Viermaal eremetaal op derde dag van Wereldbeker baan in Londen

Viermaal eremetaal op derde dag van Wereldbeker baan in Londen

foto: Guy Swarbrick

Door Tim van Hengel
zondag 16 december 2018 om 07:00

Met liefst vier keer eremetaal kenden de Nederlanders gisteren een zeer succesvolle derde dag van de Wereldbeker baanwielrennen in Londen. Matthijs Büchli was net als in Berlijn de beste op de Keirin, waar ook Theo Bos naar een podiumplaats reed. Kirsten Wild zette het omnium naar haar hand, nadat ze tijdens de vorige twee Wereldbekers afwezig was. Tot slot was er een bronzen medaille voor Laurine van Riessen op de sprint.

Keirin – mannen
Matthijs Büchli kon met vertrouwen aan de start verschijnen van de Keirin, nadat hij in Berlijn al superieur was op dit onderdeel en de gouden medaille pakte. In Londen won hij de eerste én de tweede ronde, waarmee hij een finaleplaats afdwong. Daarin kwam hij Theo Bos tegen, die eveneens was doorgedrongen tot de eindronde. Bos ging vroeg aan en verzekerde zich zo van het brons. Büchli stak zijn ploeggenoot nog voorbij en pakte het goud.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Matthijs Büchli
flag-nr2 flag-my Mohd Azizulhasni Awang
flag-nr3 flag-nl Theo Bos


Koppelkoers – mannen
Op de koppelkoers waren de Denen de te kloppen ploeg. Ze wisten dit onderdeel namelijk al driemaal op rij naar hun hand te zetten. Ook in Londen namen zij iedereen de maat; Julius Johansen en Casper von Folsach slaagden er als enigen in een ronde te pakken en de daarbij behorende twintig punten te verdienen. Daarmee deelden zij de concurrentie de beslissende slag uit. Yoeri Havik en Jan Willem van Schip grepen nipt naast het podium en eindigden vierde.

Uitslag
flag-nr1 flag-dk Denemarken (Julius Johansen en Casper von Folsach)
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië (Fred Wright en Matthew Walls)
flag-nr3 flag-es Spanje (Albert Torres en Sebastian Mora)


Omnium – vrouwen
Wereldkampioene Kirsten Wild keerde in Londen terug op het omnium, nadat zij in Milton en Berlijn er niet bij was. Ze won meteen de scratch, waarmee ze de basis legde voor haar uiteindelijke succes. Met een derde plaats in de temporace en een nieuwe zege in de afvalkoers, begon ze als leider aan het laatste onderdeel – de puntenkoers. Daarin verloor ze haar directe concurrente Jennifer Valente nooit uit het oog om zo de gouden medaille zeker te stellen.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Kirsten Wild
flag-nr2 flag-us Jennifer Valente
flag-nr3 flag-ca Allison Beveridge


Sprint – vrouwen
Laurine van Riessen stond dankzij haar constante prestaties keurig vierde in de Wereldbeker en met een tweede plaats in de kwalificaties onderstreepte ze meteen haar ambities. Ze wist uiteindelijk door te dringen tot de halve finale, waarin ze het onderspit moest delven tegen de Duitse Emma Hinze. In de strijd om het brons was Van Riessen in twee ritten te sterk voor Olena Starikova. Starikova had eerder in de achtste finales Hetty van de Wouw uitgeschakeld.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Stephanie Morton
flag-nr2 flag-de Emma Hinze
flag-nr3 flag-nl Laurine van Riessen

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair