Vingegaard maakt ‘beulswerk’ Jumbo-Visma af: “Het was ons plan om het zo te doen”
foto: Cor Vos
zaterdag 10 juni 2023 om 16:48

Vingegaard maakt ‘beulswerk’ Jumbo-Visma af: “Het was ons plan om het zo te doen”

Jonas Vingegaard maakte zaterdag indruk in de koninginnenrit van het Critérium du Dauphiné. De Deen van Jumbo-Visma reed met een verschroeiende demarrage weg bij zijn tegenstanders op de Col de la Croix de Fer. “Ik wilde vandaag dolgraag voor de etappezege gaan”, zegt hij op de ploegsite.

“De benen voelden goed en de jongens werkten onderweg keihard”, aldus de Tourwinnaar van 2022. “Het was ook ons plan om het op deze manier te doen. Het afmaken van het beulswerk van mijn teamgenoten is een heerlijk gevoel. De bedoeling was dat Tiesj en Attila hard zouden doorrijden op de laatste klim. Als zij beiden aan hun limiet zaten, was het de beurt aan mij. Gelukkig is het allemaal volgens plan verlopen. Uiteraard heb ik zelf ook flink afgezien. Maar het gevoel van blijdschap overheerst nu.”

Met nog slechts één rit te gaan, staat Vingegaard in polepositie om ook de eindzege van het Critérium du Dauphiné binnen te halen. “Het Critérium du Dauphiné is een van de grootste wedstrijden ter wereld. Het zou een enorm grote eer zijn wanneer ik mijn naam op de erelijst mag bijschrijven. Voor het zover is, wacht ons morgen eerst nog de slotetappe. Dat is opnieuw een lastige rit. Misschien liggen er weer kansen, maar daar durf ik nu nog niet veel over te zeggen. We gaan in ieder geval de gele leiderstrui verdedigen.”

 
4 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2023 17:20
Top gedaan van de bijen !
10 juni 2023 17:44
't Plan heeft inderdaad goed gewerkt.
10 juni 2023 20:06
Quote:
Het Critérium du Dauphiné is een van de grootste wedstrijden ter wereld. Het zou een enorm grote eer zijn wanneer ik mijn naam op de erelijst mag bijschrijven.
Precies dit. Hulde Vingegaard en andermaal een pluim. Te vaak lees ik dat dit soort meerdaagsen worden weggezet als 'voorbereidingskoersjes'. Maar winnen is weinigen gegeven en het is gewoon een sieraad op het palmares. Zelfs een Ster van Bessèges of Volta ao Algarve van mijn part, gewoon heel mooie koersen. Getalenteerd ronderenners als Kruijswijk, Kelderman etc. zouden een moord doen voor zo een mooie rittenkoers.
11 juni 2023 07:29
Ik hoop echt op een topfitte pogacar want anders wint vingegaard de tdf gewoon met 5-6 minuten zonder pech op zen froomes gezien zijn ploeg. Heel erg saai dus.

Reacties zijn gesloten.