Vingegaard wil ook slotrit in Baskenland winnen

zaterdag 8 april 2023 om 11:23
Vingegaard wil ook slotrit in Baskenland winnen

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard begint als leider in de Ronde van het Baskenland aan de slotrit. De Deen van Jumbo-Visma overleefde de voorlaatste etappe en wil zaterdag zijn derde ritzege boeken.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik verwacht een heel uitdagende etappe”, doet Vingegaard zijn verhaal. “Alles is mogelijk. Ik moet nog met veel renners rekening houden.”

De afgelopen jaren zag Vingegaard het van dichtbij al vaker misgaan in het Baskenland.  In 2021 pleegde de Deen samen met Primoz Roglic een coup in de slotrit en ontnam Roglic Brandon McNulty de leiderstrui.

“Ervaring heeft me geleerd dat de laatste etappe altijd chaotisch is. De leiderstrui blijft mijn prioriteit, maar als de mogelijkheid zich voordoet wil ik ook de etappe winnen. Ik zal er alles aan doen om de trui te behouden.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

ThorHushovd 8 april 2023 om 12:03

Dit gretige bevalt me wel, kan ik me niet herinneren van andere seizoenen – waardoor hij ook zo’n kleurloos imago heeft gekregen. Hij werkt er nu aan om dat meer kleur te geven, kunnen we alleen maar toejuichen!

1
Poeksel 8 april 2023 om 12:14

Vorig jaar had hij inderdaad voor de Tour maar twee keer gewonnen, dit jaar al zes keer ( TTT niet meegerekend) met een goede kans op overwinning zeven (of zelfs acht) vandaag.

0
kelderfan 8 april 2023 om 12:14

Jonas Vingegaard lijkt de weg omhoog te hebben gevonden.
Zijn versnelling bergop gaat steeds beter.
Derhalve zal ik niet verbaasd staan, als hij de derde zege binnen hengelt.

0
JohnDeere 8 april 2023 om 13:58

Als dit zo is, zal er dit jaar nog steeds geen enkele WorldTour etappe of eendagskoers gewonnen zijn door de vroege vlucht. Zou dit al eerder gebeurd zijn?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone