Vierde zege voor teamsprinters tijdens Wereldbeker baan

Vierde zege voor teamsprinters tijdens Wereldbeker baan

foto: Tim van Hengel

Door Tim van Hengel
vrijdag 14 december 2018 om 22:22

De successen blijven zich maar opstapelen voor de Nederlandse teamsprinters; nadat in Parijs, Milton en Berlijn al werd gewonnen, was de nationale ploeg ook in het Velopark van Londen de beste. In de finale zetten Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli Groot-Brittannië opzij.

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli waren de aangewezen mannen om Nederland te kwalificeren voor de eerste ronde op de teamsprint. De klok werd stilgezet op 42.650, waarmee zij een seconde sneller waren dan de Britse mannen – een eeuwigheid in een discipline waarin vaak tienden of zelfs honderdsten van een seconde het verschil maken.

Büchli stond daarop zijn plaats af aan Jeffrey Hoogland voor de eerste ronde, waarin Nederland het moest opnemen tegen Frankrijk. De Franse mannen bleken opnieuw een maatje te klein, waarop de Nederlanders in een tijd van 42.758 doorstootten naar de finale. Omdat Büchli sneller was rondgegaan dan Hoogland, mocht de renner van BEAT Cycling Club de finale rijden.

De tegenstanders daarin waren de Britten, die Spanje hadden geklopt in de eerste ronde. Hoewel zij nipt sneller openden, zette Lavreysen snel de zaken recht, waarna Büchli de vierde wereldbekerzege op rij veilig stelde in een tijd van 42.789. Daarmee wisten de Nederlandse driemaal onder de 43 seconden te klokken, wat hun suprematie nog eens onderstreept.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Nederland
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië
flag-nr3 flag-de Duitsland

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair