Vincenzo Nibali begint in 2015 later aan het seizoen
zondag 26 oktober 2014 om 14:18

Vincenzo Nibali begint in 2015 later aan het seizoen

Vincenzo Nibali zal in 2015 later aan het wielerseizoen beginnen. Dat vertelt zijn trainer Paolo Slongo aan La Gazzetta dello Sport. Nibali reed dit jaar in januari tijdens de Tour de San Luis zijn eerste wedstrijdkilometers. Afgelopen weekend sloot de winnaar van de Tour de France zijn seizoen in Japan met het Saitama Criterium af.

De Tour de San Luis en de Tour Down Under zal hij volgend seizoen aan zich voorbij laten gaan. “We beginnen rustig aan het seizoen. Wellicht op Mallorca of misschien wel in Dubai,” aldus Slongo. “In het voorjaar zal Tirreno-Adriatico een van zijn belangrijkste wedstrijden zijn. Maar het is duidelijk dat hij daar – met het oog op de Giro en de Tour – nog niet op de top van zijn kunnen zal zijn. Het wordt daarom geen echt doel. De Ardennen evenmin,” legt Slongo uit.

Nibali gaat na zijn seizoen in Japan te hebben afgesloten voor veertien dagen op een welverdiende vakantie samen met zijn vrouw en dochter. Op 24 november neemt hij deel aan een vijfdaags trainingskamp van zijn ploeg Astana in Montecatini Terme. Hierna volgen er nog trainingskampen in het Spaanse Calpe (4-18 december en 12-25 januari).

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast