‘Vincenzo Nibali moet passen voor Tirreno-Adriatico’
foto: Cor Vos
dinsdag 1 maart 2022 om 11:21

‘Vincenzo Nibali moet passen voor Tirreno-Adriatico’

Vincenzo Nibali zal over een week niet aan de start verschijnen van Tirreno-Adriatico, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De voor Astana Qazaqstan Team uitkomende Italiaan, in 2012 en 2013 winnaar van de Italiaanse rittenkoers, kampt namelijk met een ontsteking aan de amandelen en moet zijn programma omgooien.

De 37-jarige Nibali sukkelt de voorbije weken met zijn gezondheid, want goed twee weken geleden testte hij al positief op het coronavirus. De Italiaanse klimmer moest zo de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol laten schieten. Inmiddels is Nibali volledig hersteld van zijn coronabesmetting, maar door een ontsteking aan zijn amandelen moet de winnaar van de drie grote rondes weer pas op de plaats maken.

Het is nog onduidelijk wanneer de ervaren klimmer weer een rugnummer kan opspelden, maar volgens de roze sportkrant komen de Trofeo Laigueglia (2 maart) en Tirreno-Adriatico (7-13 maart) nog te vroeg. De Siciliaan zal de komende dagen, met zijn entourage, een nieuw programma uitstippelen.

Nibali begon zijn seizoen begin februari met de Ronde van Valencia, tot nu toe zijn enige koers van 2022. De klimmer vond zichzelf na vijf etappes terug op een zestiende plaats in het algemeen klassement.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2022 12:45
Zal mij verbazen als hij nog hoge ogen gooit
1 maart 2022 15:13
De haai van Messina

Reacties zijn gesloten.