Vincenzo Nibali heeft voorlopig programma op papier
zaterdag 29 november 2014 om 11:28

Vincenzo Nibali heeft voorlopig programma op papier

Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali heeft zijn voorlopige programma voor 2015 bekend gemaakt. De Italiaan focust zich op de Tour de France, maar houdt de deur op een kier voor deelname aan de Giro. “Het is nog niet mijn definitieve programma”, stelt Nibali tegenover La Gazzetta dello Sport. “Het kan nog veranderen, dat hangt af van mijn gevoel.”

Zijn voorlopige programma lijkt op dat van afgelopen seizoen. Al heeft Nibali in 2015 minder koersdagen. De Italiaan begint zijn wielerjaar in de Rondes van Dubai en Oman. Daarna start hij in de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. Ook de Ardennenklassiekers staan op zijn programma. Maar eerst gaat Nibali op trainingskamp op de Teide. Ook na de klassiekers wil de Italiaan op de vulkaan van Tenerife aan zijn vorm werken.

Vijf dagen na het tweede trainingskamp op de Teide gaat Nibali van start in het Critérium du Dauphiné. Vervolgens staat er van 15 tot 24 juni nog een trainingskamp op het programma, dit keer in San Pellegrino. Tot slot zal Nibali één week voor de Tourstart in Utrecht deelnemen aan het Italiaans kampioenschap.

Lees ook:
Nibali verwacht Giro d’Italia in 2015 over te slaan

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast