Verzoenend gesprek Evenepoel en Vermeersch: “We hebben het goed afgesloten”

dinsdag 31 augustus 2021 om 09:59
Verzoenend gesprek Evenepoel en Vermeersch: “We hebben het goed afgesloten”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel en Gianni Vermeersch hebben een verzoenend gesprek gehad na afloop van de openingsetappe van de Benelux Tour. Na de finish liepen de emoties nog hoog op. Evenepoel haalde namelijk uit naar Vermeersch. De kopman van Deceuninck-Quick-Step reed in de eerste waaier zijn wiel kapot, liep duur tijdverlies op en wees de Alpecin-Fenix-renner aan als schuldige.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Ik zit gewoon in de groep en jij komt schuin erdoor”, riep Evenepoel na afloop van de rit richting een feestvierende Vermeersch. Diens ploeggenoot Tim Merlier had vlak daarvoor namelijk de etappe gewonnen in Dokkum. Vermeersch reageerde niet op de verwijten van Evenepoel, tot ontsteltenis van die laatste. “Je moet niet weglopen maar je fout toegeven. Ga je me nu nog uitlachen in mijn bakkes? Och jongen.”

Nog diezelfde dag besloten beide mannen het uit te praten en de zaak af te sluiten. Evenepoel wilde na het gesprek met Vermeersch geen commentaar meer geven, Vermeersch keek met Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad nog wel even terug op het akkefietje met zijn landgenoot. “Waaiers zijn pure hectiek. Ik reed naar voren, de wind kwam van links. Het peloton maakte een zwieper naar rechts en plots voelde ik dat iets in mijn achterwiel raakte.”

“Ik heb geleerd: wanneer je in iemand zijn achterwiel rijdt, zit je zelf fout”
“Het was blijkbaar Evenepoel die met zijn voorwiel in mijn achterwiel was gereden. Remco zei dat ik te nerveus was omdat ik naar voren wilde. Ik denk dat iedereen daarmee bezig was. Ik denk dat ik er totaal niets aan kan doen. Ik heb geleerd: wanneer je in iemand zijn achterwiel rijdt, zit je zelf fout. Uiteindelijk hebben we het uitgepraat. Remco zei dat het een hele dag koersen was en dat ik er ook niets aan kon doen. We hebben het onder elkaar goed afgesloten.”

Volgens Christoph Roodhooft, ploegleider bij Alpecin-Fenix, moet Evenepoel vooral naar zichzelf kijken. “Remco rijdt in het achterwiel van Gianni en verliest zo enkele spaken uit zijn voorwiel. Dat is zijn eigen fout. Dan moet je jezelf voor je kop slaan en niet tegen een ander beginnen te roepen.” Volgens Rik Van Slycke, ploegleider van Evenepoel, ontstond de tirade in een opwelling. “Dan zeg je al eens dingen waar je achteraf spijt van hebt.”

Dit artikel delen:

76 Reacties

S'mon 31 augustus 2021 om 10:06

In ieder geval goed dat ze het nog voor de tweede etappe hebben uitgepraat, dit voorkomt toch eventuele nieuwe akkefietjes.

0
Angelo Pauwels 31 augustus 2021 om 10:07

Remco zal toch antwoorden met de pedalen de volgende dagen wees maar gerust, hij is nu vooral kwaad op zichzelf en dan is ie gevaarlijk.

0
Staf V 31 augustus 2021 om 10:36

Woede is een slechte raadgever.
Je kan beter veel ‘vrienden’ hebben in het peloton.

0
vroege vlucht 31 augustus 2021 om 17:38

Ik lees dat hij ziekjes is.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 10:30

Nu we lezen wat er echt is gebeurd kun je dit incident toch gewoon scharen onder onervarenheid van REV? En dan zonder hem de gebruikelijke sneren te geven? Hij heeft dit natuurlijk nog niet al te vaak meegemaakt. Waaierrijden is gewoon écht een halve oorlog. Wanneer je niet gewoon instuurt achter het wiel “dat voor jou is” lig je er gewoon af. En dan zal Gianni Vermeersch zijn mindere atlethische kwaliteiten t.o.v. REV compenseren door zo brutaal mogelijk te zijn op het moment van insturen.
Een quote van Michel Cornelisse toen hij nog zelf koerste was “mijn licentie heeft evenveel gekost als degene die de Tour wint, dus hoef ik voor niemand aan de kant”.
Daar heeft hij met waaierrijden helemaal gelijk in. Kijk maar naar Froome in de Tour.
Die werd gewoon uit de waaier gereden terwijl hij op dat moment de sterkste coureur was. Dus iedereen in zo’n waaier denkt puur en alleen in de eerste plaats aan zichzelf en heeft echt schijt aan de status van anderen in die waaier. Dat er hier en daar dan een wiel/derailleur sneuvelt is bijna een zekerheidje. Dat gebeurde gister ook en dat REV teleurgesteld is dat zal zijn maar dit was gewoon een waaierincident icm onervarenheid en misschien ook wel een klein beetje een gevolg van zijn iets mindere stuurvaardigheid. Dat laatste hoeft natuurlijk niet maar zou ook zomaar kunnen.

0
vanSpringel 31 augustus 2021 om 10:33

Ik zie dat toch iets anders. In grote lijnen heb je gelijk, maar wanneer je weet dat jouw manoeuvre een valpartij tot gevolg 'kan' hebben, dan pas ik daar voor. Valpartij kan relatief weinig schade opleveren, maar dat kan ook volledig verkeerd aflopen. Waarschijnlijk ook de reden dat ikzelf geen goede renner ben geworden. Teveel rekening houden met welzijn van andere mensen.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 10:45

@VanSpringel De voorbeelden van valpartijen/schade tijdens waaierrijden zijn natuurlijk legio. Je zult echt voordat de weg “op” is weer schuin achter het goede wiel moeten zitten. Daar ontstaat elke keer een strijd met degene die op de kant rijdt en op het punt staat te ontploffen want hij rijdt er al een kilometer in de volle wind. Dus komt er een moment van insturen tegelijk met degene die van voren zich laat afzakken en dan kan het gebeuren dat ze in elkaar haken of dat er iemand afgesneden wordt en daardoor valt of lost. En ook daar heb je echte specialisten in. Vaak de iets explosievere renners die nét even dat aanzetje kunnen geven om sneller in te pikken dan een ander.

0
SolitaryShell 31 augustus 2021 om 13:31
Quote:
Waarschijnlijk ook de reden dat ikzelf geen goede renner ben geworden.

5 rittten en 2e eindklassement Tour, 2e in de Giro, Lombardije, Parijs-Tours, Gent-Wevelgem enzovoorts enzovoorts… Zo slecht is dat toch niet?

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 13:49

Herman is altijd een bescheiden man geweest.

7x keer Parijs Bordeaux. heeej…

0
Casar 31 augustus 2021 om 10:31

Heeft Vermeersch sneller afgesloten dan bij van Emden

0
Angelo Pauwels 31 augustus 2021 om 10:57

Vermeersch heeft er alle baat bij om het bij te leggen met Remco, anders geraakt hij in geen enkele selectie meer voor de kampioenschappen.

0
Staf V 31 augustus 2021 om 10:33

Stilaan tijd dat Evenepoel een cursus volwassen worden of mss een anti agressie cursus gaat volgen, wie er in de fout ging is één zaak maar zo verbaal iemand na de koers opzoeken en uithalen is er over.

0
guyremgabdel 31 augustus 2021 om 11:15

Ik ben het met je eens. Ik heb leeftijdsgenoten Bernal en Pogacar dit nog niet weten doen. Remco reageerde als een gefrustreerde junior. Hij zal er in een grote ronde nog dikwijls uitliggen door iemand anders schuld. Is Roglic in de TDF iemand de huid gaan volschelden toen hij door zgn Colbrelli ten val kwam ?

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 13:16

Overdrijven is ook een kunst. anti agressie cursus voor wat stemverheffingen? Tis niet dat het een scheldpartij werd. OF iets als “Cazzo di bici!” “Cazzo di bici, Cazzo di bici!”

0
SolitaryShell 31 augustus 2021 om 13:37

Pogacar in de slotrit van Baskenland gemist?

0
La Primavera 31 augustus 2021 om 10:36

Een bijna exacte kopie van het bericht met Van Emden dat ze het ‘goed uitgepraat hebben’. Benieuwd of we nog een tweetje van REV kunnen verwachten..

0
Turtlehead 31 augustus 2021 om 10:37

Edit: Graag on-topic

lol. OK.

Ik hoop dat ze het in goede harmonie met elkaar bijgelegd hebben. Voor een succesvolle verdere professionele groei van met name REV is het belangrijk dat hij een positieve collegiale verhouding heeft met zijn collega-renners en dat conflicten met hem netjes bijgelegd worden :)

0
Panache 31 augustus 2021 om 10:49

Zonder beelden is er geen 'schuldige' aan te wijzen.
Ik herinner mij in de Tour 2020 dat Jungels met een onhandige zwieper Sergio Higuita ten val bracht (zonder opzet, wel pijnlijk). De uitspraak van Vermeersch "Ik heb geleerd: wanneer je in iemand zijn achterwiel rijdt, zit je zelf fout" is dus niet altijd van toepassing.
Wat wel zo is, is dat het profiteren van een voorganger door in zijn zog te koersen, naast het windvoordeel ook de verantwoordelijkheid en acceptatie van het gevaar meebrengt.

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 13:28

Klopt Panache. Wat Jungels deed was onhandig want hij had geen flauw idee dat Higuita achter ‘m reed.

Ik vermoed dat Vermeersch Evenepoel nogal bruusk de pas heeft afgesneden, wel wetende dat hij daar reed en daarmee zijn wiel en klassementsdroom kapot heeft gereden. Zo’n dingen zijn net iets meer aanvaardbaar in waaiers. Al heeft Vermeersch zijn onstuimige reputatie tegen. Het is al goed dat er niemand gevallen is.

0
Bazzz 31 augustus 2021 om 10:57

Als dit echt zo is, kan REV zich wederom niet serieus nemen na uitspraken die hij doet.

Komt bij hem wel veelvuldig voor en zegt vast iets over zijn beperkte niveau

0
mus van de maasstad 31 augustus 2021 om 10:57

Hoe durf je überhaupt zijne koninklijke hoogheid remco voor de wielen te rijden?

0
Adrianus 31 augustus 2021 om 11:05

Evenepoel zat duidelijk fout met zijn gedrag, vooral tegenover de mechanieker, waar nu niet meer over gesproken wordt, maar echt stuitend was om te zien, hoe een omhooggevallen snotneus zo tekeer gaat tegen een gewone werkmens, die zijn best probeert te doen. De beste man had beter kunnen zeggen “Bekijk jij het maar “ en terug in zijn auto gekropen. Waarschijnlijk hebben ze hem bij de ploeg zelf ook achteraf wel gewezen op de werkelijke feiten, samengevat als “tirade in een opwelling”. Zou hem achteraf sieren, als hij zichzelf zou excuseren voor zijn gedrag, vrees echter, dat daarvoor zijn kapsones te buitenproportioneel zijn.

0
Peetvader 31 augustus 2021 om 11:09

Als je die beelden terugkijkt roept hij toch niet heel veel naar die man. Enkel “Komaan man” en “Het is mijn voorwiel”. Voor het overige zit hij tegen zichzelf te vloeken.

0
Man met de hamer 31 augustus 2021 om 11:24

Hij had op zijn minst zijn fiets stil kunnen houden.

0
thorsen 31 augustus 2021 om 11:32

Een kleine sorry is wel op zijn plaats vind ik, maar het is niet gek dat een klassementsrenner een beetje in paniek raakt wanneer hij aan de kant staat, het niet op schiet, en het klassement verloren gaat. Dat snapt de mechanieker ook wel denk ik, die zat ook vol in de stress en deed ook niet alles goed.
Eerder werd al de vergelijking met Pogacar en Bernal gemaakt maar die twee zijn wat mij btereft eerder de uitzondering dat zij zó rustig kunnen blijven. Vooral in de Tour vorig jaar stond Pogacar heel vaak aan de kant met mechanische pech, en hij bleef elke keer zó rustig. Die rust in zijn kop scheelt hem gewoon energieverspilling op dat moment. Maar Evenepoel is verre van de enige renner die zo zal reageren in die situatie. Leermomentje zullen we maar zeggen.

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 13:31

"Komaan man" en "het is mijn voorwiel" is een doodzonde als je Evenepoel heet. Althans voor zij die steeds een stok zoeken om hem mee te slaan.

0
Jungle Man 31 augustus 2021 om 11:19

Evenepoel is door zijn gedrag goed bezig zijn fans te verliezen.
Hij zou van en gentleman als Froome veel kunnen opsteken.

0
Angelo Pauwels 31 augustus 2021 om 11:30

Tja sommigen hebben liever saaie renners, ik ben liever fan van een renner die zijn emotie durft tonen.

0
Peetvader 31 augustus 2021 om 11:55

Rustig kunnen blijven op de juiste momenten is niet per se saai he.

0
wimvl 31 augustus 2021 om 11:29

Mij zal hij als fan zeker niet verliezen. Die materiaal man zijn interventie was alles behalve geslaagd. Al ben ik er van overtuigd dat hij zeker zijn best deed. Frustraties zijn er nu eenmaal. Echt onbeleefd kan je Remco hier niet noemen. Ik heb hier op WF al veel arrogantere zaken gelezen.

0
Lalsacien 31 augustus 2021 om 12:19

Fan ben je ook bij tegenspoed.

0
Staf V 1 september 2021 om 01:04

Zelf heb ik ook ooit materiaalman geweest, moest iemand mij zo uitkafferen dan zou ik me omdraaien en dat hij dan maar op zijn wagen wacht, het was mss stuntelig maar die man bleef wel kalm en deed wat hij moest doen.

0
Scorel 31 augustus 2021 om 11:31

Storm in een glas water.

0
Klein Verzet 31 augustus 2021 om 11:34

Had Evenepoel “gewone” remmen gehad, net als Ineos, dan was de wielwissel, met een iets vlottere mecanicien, pak’m beet 30 sec sneller verlopen.

Over DQS gesproken en met name over nonkel Patriek, die kwam er gisteren wel heel slecht af in “Het Scheldepeloton.”

0
guyremgabdel 31 augustus 2021 om 12:24

Hij was alles “vergeten”. Vorige maand las ik nog in een interview dat hij nooit iets vergeet. Zodus.

0
Alfons Haavers 31 augustus 2021 om 12:24

Ik zag het ook en dacht hetzelfde. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat het ook bij Lefevere wellicht zo is dat je niet raakt waar hij is geraakt als je niet keihard bent.

Zie ook bv. The Last Dance, waar ik mij bij momenten dood ergerde aan de snoeiharde houding en arrogantie van His Royal Airness ten opzichte van alles en iedereen rondom hem.

En ik vermoed dat Patje van binnen ondertussen ook wel inziet dat hij bij de begrafenis van Nolf fout zat.

Dikke aanrader overigens, ‘Het Scheldepeloton’.

0
Koers 31 augustus 2021 om 13:19

Dan had de mechanieker eerst het originele achterwiel weer in moeten zetten :P

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:20

De Vlaamse Docu’s zijn meestal juweeltjes. Geweldig ook om in de winter terug te zien. Belga sport uitzendingen waren ook altijd een genot met louter hoogtepunten.

0
Mystieke_Monnik 31 augustus 2021 om 11:40

Ophef! Fijn toch. Kunnen we stellen dat beide heren hier niet volledig vrijuit gaan? Voor de rest van de mensen: gewoon een bakje popcorn pakken en genieten. Dit hoort ook bij het wielrennen.

0
Staf V 1 september 2021 om 01:07

Klopt allemaal, maar het probleem is de RE 20km tijd gehad heeft om over de zaak na te denken, en dan nog zo uithalen? hij moet dringend volwassen worden.

0
chasse patat 31 augustus 2021 om 11:56

Heeft Jos al met Remco gebeld?

0
Marco Willems 31 augustus 2021 om 12:14

Ik erger me niet zo snel aan Evenepoel maar hoe hij gister deed tegen die, zeer trage, man van Shimano en na de finish tegen Vermeersch dat kan gewoon echt niet.

Als je dat voor de camera doet, het je eigen fout blijkt te zijn uiteindelijk, en je je fout dan nog niet rechtzet voor tv dan is het nog extra triest.

0
Ward 31 augustus 2021 om 12:51

Het punt is natuurlijk dat daar geen zeer trage man zou mogen zijn.

0
Staf V 1 september 2021 om 01:08

Dat klopt Ward.

0
Brent Verpaelst 31 augustus 2021 om 12:33

Het is echt tenenkrullend hoe iedereen zijn reactie tegenover die mechanicien hem kwalijk neemt. Je moet je inbeelden dat je net je klassement in rook ziet opgaan en dan begint die man het verkeerde wiel van je fiets te draaien. Maar ja, het zit hier natuurlijk vol Edit: niet doen die Remco rauw lusten omdat het 1. Een Belg is en vooral 2. Omdat hij voor het meest succesvolle team van de laatste 5 jaar rijdt, dat dan nog wordt geleid door Edit: ook niet nodig

Voor iedereen begint te huilen over dat ik aangeef dat hij meer wordt gehaat omdat het een Belg is, ja hier in België is het ook vaak zo dat Nederlanders een tikkeltje meer worden gehaat alleen omdat het een Nederlander is. Dat is zelf bij Mathieu zo, terwijl er toch ook een groot deel is dat hem als een halve Belg beschouwt.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:04

Dit zegt meer over jou en Belgen (als wat je zegt waar is) dan over Nederlanders. Ik denk nl absoluut niet zo en vele WF’ers met mij denk ik.

0
Michelangelo 31 augustus 2021 om 13:08

Dit heeft niks met vlaggetjes te maken, maar alles met persoonlijkheid…

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:11

Maar in het algemeen merk ik wel degelijk dat wanneer er kritiek komt op een Evenepoel of Lefevere door een Nederlander er dan meteen een reactie komt met kernwoorden; haat, vdPoel/plank, jaloers, NED-BEL enz., zonder op de inhoud van de reactie in te gaan. Beetje misselijkmakend en klein zeg maar. Ook genoeg mensen die hier realistisch reageren en met wederzijds respect zonder het eens te worden met elkaar. Die andere groep kan wat mij betreft diep in de stront zakken.

0
Man met de hamer 31 augustus 2021 om 13:16

Dat is éénrichtingsverkeer, wat die haat betreft. Wij hadden vroeger de Duitsers om te haten, nu zitten we even zonder, op de VS na natuurlijk.
Evenepoel en Lefevere doen dit helemaal op eigen kracht.
Het spelletje, want dat blijft het tenslotte, is ook leuker als je wat, al dan niet onredelijke, afkeer hebt voor een paar deelnemers.

0
wimvl 31 augustus 2021 om 13:37

Klopt volledig Brent. Indien Remco Nederlander zou zijn hadden we hier andere commentaren. Jammer.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:49

@Wimvl Dat is een aanname van je die nooit te bewijzen is. Zelf ben jij één van de regeerders die nogal eens lichtgeraakt is wanneer het REV betreft. Jij bent wel iemand die meestal op een normale manier tegengas geeft zonder dat de standpunten veranderen. Zo hoort het volgens mij te gaan hier. Maar dus niet met een NED-BEL tegenstellingenkaart in de hand.

0
de adelaar 31 augustus 2021 om 12:39

Waar gaat het over? Beetje frustratie , niks mis mee, tegenwoordig is alles op camera vast gelegd en geeft iedereen er een draai aan, Evenepoel mag toch verwachten( de rest van het peloton trouwens ook) dat de neutrale mechanikers bekwaam zijn en getraind in het snel wisselen van wielen van diverse merken fietsen? , even retoriek: wie scheld er nooit in het verkeer op een mede weggebruiker als die in de weg rijdt of je de pas afsnijd?

0
HaxVanMeeswijk 31 augustus 2021 om 13:04

Lekker belangrijk allemaal.

0
Michelangelo 31 augustus 2021 om 13:06

Een opwelling aldus de ploegleider.

Hij heeft kilometers kunnen achtervolgen en na kunnen denken. De opwelling was al lang voorbij.

Het zou voor evenepoel goed zijn om ook eens wat neeknikkers om zich heen te hebben. Die hem regelmatig corrigeren en aanpakken om hem bij te sturen. Maar als een echte naarcist heeft hij enkel jaknikkers en kontenkussers om zich heen verzameld. Tot aan de ploegleiders, communicatie adviseur en ploegbaas aan toe; niemand trapt die jongen ooit terug in zijn hok. En zelfreflectie heb ik bij evenepoel nog niet vaak gezien.

Van mij mogen er fans zijn die zijn voetbaldivagedrag geweldig vinden. Ik vind het een omhooggevallen snotneus die hard kan fietsen maar als persoon nog heel veel te leren heeft. Misschien moet hij toch eens in de leer bij alaphillipe: ook een klasbak op de fiets maar met een totaal andere uitstraling richting collega’s, organisatoren, vrijwilligers en de media.

0
Romāns Vainšteins 31 augustus 2021 om 13:30

Hoop aanmatigend geblabla weer hier hoe Evenepoel zich precies zó gedragen moet dat het maaggevoel van de adviserende partij in balans blijft. Niks in de leer bij andere mensen die je zelf niet bent, stom advies altijd, als je al veranderen wil gewoon zelf doen.

edit wf: niet doen

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:35

Wie is michaëlla? Want deze twist ontgaat mij een beetje (helemaal eigenlijk)

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 14:00

Waarom rep je jezelf niet naar Lelystad om Evenepoel daar psychologisch bij te staan.

Zeg maar als de John Troost van het wielrennen.

0
Jacco van Stierop 31 augustus 2021 om 15:37

“En zelfreflectie heb ik bij evenepoel nog niet vaak gezien.”
Och, dat verwijt is jou ook wel eens ten deel gevallen.

0
Staf V 1 september 2021 om 01:14

Volledig eens met Mich..

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 13:20

“Ik heb geleerd: wanneer je in iemand zijn achterwiel rijdt, zit je zelf fout. ”

Dit staat in de quote van Vermeersch. Ik dacht dat Vermeersch Evenepoel zijn voorwiel kapot had gereden?

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:24

Wss heeft Vermeersch zijn fiets voor REV de waaier in gebeukt en daardoor reed REV zijn voorwiel stuk tegen de fiets van Vermeersch. Eigenlijk zegt Gianni dus dat het REV zijn eigen schuld was. Tenminste, zo lees ik het.

0
Mohorietsj 31 augustus 2021 om 13:45

Dat lijkt me aannemelijk. Ik hoor het Lefevere of Adrie van der Poel zo zeggen als ze voorlezen uit het boek van de harde wielerwetten. Als ik Vermeersch een beetje kan inschatten heeft hij deze wetten al lang trouw gezweerd. Het is wel een échte coureur.

Of Evenepoel er zelf meer aan kon doen? We hebben geen beelden.
Goed dat er niemand gevallen is in iig.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:54

Ik denk dat het gewoon een duelletje is geweest om een beslissend stukje weg van een halve meter. Dan krijg je dit soort incidenten en is degene die “wint” een lul in de ogen van degene die het verliest.

0
LeoR 16 31 augustus 2021 om 13:39

Als Evenepoel zich op twitter uit laat over iemand is er kritiek,
gaat hij op de man af verhaal halen is er ook kritiek.

Blijft hij rustig als de rest verkeerd rijdt, komt er kritiek.
Als hij zich echter zenuwachtig maakt in een extreem trage mechanieker is er opnieuw kritiek.

Verliest hij een wedstrijd, dan is er kritiek.
En zelfs als hij wint is er kritiek! (geen tegenstand, fout zegegebaar, laten rijden, …).

De beste man kan in de ogen van sommigen blijkbaar nooit iets goed doen, wat er ook gebeurd hij zal altijd kritiek oogsten.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 14:09

LeoR16 Kun jij er de vinger op leggen waarom dat zo is? Ik kan werkelijk waar niet één andere renner noemen bij wie dat ook zo is. Zijn atletische prestaties zijn zonder discussie fenomenaal. En geen NED-BEL/haat/jaloers argumenten graag.

0
klootje kriekeljon 31 augustus 2021 om 14:17

Als Evenepoel zich op twitter uit laat over iemand is er van de fans geen kritiek,
gaat hij op de man af verhaal halen is er van de fans geen kritiek.

Blijft hij rustig als de rest verkeerd rijdt, komt er van de fans geen kritiek.
Als hij zich echter zenuwachtig maakt in een extreem trage mechanieker is er van de fans geen kritiek.

Verliest hij een wedstrijd, dan is er van de fans geen kritiek.
En zelfs als hij wint is er van de fans geen kritiek! (tegenstand, zegegebaar, laten rijden, …).

De beste man kan in de ogen van sommigen blijkbaar niets fout doen, wat er ook gebeurd hij zal altijd lof oogsten.

Edit: misschien gewoon accepteren dat het als het een NL was geweest je dezelfde tegenstellingen zag.

0
LeoR 16 31 augustus 2021 om 14:50

@reiger, volgens klootje is het dus omdat het een Belg is.

Maar daar ben jij niet mee akkoord?

0
Reiger 31 augustus 2021 om 15:15

Nee dat ben ik zeker niet. Echte die-hard fans zoals Klootje en jij wss zijn, zijn meestal niet echt objectief. Het is zijn gedrag in icm zijn maniertjes die ergernis opwekken bij mij. Nogmaals; Zijn kwaliteiten als renner staan buiten elke discussie. Die zijn fenomenaal. Of hij ook een Tour de France winnaar wordt betwijfel ik op dit moment omdat hij nog niets bewezen heeft op dat vlak en ik sla generatiegenoot Pogacar hoger aan en daar krijgt hij wel zijn hele carrière mee te maken normaal gesproken.
Nu moet ik wel zeggen dat hij in persgeprekjes iets minder bralliger overkomt dan hij gedaan heeft. Eerlijk is eerlijk. Maar het mag allemaal nog steeds een beetje minder.
Toen Niki Terpstra jaren geleden ook zo tekeer ging, pruimde ik dat ook totaal niet.
De “kijk ons bij DQS eens stoer zijn” houding was er toen ook en Terpstra was degene die het een beetje uitdroeg, Tom Boonen deed aan dat toneelstukje niet mee en was meestal heel minzaam in zijn uitspraken. REV moet ondanks zijn uitmuntende kwaliteiten als renner nog veel leren en dat is ook normaal voor een jochie van 21.
Maar ik vind ook dat juist zijn fans af en toe wel eens op de eigen rem mogen trappen want van heldenverering is nog nooit iemand beter geworden. Fans kunnen toch ook dingen benoemen die zijn te verbeteren terwijl je nog steeds fan blijft?
En ik weet ook wel dat het hier soms onredelijk is tov REV maar er worden ook argumenten gebracht die hout snijden en dan komen de meeste REVfans nog steeds niet verder dan een haat/vdPoel-plank/jaloers/NED-BEL vergelijking. Dus dan ben je in mijn ogen een verblinde fan.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 15:16

Zo. Nu jij LeoR16!

0
LeoR 16 31 augustus 2021 om 15:33

@Reiger, ik weet niet goed wat ik lees.

Ik ben alles behalve fan van Evenepoel (dat kan ook sowieso niet als supporter van Club-Brugge), en ik denk klootje ook niet, en toch bombardeer je me tot “die-hard fan” omdat ik de renner niet tot op de grond afmaak?

Is dat omdat jij in de illusie leeft neutraal te zijn? En iedereen die, net als jij, niet extreem negatief denkt over Evenepoel dan wel een superfan moet zijn?

Los van zijn achtergrond bij Anderlecht lijkt hij trouwens wat te veel op Sagan voor mij. Veel talent, maar helaas meer marketeer dan renner.

0
klootje kriekeljon 31 augustus 2021 om 15:47

Ik geef het op. Ik heb nog nooit iemand gezien die zo slecht leest. Dan wordt het zometeen de 4e PB op basis van een misverstand. Ik ben vanaf vandaag gewoon Evenepoel-fan.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 17:28

@Klootje Excuus. Jouw stukje idd niet goed gelezen. Terechte schrobbering.
@LeoR16 Duidelijk. Jij bent geen die-hard fan. Kun je ook ingaan op de rest van mijn reactie want je hebt er nu één zinnetje uitgefilterd die jou niet bevalt en die is bij deze uit de wereld.

0
klootje kriekeljon 1 september 2021 om 11:11

Was niet aan jou gericht reiger.

No need to voel jezelf aangesproken.

0
Romāns Vainšteins 31 augustus 2021 om 13:45

Ik volg niet 100% de heilige weg dat de achteropliggende renner per definitie fout is. Dit is echt per situatie verschillend en in waaiers komen er nog wel wat extra variabelen bij kijken die het (ver)schuiven van de ‘schuldvraag’ bemoeilijken. Dat hierin de zowel handige als roekeloze coureur Vermeersch precies de onervaren en vederlichte REV ‘uit koers’ rijdt is niet enorm verbazingwekkend. Laat het vooral voor hem zowel als zijn team (REV van lijfwacht voorzienbij waaiermomenten) maar weer een mooie les zijn.

0
Reiger 31 augustus 2021 om 13:57

Met je eens. Zoals ze ook REV in de toekomst zo moeten omringen in een grote ronde zodat eventueel tijdverlies in een afdaling rechtgezet kan worden zonder krachtverlies van de kopman.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone