Vincenzo Nibali hervat competitie na hoogtestage op El Teide

vrijdag 19 april 2019 om 20:06
Vincenzo Nibali hervat competitie na hoogtestage op El Teide

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali keert komende week terug in koersverband tijdens de Tour of the Alps. De Italiaan kwam sinds Milaan-San Remo niet meer in actie; via een hoogtestage op de vulkaan El Teide op Tenerife bereidde hij zich voor op de Giro d’Italia, zijn hoofddoel voor 2019.

“Ik ben blij om terug te keren in deze rittenkoers”, laat Nibali weten in een communiqué van zijn ploeg Bahrain Merida. De Italiaan verscheen al vijf keer eerder aan het vertrek van de Italiaanse koers, die eerder de Giro del Trentino heette. “Deze wedstrijd draag ik een warm hart toe en ik wist er al twee keer te winnen, in 2008 en 2013.”

Vrijwel alle renners die namens Bahrain Merida aan het vertrek staan in de Tour of the Alps, namen eveneens deel aan de hoogtestage. In elf dagen reden zij 1400 kilometer en maakten zij 30.000 hoogtemeters. Alleen Meiyin Wang was er niet bij. De ploeg verwacht dat de trainingsstage al effect heeft in de Tour of the Alps.

Voor Nibali staat deze rittenkoers met name in het teken van de Giro d’Italia, zijn belangrijkste afspraak dit seizoen: “Ik heb de afgelopen weken goed gewerkt en deze wedstrijd helpt me in te zien waar ik sta met mijn voorbereiding. Ook wil ik er mijn conditie verfijnen met het oog op Luik-Bastenaken-Luik en de Giro d’Italia.”

Selectie Bahrain Merida voor de flag-it Tour of the Alps 2019
flag-it Valerio Agnoli
flag-it Andrea Garosio
flag-it Antonio Nibali
flag-it Vincenzo Nibali
flag-at Hermann Pernsteiner
flag-cn Meiyin Wang

Dit artikel delen:

2 Reacties

chasse patat 20 april 2019 om 00:23

Zou hij samen met Tom hebben getraind?

ikbenprocycling 20 april 2019 om 08:40

van zoiets zou je (dan) beelden willen

Headlines

Materiaalzone

Populair