Vingegaard over CRO Race: “Een goede voorbereiding richting Lombardije”

maandag 26 september 2022 om 16:45
Vingegaard over CRO Race: “Een goede voorbereiding richting Lombardije”

foto: Cor Vos (archief)

Jonas Vingegaard zal dinsdag weer eens een rugnummer opspelden. De Deense klimmer van Jumbo-Visma rijdt deze week met de CRO Race (27 september-2 oktober) zijn eerste wedstrijd sinds hij in juli de Tour de France won. Op een persconferentie keek hij vooruit naar de komende dagen.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Vingegaard hoopt zich in Kroatië met name klaar te stomen voor de Ronde van Lombardije, de Italiaanse najaarsklassieker die over goed twee weken op het programma staat. “Het is een goede voorbereidingskoers richting Lombardije. Ik had na de Tour behoefte aan rust, maar ik ben nu weer aan het opbouwen. We wilden het dit jaar met de ploeg wat anders aanpakken en daarom zijn we hier.”

“Ik ben heel erg blij om hier te zijn. Het is mijn eerste koers sinds de Tour. Ik hoop dat ik in vorm ben en dat we als ploeg een goede wedstrijd kunnen rijden. We komen met een sterk team aan de start. Ik ben in mijn kindertijd al eens op vakantie geweest in Kroatië en heb toen ook met de fiets gereden. Het is een mooi land.”

Vingegaard heeft na de Tour wat gas teruggenomen, maar is inmiddels weer volop bezig met zijn vak. “De laatste drie weken zat ik in Spanje om me voor te bereiden op de resterende koersen. Ik hoop dat mijn vorm nu al goed genoeg is, maar dat gaan we deze week zien in de koers. Het is een mooie ronde, al had ik liever wel een echte aankomst bergop gezien. Toch is het parcours alsnog erg heuvelachtig met wat bergen onderweg. Ik kijk ernaar uit.”

Een leven voor en na de Tour?
Na zijn Tourzege kwam er ontzettend veel op Vingegaard af. Zo werd hij vlak na de Tour als een ware held onthaald in zijn thuisland Denemarken. Bij een huldiging in Kopenhagen waren maar liefst 25.000 mensen aanwezig. Toch is zijn leven verder niet echt veranderd, laat hij weten op de persconferentie. “Er zijn nu wel meer mensen die me herkennen, maar ik ben nog altijd dezelfde Jonas.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

dynamo 26 september 2022 om 17:02

prima vent , zag dat bora niet meedoet beetje vreemd, had bora wel verwacht

0
Alfred Issendorf 26 september 2022 om 20:11

Ach, Bora. Ik vind het al een wonder dat TJV weer eens aan de start staat. Ik zit er morgenmiddag weer klaar voor!

1
Gibo 26 september 2022 om 18:27

Heeft ie dan een volledige trainingsopbouw gedaan enkel voor Lombardije om daarna terug af te bouwen?
Het is toch bijna de moeite meer om nu nog een piek te leggen. Of mis ik nog wat boeiende wedstrijden op de kalender?

0
Julien Van der Aert 26 september 2022 om 18:54

Een half jaar op je lauweren rusten gaat je ook vervelen. Ben blij dat de ronderenners van tegenwoordig zich het hele jaar door laten zien.

Is toch geniaal dat we Evenepoel, Pogaçar, Roglic en Vingegaard het hele jaar door kunnen bewonderen? Beter dan die ouwe generatie van Armstrong, Rasmussen en Froome die maar 1 maand per jaar in beeld fietsten, als je het mij vraagt.

1
Rode_Rick 26 september 2022 om 18:56

Nou je hebt het Italiaanse najaar, maar Cro Race clasht met Emilia en Milaan Turijn is verandert in een misbaksel in het voorjaar.

Misschien nog Tre Valli maar dat is slechts na Cro Race.

0
Gibo 26 september 2022 om 19:08

@julien: dat is zeker een positieve evolutie. Ik stel me eerde de vraag of hij dan niet een paar weken eerder kon beginnen en de Canadese koersen en wk kon meepikken ipv nu hard te trainen voor 1 koers helemaal aan het einde van het seizoen

2
Maglia Rosa 26 september 2022 om 19:27

@Julien,
‘die ouwe generatie’? De namen die je noemt zijn individuen uit verschillende generaties. Die renners reden ook samen met Zabel, Vinokourov, Bettini, Di Luca, Valverde, Evans, Rodriguez, Contador, etc. die je wel het hele jaar zag. Zo heeft elke generatie renners die focussen op een klein aantal wedstrijden en renners die het hele jaar goed zijn.
Dat focussen is met de huidige generatie overigens alleen maar erger geworden. Bijna alle kopmannen koersen tegenwoordig aanzienlijk minder dan 10-20 jaar geleden.

PS: Wat doet Froome eigenlijk in het rijtje met Armstrong en Rasmussen? Froome stond er 5 jaar lang het hele jaar door.

1
Romāns Vainšteins 26 september 2022 om 19:38

Ik vind het juist van grote snuggerheid en zelfkennis getuigen dat je na een eerste tourwinst volledig van de radar verdwijnt om je lichaam en ziel op innerlijke rust te trakteren. Eveneens heb ik er totaal geen probleem mee wanneer wat renners 1 x per jaar komen opdoemen voor het grootste doel en vervolgens weer 10 maanden onder de grond kruipen, heeft wel iets mystieks toch?

2
Mwielerfan 26 september 2022 om 21:02

Froome won best veel voorbereidingskoersen dus past hier niet in het rijtj

1
Marcus Aurelius 27 september 2022 om 10:16

Zoek de fout. Froome is de enige die nooit op doping is betrapt in het lange rijtje van renners dat hier genoemd wordt, of ze weinig reden of veel.

0
Marik 26 september 2022 om 19:37

Ik ben vooral benieuwd of zijn Tourwinst hem ook een boost geeft in eendagswedstrijden.

0
Wim Kruithof 26 september 2022 om 19:43

Eindelijk gaat het weer over koers en is de hele WK karavaan met Van der Poel-soap ten einde (hopelijk). Voor mij tijd om mijn karretje weer aan te haken, er staan nog heel wat mooie Europese najaarskoersen op de kalender.

0
Alfred Issendorf 26 september 2022 om 20:09

Goed om te horen, Wim! Ik begon al te vrezen dat je karretje was gekiept en je de bietenbrug op was gegaan!

0
Wim Kruithof 26 september 2022 om 21:33

Dank Alfred, maar ik ben nooit heel ver weg. Heb alleen vrij weinig met een WK, een soort mondiaal circus waar het grootste budget zegeviert. Ik voel heel veel meer voor (semi-)klassiekers in karakteristieke streken, met pittoreske oude binnensteden. Als een Gran Piemonte, Paris – Tours of Tour de Vendee (zij het pas sinds 1980). Dus jaarlijks ben ik in de luwte rondom het WK.

Zeker als een soap rondom Van der Poel weer werkelijk alle aandacht opsoupeert en iedere bekendheid die iets roept voor de buhne rondom Evenepoel, een eigen topic krijgt toebedeeld.

Ik word daar moe van.

1
Mwielerfan 26 september 2022 om 21:00

Wat gas terug genomen? Hij heeft niks meer gedaan, Armstrong all over again

-3
Posterix 26 september 2022 om 22:46

Quote RV van een paar reacties hierboven:

“Ik vind het juist van grote snuggerheid en zelfkennis getuigen dat je na een eerste tourwinst volledig van de radar verdwijnt om je lichaam en ziel op innerlijke rust te trakteren. ”

Waarvan akte

3
Promiz Rigloc 27 september 2022 om 01:53

Mwielerfan ..> Misschien toch even tijd dat je je data even nakijkt.

Faun-Ardèche Classic, Drôme Classic, Tirreno-Adriatico = 7 ritten, Grand Prix de Denain – Porte du Hainaut, Itzulia Basque Country = 6 ritten, La Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Critérium du Dauphiné = 8 ritten, Tour de France = 21 ritten.

Totaal van 47 koersdagen tot nu toe, wat exact evenveel is als Van Aert t/m het afgelopen weekend. Tel hier zes ritten in Kroatië en de ronde van Lombardije bij op en je komt aan 54 koersdagen voor Jonas in het seizoen 2022.

Ik kan je een half peloton aan renners noemen die minder koersdagen hebben gereden dit seizoen, waaronder een Van der Poel, Alaphilippe, Kruijswijk, en nog talloze toppers.

Zelfs een Pogacar die we prijzen voor het feit dat hij overal start komt met z'n twee deelnames in Australië erbij opgeteld maar aan 51 koersdagen.

Dus nee, enig vergelijk met Armstrong is in deze niet correct.

0
Wim Kruithof 27 september 2022 om 02:34

Klasse opsomming Promiz Rigloc.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone