Datum werelduurrecordpoging Victor Campenaerts is bekend

dinsdag 26 februari 2019 om 15:19

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts doet officieel een aanval op het werelduurrecord, zo laat de UCI weten. De renner van Lotto Soudal zal op 16 of 17 april zijn poging ondernemen op de wielerbaan van Aguascalientes, gelegen in Mexico. Campenaerts hoopt dan het record van Bradley Wiggins (54,526 kilometer) uit de boeken te fietsen.


Aan zijn voorbereiding zal het niet liggen: Campenaerts heeft zich de voorbije maanden in Namibië klaargestoomd voor een aanval op het werelduurrecord. De Belg koos niet zomaar voor het Afrikaanse land als uitvalsbasis. De 27-jarige renner hoopte er alvast te wennen aan de hitte en de hoogte, waarmee hij ook te maken krijgt in Aguascalientes.

Campenaerts reist binnenkort naar Italië, om deel te nemen aan Tirreno-Adriatico (13-19 maart). De Italiaanse rittenkoers moet de allerlaatste test vormen voor de renner, aangezien er twee tijdritten op het programma staan. Hierna vertrekt hij naar Mexico, drie weken voor zijn recordpoging, om alvast te acclimatiseren.

“Het is een unieke uitdaging”
Campenaerts kijkt reikhalzend uit naar de grote dag. “Het vestigen van het werelduurrecord is een unieke uitdaging. Als ik slaag in mijn missie, dan schrijf ik toch een beetje sporthistorie. Ik respecteer Bradley (Wiggins) zeer, en ik zal nooit zeggen dat ik een betere wielrenner ben. Maar ik hoop in betere omstandigheden een kans te hebben.”

Wielerbaan van Aguascalientes

Dion Beukeboom probeerde het ook in Mexico – foto: Léon van Bon/Topcompetitie

Dat Campenaerts kiest voor de wielerbaan van Aguascalientes, is niet zo gek. “Hoe lager de luchtdruk, hoe minder weerstand je ondervindt. Dat is de reden waarom iedereen de hoogte opzoekt: met dezelfde krachtontwikkeling kom je verder dan op zeeniveau”, zo liet hij eerder weten.

Vorig jaar probeerden zowel Martin Toft Madsen als Dion Beukeboom in Aguascalientes het uurrecord van Wiggins te verbreken. De Deen bleef na één uur echter steken op 53,630 kilometer, terwijl Beukeboom niet verder kwam dan 52,757 kilometer. Campaenaerts hoopt in april wél het record te verbreken.

Dit artikel delen:

7 Reacties

vincenzo 26 februari 2019 om 16:20

Ik denk dat het Campenaerts gaat lukken het record te pakken.

theking 26 februari 2019 om 17:31

Zal m wel gaan lukken denk ik. Blijf het alleen vreemd vinden dat hij die hele voorbereiding in Namibië heeft gedaan.

Fassa Bortolo 26 februari 2019 om 17:47

Ik dacht eerder gelezen te hebben dat hij tot die poging geen koersen zou rijden. Hopen maar dat hij dan niet valt..

Brabander 26 februari 2019 om 18:36

Dappere poging en ik geef hem zeker wel een goede kans om het record te breken

koos verrek 26 februari 2019 om 21:29

Het is Sir Bradley voor jou Victor

Mwielerfan 27 februari 2019 om 01:37

Eindelijk iemand die het niveau van de jaren tachtig benaderd in z’n poging. Niet één dag vastpinnen maar de beste weersomstandigheden qua luchtdruk uit kunnen kiezen, was toen heel normaal.

Mystery Rider 27 februari 2019 om 09:51

Ja, sterke professionele aanpak. Leuk ook dat zijn team het toelaat.

We zullen zien waar hij uitkomt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair