Vijf teams geïnteresseerd in Girmay, maar “bij Intermarché-Wanty-Gobert zit hij goed”

vrijdag 8 april 2022 om 10:21
Vijf teams geïnteresseerd in Girmay, maar “bij Intermarché-Wanty-Gobert zit hij goed”

foto: Cor Vos

Biniam Girmay is hot in de wielerwereld. Na zijn zege in Gent-Wevelgem zijn minstens vijf ploegen, tussen wie INEOS Grenadiers, geïnteresseerd om de 21-jarige renner uit Eritrea over te nemen. Zo makkelijk zal dat niet gebeuren: Girmay ligt tot en met 2024 vast bij de Belgische WorldTour-ploeg, die wil verlengen tot en met 2026.

In gesprek met Het Laatste Nieuws bevestigt CEO Jean-François Bourlart dat Girmay een nieuw aanbod van Intermarché-Wanty-Gobert heeft ontvangen. Over de exacte cijfers wil hij zich niet uitlaten, maar naar verluidt gaat het om een salaris van een miljoen euro per jaar. “We hebben een plan, we willen in hem investeren”, laat Boulart weten. “We willen de klassieke kern rond hem versterken, wij gaan een programma samenstellen dat op zijn lijf geschreven is en houden daarbij rekening met zijn privé-situatie. Biniam moet zijn gezin soms maandenlang missen: wij willen daar een goed evenwicht in vinden zodat hij vaak genoeg naar huis kan.”

“We zijn niet geïnteresseerd om te spreken met Ineos of gelijk wie”, gaat hij verder. “Wij hebben een toekomstproject met Girmay en dat is het enige waarover we praten. Inhoudelijk hebben wij een sterk verhaal. Ik heb goed naar de klassiekers gekeken: Ineos is niet beter dan wij. Bij ons kan hij even goed grote klassiekers winnen.”

Volgens manager Alex Carera hoeft Intermarché-Wanty-Gobert zich dan ook geen zorgen te maken: “Biniam voelt zich goed bij Intermarché. De ploeg voelt een beetje als familie. Biniam zegt me dat geld niet op de eerste plaats komt: een goed gevoel en zijn sportieve toekomst zijn prioriteit.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

VamoUruguay 8 april 2022 om 10:32

Een echte familieman zo te horen!

Landeirovic 8 april 2022 om 10:47

Het zou gaan om Ineos, Jumbo, Uae, Bora en Bahrain. De 5 sterke blokken dus.

Steven_E 8 april 2022 om 10:55

Op basis van wat zijn dat de 5 sterke blokken? Op basis van budget zou ik er ISN bijzetten, op basis van prestige (zeker in de wedstrijden waar hij van droomt) QS.

bswinkelss 8 april 2022 om 11:02

@steven: israel premier tech staat niet in de top 5 wat betreft budget. De volgorde is denk ik: Ineos, UAE, Jumbo, Quickstep, Bora

Wheely 8 april 2022 om 11:03

Op basis van zowel budget en prestaties misschien Steven. ;-)

Voor de meeste renners interessante ploegen qua salaris en ondersteuning maar gelukkig heeft Bini een eigen wil.

Jean Dumas 8 april 2022 om 12:10

Als hij bij Jumbo komt krijg je een ijselijk koppel, met Wout, en waarschijnlijk meer dan dat.

Ronellenfitsch 8 april 2022 om 11:28

Een slimme manager zegt natuurlijk altijd dat een renner bij z’n huidige ploeg goed zit en er interesse is van anderen. Beste manier manier om de prijs op te drijven

Ab Normaal 8 april 2022 om 11:54

Bij Wanty is hij uitgesproken kopman. Bij Ineos heeft hij helemaal niets te zoeken en bij Jumbo, UAE en QS is hij één van de velen.
Als ie dan toch weg wil lijkt me Bahrain de beste keuze als Colbrelli daadwerkelijk niet meer verder kan. Anders ook niet.

Dario Koelkast 8 april 2022 om 12:05

Bij UAE kan die juist de rol van Trentin, als afmaker in een klassieker, overnemen. Lijkt me juist mooi te passen, voor dat werk.
QS mist eigenlijk ook wel een afmaker voor de zwaardere kasseiklassiekers. En daar zit wel wat leeftijd in de klassiekerkern. Maar daar is het al wat meer dringen.
Jumbo en Ineos hebben nu volgens mij echt geen plek. Ook als je de jeugd wil laten doorstromen.

Deel Koeper 8 april 2022 om 12:22

Denk dat Kristoff hem wel gaat afraden om naar UAE te gaan. De redenen dat Kristoff daar is vertrokken en nu gelukkig is bij Intermarché, lijken me 1 op 1 van toepassing bij Girmay.

Dan denk ik dat Bahrain of Bora sportief interessanter zijn.