksel 12 juli 2019 om 14:47

En een mooie derde plek voor Werkilul!

Drossard Kudus 12 juli 2019 om 15:54

Exotische top 5 zo, met een Rus, een Eritreeër, een Zuid-Afrikaan en een Argentijn. Mooi idd van Gebre en Stefan de Bod, die zich hier toch een beetje ontdekt als klimmer.

GroeneTrui 12 juli 2019 om 20:56

Wel al veel goede uitslagen gereden deze Valsov. Zou misschien in de toekomst wel meekunnen doen in rondjes van een week op een hoger niveau.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair