Vincenzo Nibali: “De Giro is de belangrijkste wedstrijd voor mij”

donderdag 13 december 2018 om 10:17
Video

Vincenzo Nibali heeft van de Giro d’Italia zijn hoofddoel gemaakt voor 2019. Dat vertelt de kopman van Bahrain Merida op het ploegpresentatie in Kroatië aan WielerFlits. De Italiaan gaat daarna ook nog de Tour de France rijden. “Als ik de Tour op papier zie, vind ik die een beetje moeilijker”, aldus Nibali.

Nibali geeft aan graag twee grote rondes te willen rijden. “Om helder te zijn, de Giro zal de belangrijkste afspraak voor mij zijn. Na de Giro zullen we de balans opmaken en gaan we nadenken over de Tour de France”, vertelt de Haai van Messina. Hij ziet de Tour niet als bonus. Door later aan zijn seizoen te beginnen hoopt hij toe te werken naar zijn topvorm. “Ik ga op zoek naar mijn beste conditie voor de Giro en die conditie wil ik over alle wedstrijden dit seizoen verdelen.”

Het seizoen voor Nibali begint in de Ronde van Valencia, begin februari. Daarna rijdt hij de UAE Tour (25 februari-2 maart) en Tirreno-Adriatico (13-19 maart) voor hij zijn titel verdedigt in Milaan-San Remo. Na een hoogtestage zijn de Tour of the Alps (22-26 april) en Luik-Bastenaken-Luik zijn laatste koersen voor de Giro.

Bij de video zit Nederlandse ondertiteling. Klik daarvoor op Instellingen in de video en dan op Ondertiteling.

Dit artikel delen:

7 Reacties

HSV 13 december 2018 om 10:28

Goede keuze van Nibali! Hopen maar dat Dumoulin ook voor de giro gaat. De aso vind ik sinds hun schandalige afhandeling van Johnny’s prikkeldraadval een criminele organisatie. Ook het opstrijken van zovele miljoenen om er volgens amper wat van naar de renners te laten terugvloeien vind ik malafide daarom zou het mooi zijn als ze minder belangrijk worden gemaakt. De wielersport lijkt mij op termijn ten dode opgeschreven zonder een Bosmanachtig-arrest.

Mwielerfan 13 december 2018 om 23:38

Ze stoppen veel geld in het overeind houden van alle kleine Franse koersen

KennyKlimmen 13 december 2018 om 12:55

Gelukkig. Zie hem daar graag rijden.

kelderfan 13 december 2018 om 15:02

Goed nieuws! Met Nibali erbij is er altijd strijd om de overwinning.
Hopelijk wordt ’t weer een gevecht met Kruijswijk om de top-drie.

Mwielerfan 13 december 2018 om 23:39

Om de top drie? Om de titel

Johnny7 13 december 2018 om 16:28

Verstandige keuze van Nibali. Hopelijk gaan er nog een paar toppers naar de Giro en krijgen we mooie gevechten te zien.

thijssss 13 december 2018 om 20:10

Slimme keuze. Zie hem de Tour nooit meer winnen en als je dan in de ronde van je thuisland wel voor het hoogste treetje kunt strijden is dat veel mooier.

Headlines

Materiaalzone

Populair