Vijf nieuwe kasseistroken in Parijs-Roubaix

vrijdag 14 januari 2011 om 13:10

De 108e editie van Parijs-Roubaix, die verreden wordt op 10 april, biedt plaats aan vijf nieuwe kasseistroken in vergelijking met vorig jaar. Dat weet Cyclingnews te melden. Drie daarvan komen net vóór de gevreesde strook van Arenberg, het zogenaamde Bos van Wallers, te liggen; de twee andere vlak erna.

Préseau, Aulnoy en Famars, die ook in de jaren ’80 al op het parcours lagen en laatst werden aangedaan in 2005, komen meteen voor het Bos te liggen. Millonfosse en een sector tussen Brillon en Tilloy zullen meteen erna volgen. “Vooral Aulnoy is erg zwaar”, weet koersdirecteur Jean-François Pescheux.

Het Bos zelf krijgt door de vijf nieuwe stroken errond een nog belangrijkere rol dan voorheen. Millonfosse volgt namelijk al vier kilometer verderop. “Daardoor wordt het moeilijker op te hergroeperen. Kopmannen die in de achtergrond verzeilt zijn geraakt zonder knechten, zullen misschien niet meer voorin verschijnen”, aldus Pescheux.

Doordat de vijf nieuwe stroken zijn opgenomen in het parcours, moesten er ook drie geschrapt worden om de afstand van 259 kilometer niet te overschrijden. Bovendien volgt het Bos nu niet langer op 92 kilometer van de streep, maar ligt het nu op een 80-tal kilometer van de welbekende vélodrome van Roubaix.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair