Victor Campenaerts: “Laat dit voorbeeld zijn voor de komende koersen”

zondag 5 juli 2020 om 18:35
Video

Victor Campenaerts is blij met hoe de GP Vermarc Sport in Rotselaar georganiseerd werd. Hij kleurde de koers en eindigde als derde. Er was een grote opkomst, en waar de mensen dicht bij elkaar kwamen was een mondmasker verplicht. “Ik vind het heel goed georganiseerd. Een dikke duim, zeker als je het vergelijkt met hoe ze het in Slovenië verknald hebben”, zegt hij tegen WielerFlits.

‘Zou graag hebben dat een mondmasker verplicht wordt’
“Laten we hopen dat dit een goed voorbeeld is voor de komende koersen en dat we door kunnen blijven gaan tot het einde van het seizoen”, aldus de tijdrijder van NTT Pro Cycling. “Het is een heel lastige situatie. Moesten we het hier doen zoals in Slovenië, dan duurt het niet lang voor alle koersen worden afgeschaft. Maar ik kijk niet alleen naar de koers, ik zou graag hebben dat een mondmasker algemeen verplicht wordt. Het is misschien niet de allerbeste bescherming, maar het is een bescherming die een heel kleine moeite is.”

‘Derde het hoogst haalbare vandaag’
Campenaerts kleurde vanaf het begin de profkoers in Rotselaar. “Ik ben direct vol beginnen rijden”, blikt hij terug. “Ik zag al snel dat Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step het op een sprint wilden spelen, maar dat leek mij niet zo’n interessant idee. We zijn rap met een groep weggereden en daarna was het volle bak koers. Mijn vat was helemaal af na 2,5 uur. Veel van mijn vrienden waren niet zo blij met hoe ik reed vandaag. Ik denk dat derde het hoogst haalbare was dat erin zat vandaag.”

“Als ik met mijn kop had gereden, had ik hier kunnen winnen”, zegt Campenaerts, die uiteindelijk Florian Sénéchal en Oscar Riesebeek voor zich zag eindigen. “Maar ik geniet ervan om de rest veel zeer te doen en dat ze roepen dat je een klootzak bent. In deze koersen gaat dat, maar als we straks weer serieus starten dan moet ik met mijn kop rijden en een tactiek volgen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

18 Reacties

Attack 5 juli 2020 om 19:12

Sorry voor het zeggen maar dit is onzin.
Als je in het artikel kijkt van de wedstrijd zelf zie je een foto van publiek dat op elkaar staat en je amper een mondkapje ziet.
Victor zou is beter op moeten letten met wat die zegt want komt vaak toch veel onzin uit.

LB108 5 juli 2020 om 19:39

Hij heeft het wellicht over de veiligheid van renners en hun staff.
Als de mensen te dom zijn. Zonde maar pech voor hen

boenk 5 juli 2020 om 19:46

Oh, jij hebt een foto gezien, dan weet je het vast beter dan Campenaerts.

harryjohan71 5 juli 2020 om 20:10

Victor doet hetzelfde als Attack. Hij verwijst ook naar Slovenië en geeft aan dat ze het daar helemaal verknald hebben. Hij is daar persoonlijk ook niet bij geweest, kent de Covid regels van Slovenië niet en heeft het ook alleen van horen zeggen, foto’s of beelden.

Fred Postma 5 juli 2020 om 20:20

Slovenië verknald? Wat een onzin. Waar het virus niet is kan je ook niet besmet worden. Minder hysterie nu langzamerhand a.u.b. Steeds naar de cijfertjes blijven kijken.
Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Ic bezetting en overlijden.
Geen kretologie en aannames.
Slovenië scoort prima.

LB108 5 juli 2020 om 20:31

Slovenie was wel heel losjes om eerlijk te zijn

$kedel 5 juli 2020 om 21:53

Slovenie is dan ook een vrij groot land voor maar 2miljoen inwoners icm een heel laag aantal besmettingen.

Romāns Vainšteins 5 juli 2020 om 20:29

Ongeacht waar je maar ter wereld rondloopt kun je OMG kiekjes maken mbt niet in acht nemen coronaprotocol, het staat dermate ver van onze natuur af dat het praktisch onuitvoerbaar is, de godganse tijd 1,5 meter bij elkaar wegblijven. Dat selectieve winkelen in wie het wel vs niet goed doet vind ik uitermate bekrompen en kinderachtig.

Attack 5 juli 2020 om 21:12

Er was een grote opkomst, en waar de mensen dicht bij elkaar kwamen was een mondmasker verplicht.
Dit staat hier in dit artikel.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/florian-senechal-zegeviert-in-eerste-vlaamse-profkoers-in-coronatijden/
En als je hier 2e foto bij artikel ziet dan zie je dat bijna niemand een mondkapje op heeft.

Ik vind het gewoon zwak dat die kritiek heeft op een organisatie terwijl het hier dus ook niet zo goed was als hij laat weten

Fred Postma 5 juli 2020 om 21:44

Epidemioloog/ viroloog Postma blijft bij zijn conclusie:
Het virus is minder gevaarlijk geworden in de loop der maanden.
Globaal meer besmettingen ( niet in Europa) maar minder ernstig zieken en doden

Rawolf 5 juli 2020 om 22:07

Jezelf viroloog noemen en dan onzin gaan verkopen is niet de beste combi

bonimenier 6 juli 2020 om 01:30

Minder ernstig zieken en doden komt komt ook gewoon omdat er meer/sneller getest wordt op mensen die niet echt ziek zijn. Ben je nu echt zo dom dat je dit niet door hebt op of houd je ons allen voor de gek?

Fred Postma 6 juli 2020 om 01:41

Hou je aan de cijfertjes vriend.

Binda 6 juli 2020 om 09:18

Terwijl andere virologen juist zeggen dat het niet aan het minder gevaarlijke virus ligt, maar aan de besmette populatie. naar het schijnt (in ben dus geen viroloog) vallen de huidige besmettingen relatief meer onder jongere mensen die minder ziek worden van het virus. De oudjes zitten al een paar maanden opgehokt en zijn momenteel beter beschermd dan aan het begin van de populatie.

Fred Postma 5 juli 2020 om 22:54

Je kan het zelf concluderen als je de cijfertjes bekijkt vriend.
Cijfertjes, cijfertjes, cijfertjes.

Kelder is de Man 5 juli 2020 om 23:15

Cijfertjes.. Jii bekijkt alleen de regionale waarschijnlijk. Waar het op de ene plek uitdooft, duikt het ergens anders weer op.

Fred Postma 5 juli 2020 om 23:20

Op de site worldometer krijg je alle cijfers van de hele wereld inzichtelijk.

boenk 6 juli 2020 om 00:16

Campenaerts heeft het over de organisatie, niet over de toeschouwers die niks met de organisatie te maken hebben. Medewerkers, journalisten, standjes houders… waren allemaal verplicht mondmaskers of kappen te dragen. Wanneer er te veel mensen samen begonnen troepen, heeft de organisatie ingegrepen en delen van het parcours afgesloten voor toeschouwers. Dat soort zaken.

Daar gaat het over.

Headlines

Materiaalzone

Populair