Vijfsterrenstrook Mons-en-Pévèle herschapen in heuse modder- en regenpoel
Wout van Aert kan zijn borst, letterlijk, natmaken - foto: Cor Vos
zondag 3 oktober 2021 om 08:59

Vijfsterrenstrook Mons-en-Pévèle herschapen in heuse modder- en regenpoel

Parijs-Roubaix zal zijn bijnaam, De Hel van het Noorden, dit jaar nog meer eer aandoen. Door de hevige regenval van de voorbije dagen zijn enkele kasseistroken herschapen tot een regen- en modderpoel. Zo ook de beruchte vijfsterrenstrook Mons-en-Pévèle.

Afgelopen nacht viel in Noord-Frankrijk de regen met bakken uit de hemel, waardoor de kasseistroken op het parcours van Parijs-Roubaix er nog wat slechter bij liggen. Zo ook Mons-en-Pévèle, traditioneel een van de scherprechters in de Helleklassieker. Deze drie kilometer lange strook, gekenmerkt door slecht liggende kasseien, ligt op goed vijftig kilometer van de finish.

Het parcours ligt er vandaag nog veel slechter bij dan gisteren, toen de vrouwen hun eerste Parijs-Roubaix mochten afwerken. In de vrouwenkoers werd er al veelvuldig gevallen, onder meer door Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Jolien D’hoore en wereldkampioene Elisa Balsamo.

RIDE Magazine
69 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2021 10:28
PR-waterfietsen
3 oktober 2021 10:39
Heeft weinig meer met wielrennen te maken, is een nieuwe discipline op zich
3 oktober 2021 10:46
Prudhomme heeft gelijk. Je hoeft niet maar je mag. Als je veilig wilt zijn dan ga je toch niet naar Parijs Roubaix...
3 oktober 2021 10:48
Wat een gezeur, dit is de eerste natte PR in jaren. Niks schrappen. Kap anders helemaal met wielrennen.
Euskatel zal blij zijn dat ze (nog) geen WorldTour zijn.
3 oktober 2021 11:03
In de extreme jaren - wanneer was het 15-20 jaar geleden, kwamen er maar 80-100 renners aan de start omdat de meeste zich niet wilden blesseren zo vroeg in het seizoen.

De renners zijn enorm geëvolueerd en de meesten kunnen nu zelfs over kasseien rijden - zelfs Mollema op het WK :) - ik denk dat er heel veel renners uitkijken naar deze editie. Vooral de (ex)-veldrijders dan!

Go Styby!
    3 oktober 2021 11:07
    Denk niet dat je het WK kunt vergelijken met de Ronde van Vlaanderen, laat staan met de keien van Roubaix. Volgens mij zou dit in een grote ronde 1 groot slagveld opleveren, zelfs al wordt er een beetje met de handrem opgereden door de knechten die dit wel kunnen in plaats van vol gekoerst. Dit is voer voor de specialisten.
3 oktober 2021 11:06
Ze zijn in iedergeval VERTROKKEN.
3 oktober 2021 11:18
40 ambulances achter de hand houden en 25 ok , dit gaat de meest veel besproken PR worden in negatieve zin , maar als extreme liefhebber hoop ik geen goede visie te hebben

Reacties zijn gesloten.