Victor Campenaerts: “Veel kruit verschoten om naar vluchters te rijden”

Victor Campenaerts: “Veel kruit verschoten om naar vluchters te rijden”

© Cor Vos

zaterdag 15 mei 2021 om 18:38
Interview

Het leverde uiteindelijk geen topresultaat op, maar Victor Campenaerts toonde zich vandaag alweer. “Al leverde ik mijn grootste inspanning door in mijn eentje naar de vroege vlucht toe te rijden. En om te winnen, moest ik voor de slotklim weg geraken. Dat lukte, maar niet helemaal.”

“Er zijn niet zoveel kansen voor een renner zoals ik om hier een rit te winnen”, vertelde Campenaerts net voorbij de finish. “Dan bedoel ik etappes met vlakke aankomsten waarop vluchters vooruit blijven. Dan wordt er meestal gesprint. Dus wilde ik vandaag zeker meer zijn.”

Maar het duurde lang voor de vlucht van de dag weg geraakte en op de koop toe moest de werelduurrecordhouder er nog in zijn eentje naartoe. “Ik had hem gemist, hé. Maar ik wilde er absoluut nog naartoe. Oké, misschien niet de meest slimme beslissing, maar ik hoopte dat ze vooraan zouden wachten met het idee: die Campenaerts is een hardrijder, die nemen we graag mee.”

Gaviria
Mar wachten deden ze niet, dus moest hij zelf alle zeilen bijzetten om de kloof te dichten. “Ik heb daar een ferme cartouche verschoten. In de finale wist ik dat ik moest aanvallen voor de slotklim, want daarop ben ik misschien de betere van Gaviria, maar niet van de anderen. Ik heb meermaals geprobeerd en uiteindelijk lukte het met die Italiaan van Bardiani (Carboni, red).”

“Maar dat zou al voor de tweede plaats zijn. En toen ik hoorde dat we slechts tien, twaalf seconden kregen, wist ik ook dat dat op niets zou uitdraaien. Ik heb er dan maar het beste van gemaakt. Maar nog eens, ik heb vooral afgezien in die achtervolging. Dat was niet mijn meest efficiënte move…”

Dit artikel delen:

6 Reacties

stalle 15 mei 2021 om 18:42

Is bezig een goed seizoen te rijden.

Djamolidin Abdoezjaparov 15 mei 2021 om 20:23

Begint zich te ontpoppen tot De Gendt 2.0

hongerklopje 16 mei 2021 om 00:18

Wezenlijk verschil: de Gendt heeft wel die pure klasse die je nodig hebt om zulke ritten te winnen. Die Campenaerts is een aardige en sympathieke gast, maar mist toch wel dat stapje om echt grote zeges te pakken.

Peet Gute 16 mei 2021 om 21:26

De Gendt is idd een iets beter klimmer als het niet te steil is en vergeet niet dat Thomas al meer dan 10 jaar jaar prof is en het overgrote deel van zijn aanvallen ook geen zege opleveren. Voor Victor is het nog maar het eerste seizoen dat hij zich zo profileert en ik heb in ieder geval van zijn rijden genoten.

Nillus 16 mei 2021 om 07:31

Den aanhouder wint !
Kijk maar naar Taco van de week.
Renners die aanvallen hebben altijd mijn sympathie !

Marco Willems 16 mei 2021 om 07:56

Ik zie maandag wel een renner als hem winnen. Korte etappe na een zware bergrit, dag voor de rustdag. Als er dan een sterke groep wegrijdt met hardrijders als Tratnik, Dowsett, Vocsnor enz zien ze die pas na de finish weer terug. Een grote overwinning gun ik Campenaerts van harte

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair