Vincenzo Nibali: “Weet niet hoe goed mijn vorm is”

zondag 24 februari 2019 om 12:06
Vincenzo Nibali: “Weet niet hoe goed mijn vorm is”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali rijdt vandaag zijn eerste wedstrijdkilometers van 2019. De Italiaan van Bahrain Merida weet op dit moment niet hoe goed zijn vorm is, zo vertelde hij op de persconferentie. Hij hoopt daar in de UAE Tour achter te komen.

“Ik kom rechtstreeks van een trainingskamp”, zo laat Nibali weten. “Ik ben hier ook om me voor te bereiden op de volgende koersen. Ik ben blij om hier te zijn. Deze wedstrijd is duidelijk aan het groeien. Ze kunnen bovendien rekenen op een sterk deelnemersveld. Ik kijk er naar uit.”

Nibali verbleef de voorbije weken op Tenerife, waar hij de basis heeft gelegd voor een – hopelijk – succesvol seizoen. De 34-jarige ronderenner krijgt de komende week de kans om zich te testen, met een ploegentijdrit én twee bergritten.  “Ik weet op dit moment niet hoe de vorm is”, zo laat hij weten.

Eerste test 
“Het is mijn eerste wedstrijd van het seizoen, dus is het vooral aftasten hoe ik me voel. Ik heb de hele winter hard getraind. Het is nu tijd om te ontdekken hoe de benen zijn, en waar ik sta ten opzichte van de concurrenten.” Nibali zal na de UAE Tour weer naar Europa trekken, om deel te nemen aan Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Dit artikel delen:

1 Reactie

LutsenkoFan 24 februari 2019 om 12:12

Begint altijd zeer matig dus zal wel niet zo goed gaan deze week.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone