Vincenzo Nibali hervindt moraal: “Bij Bahrain Merida is er iets geknapt”

vrijdag 13 december 2019 om 16:24
Vincenzo Nibali hervindt moraal: “Bij Bahrain Merida is er iets geknapt”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali lijkt bij Trek-Segafredo zijn enthousiasme te hebben teruggevonden. De Italiaan koerst komend seizoen voor de Amerikaanse formatie, nadat hij drie jaar bij Bahrain Merida reed. “Helaas is er daar iets geknapt.”

Nibali trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht bij Bahrain Merida. In zijn periode bij de Bahreinse ploeg stond hij driemaal op het podium van een grote ronde en won hij de Ronde van Lombardije en Milaan-San Remo. “Ik ben er trots op dat ik het team met de Prins van Bahrein kon helpen ontwikkelen en het team over de hele wereld bekend kon maken. Maar helaas is er iets geknapt op een bepaald moment, en nu gaan we onze eigen weg”, vertelt hij in een interview met Cyclingnews.

Bahrain Merida heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan: autoconstructeur McLaren werd aandeelhouder en Rod Ellingworth kwam over van Team Ineos om de nieuwe teammanager te worden. Het team leek een nieuwe energie te hebben gevonden, maar Nibali was naar verluidt nooit geïnteresseerd om te blijven en deel uit te gaan maken van de veranderingen. “Ik weet niet eens hoe Rod eruit ziet, ik heb nog nooit met hem gesproken. Ik sprak alleen met de grote baas, Milan Erzen.”

Perfectionist
Bij zijn nieuwe ploeg Trek-Segafredo heeft Nibali zijn enthousiasme teruggevonden. “Trek-Segafredo wil dat ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan: professioneel blijven en hard werken, proberen de doelen te bereiken die we onszelf stellen en mijn uiterste best doen. Ik denk dat ik daartoe in staat ben, omdat ik snel doorhad dat ze er alles aan doen om me te helpen. Ik ben een perfectionist als het gaat om mijn materiaal, en de ingenieurs van Trek staan altijd meteen voor me klaar.”

Deze week presenteerde de ploeg de hoofddoelen van de kopmannen al. Nibali focust zich wat het rondewerk betreft op de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Ook liggen zijn ambities bij de Olympische Spelen in Tokio en het WK in Zwitserland. “Ik heb al gesproken met de Italiaanse renners die deelnamen aan het Test Event in de zomer en ze bevestigden dat het moeilijk is en geschikt is voor klimmers zoals ik. De Spelen zijn iets speciaals, zelfs voor een profrenner. Wie zou er geen olympische medaille willen winnen?”

Hoofddoelen Vincenzo Nibali in 2020

flag-pt Volta ao Algarve
flag-it Tirreno-Adriatico
flag-it Milaan-San Remo
flag-be Luik-Bastenaken-Luik
flag-it Giro d’Italia
flag-jp Olympische Spelen
flag-es Vuelta a España
flag-ch WK wielrennen

Dit artikel delen:

9 Reacties

LB108 13 december 2019 om 17:22

Steeds dezelfde persberichten zie je toch.. en al zeker vanuit Trek ploeg…
-perfecte ploeg berichten- remember Theuns, Porte,…

0
wiebipedia 13 december 2019 om 17:36

“Sprak alleen met Erzen” Daar is het dus geknapt.

Verder is het duidelijk dat het allemaal al een tijd niet lekker loopt daar. Vandaar ook de complete cultuuromslag waarschijnlijk

0
Scott Sunderland 13 december 2019 om 17:50

Ja dat ging niet lekker bij deze ploeg wat betreft de relatie met de kopmannen op papier : Nibali en Dennis. Beiden exit. Pozzovivo ook weg, hoewel bij hem zijn blessures daar ook ten grondslag aan zullen liggen.

Teuns en Colbrelli hebben bijgetekend. Goed gedaan dit jaar. Mohoric blijft, maar had een rot seizoen.

Cavendish en Landa de nieuwe kopmannen. Poels en Bilbao leuke nieuwe namen. Geen idee of het nu wel lekker gaat lopen in de ploeg. Als Cavendish niet verbetert en Landa weer pech kent in de grote rondes, dan is het nieuwe optimisme zo weer om zeep.

0
Onie 13 december 2019 om 18:13

Alsof Bahrein niet wou dat Nibali zijn best deed.

0
Verweggistan 13 december 2019 om 18:53

Je best doen is niet goed genoeg in Bahrain, denk ik.

0
Covadonga 13 december 2019 om 19:59

Onie +1
Dat was wat ik ook dacht. Bij Bahrein hoef je niet hard te werken en mag je onprofessioneel zijn. Tuurlijk…

0
Samlambeej 13 december 2019 om 21:53

Heeft nogal wat bijeengereden voor Bahrein. En dat terwijl velen het niet meer in hem zagen na zijn 31ste en vertrek bij Astana. Buiging voor 'Lo Squalo'.

0
Johnny7 13 december 2019 om 22:22

Zijn loonstrook was geknapt ja, want zijn maandelijkse beloning die nogal hoog was wouden ze niet meer betalen. Trek naar het schijnt wel (Trek heeft iets met dik salaris en oude renners). Gaat echt heel veel achteruit qua ondersteuning en dat gaat hem opbreken ben ik bang. Geen helpers meer van het niveau Caruso die in die finale kilometers lang op kop kunnen rijden.

0
jsprunk 14 december 2019 om 13:18

Ik dacht gelezen te hebben dat Ciccone hetzelfde programma rijdt als Nibali, dat is een prima pion om te hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone