Victor Campenaerts: “Werelduurrecord niet ten koste van alles”
foto: Sirotti
zaterdag 15 december 2018 om 11:39

Victor Campenaerts: “Werelduurrecord niet ten koste van alles”

Victor Campenaerts ziet zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen danig in de war worden geschopt door een ontstoken kniepees. De winnaar van de Kristallen Fiets stootte onlangs zijn knie tegen zijn stuur en hield daar een aanhoudende blessure aan over. Hij heeft zijn oog laten vallen op het werelduurrecord, maar houdt vooralsnog een slag om de arm.

“Ik wil toch eerst even benadrukken dat die poging nog niet voor de volle honderd procent vastligt”, zegt Victor Campenaerts in een interview met het Belgische persbureau Belga. Hij volgt momenteel een aangepast trainingsprogramma en is van plan begin januari naar Namibië te vertrekken voor een hoogtestage. In april volgt dan mogelijk een aanval op het uurrecord.

“Maar als mijn voorbereiding niet loopt zoals gepland, als ik later naar Namibië vertrek, dan komt dat wel in het gedrang”, zegt de Belgische tijdrijder. “Het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen. De aanval op het uurrecord een maand uitstellen, is niet zo simpel. Ik ben in de eerste plaats toch een wegrenner, geen pistier die zich maanden met die aanval kan bezighouden.”

‘Niet ten koste van alles’
In zijn ontwikkeling als renner heeft hij ook wedstrijden nodig, geeft de 27-jarige renner aan. “Grote koersen, een rittenkoers als de Giro in mei. Daar zijn enkele mooie tijdritten en die koers heb ik nodig om sterker te worden, met het volgende doel voor ogen: de Spelen in Tokio. Nu wil ik in de eerste plaats vooral genezen, daarna naar Namibië trekken en hopelijk volgt dan nog die aanval op het werelduurrecord, maar niet ten koste van alles.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
15 december 2018 12:19
Beter beslis je nu al om het naar volgend jaar te verschuiven...
15 december 2018 23:49
Lijkt me ook een raar doel
Misschien beter concentreren op de normale grote doelen

Reacties zijn gesloten.