Vincenzo Nibali: ”Had teveel pech”

zondag 29 september 2013 om 21:16
Vincenzo Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali reed vandaag voor eigen volk een sterk WK, maar toen de prijzen verdeeld werden greep de Italiaanse kopman net naast een medaille. Na afloop moest de Siciliaan toegeven dat hij het geluk niet aan zijn zijde had. ”Ik miste de portie geluk die je nodig hebt om hier wereldkampioen te worden”, zo verklaarde hij na afloop aan Biciciclismo.


Nibali wist in de slotronde te ontsnappen samen met het Spaanse duo Rodriguez-Valverde en de Portugees Costa, maar kon het pleit niet in zijn voordeel beslechten. ”Achteraf gezien heeft de inspanning om terug te komen na mijn val me wellicht de kop gekost in de finale”, zo analyseert Nibali de koers. ”Het is erg jammer. Ik verscheen hier in zeer goede doen aan de start, maar ik kwam krachten tekort in de slotfase.”

Nibali verwees ook nog kort naar het numerieke overwicht van de Spanjaarden in de slotfase en de uiteindelijke triomf van Rui Costa. ”De Spanjaarden hadden me goed in de tang, maar als je ziet dat Rui Costa ze er allebei oplegt kun je je afvragen of ze het goed hebben uitgespeeld.”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.