Vertrouwen bij Groupama-FDJ in Gaudu: “Top vijf in Parijs is mogelijk”

vrijdag 25 juni 2021 om 20:06
Vertrouwen bij Groupama-FDJ in Gaudu: “Top vijf in Parijs is mogelijk”

foto: Cor Vos

David Gaudu begint morgen voor het eerst als kopman aan de Tour de France. In zijn thuisregio Bretagne verschijnt hij als de leider van Groupama-FDJ aan het vertrek. “We gaan beginnen, de druk neemt toe, maar ook de adrenaline.”

“Morgen hoop ik geen tijd te verliezen op de favorieten in de eerste etappe en een goed gevoel te hebben op de Fosse aux Loups. Het is een heel specifieke, smalle en steile klim”, laat Gaudu via zijn ploeg weten. “Over het algemeen is het parcours niet in mijn voordeel door de tijdritten, maar in deze belangrijke eerste week kunnen verschillen snel ontstaan. Daarna hebben we een paar heel mooie etappes.”

Specifiek noemt de 24-jarige renner de Alpenetappe naar Tignes, die met de Saisies, de Col du Pré en de Cormet de Roselend veel lijkt op zijn gewonnen rit in de Tour de l’Avenir van 2016. “Ik wil deze Tour de France graag met een etappezege en een goed resultaat in het klassement afsluiten. Het is voor het eerst dat ik de kopman ben in de Tour de France, maar omdat ik deze rol al sinds het begin van het seizoen heb is het geen grote verandering.”

“Ik leer nog steeds veel van ploeggenoten, zoals van Stefan Küng in het tijdrijden. Hij heeft me veel advies, we kijken allemaal eigenlijk wel hoe hij te werk gaat. Ik leerde ook veel van Thibaut Pinot in de Tour de France 2019. Ik hoop dat ik de ploeg tevreden kan stellen”, aldus Gaudu.

‘David kan bij de top vijf staan in Parijs’
Ploegleider Yvon Madiot kondigt vast aan dat als zijn ploeg het geel pakt, de renners de trui ook gaan verdedigen. “We zijn hier met een stel geweldige rouleurs; zij kunnen ook in de bergen ver komen. We kunnen het geel verdedigen, we moeten ons dan gewoon aanpassen. David kan bij de top vijf staan in Parijs. We zagen hem in de Dauphiné en het Baskenland al: hij was nog niet in zijn beste vorm, maar hij hoorde wel al bij de besten.”

“Maar we zijn er nog niet”, waarschuwt Madiot. “Tussen nu en Parijs zijn er nog veel etappes af te leggen. Om een goed klassement te halen, moeten wij er drie weken lang staan. We moeten eerst nog wat vlakke etappes doorkomen voor we aan de bergen beginnen. INEOS Grenadiers heeft vier klimmers aan de start, maar ze hebben niet de allerbeste. Ze moeten zeker wat proberen om het Roglič en Pogačar moeilijk te maken, en dat kan ons weer helpen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Verweggistan 25 juni 2021 om 20:15

Gaat Gaudu sprinten op Champs-Elysees?

flipper 25 juni 2021 om 20:54

Het heeft er alle schijn van!

Sam Bony 25 juni 2021 om 20:20

Wellicht, maar niet in een wedstrijd

La Primavera 25 juni 2021 om 20:51

De enige ondersteuning in de bergen is Madouas. Dus ben benieuwd hoe FDJ dat verdedigen van een gele trui voor zich zien.

appiett 25 juni 2021 om 21:37

Armirail reed in Tour des alpes maritieme, echt een dijk van een wedstrijd.

Maar het houdt niet over…

Deel Koeper 25 juni 2021 om 22:06

Als ze tot het gaatje moeten gaan, zullen Kung en Scotson ook nog wel iets kunnen betekenen. Zou niet de eerste keer zijn dat dat soort renners veel langer kunnen volgen omdat ze voor de eerste keer eens een reden hebben.

Gaan uiteraard geen peloton aan stukken rijden, maar zitten er dan misschien nog wel bij als de groep gereduceerd is tot een man of 40/50.

Het is en blijft minder absurd dan Van Aert die Bernal eraf knalt.

Aart van Woud 25 juni 2021 om 22:54

Bernal met rugklachten ja.

Lalsacien 25 juni 2021 om 23:27

Gaudu kan zeker rekenen op Armirail.

josi 25 juni 2021 om 21:07
Quote:
“Maar we zijn er nog niet”, waarschuwt Madiot.

O, goed, ik dacht al dat ik iets gemist had.

Turtlehead 26 juni 2021 om 00:32

Madiot is enthousiast, dat moet je hem nageven ;)

IlPirata 25 juni 2021 om 21:25

Na de Slovenen toch wel een van de constante beste klimmers van het peloton dit seizoen.

jimmen 26 juni 2021 om 03:46

gaudu gaat verrassen berg op

CechRepublic 26 juni 2021 om 07:21

Iedere keer als Gaudu de vorige Tour in beeld kwam begon Ducrot erover dat hij nu echt moest doorbreken want anders zou het er nooit meer van komen. Heb daardoor een tijdje gedacht dat Gaudu toen al een jaar of 26 was.

CechRepublic 26 juni 2021 om 07:27

Ik had Marc Madiot overigens in gedachte als zo’n typisch Franse jaren 80 renner die wakker werd rond de Dauphine, dan een degelijk Frans kampioenschap reed en vervolgens ergens tussen de 8e en 15e plek in de Tour finishte en af en toe een etappe won of een dagje geel mocht dragen. Bleek ik toch helemaal verkeerd onthouden te hebben.

Lalsacien 26 juni 2021 om 07:48

Yvon Madiot, zijn broer, was minder succesvol. Misschien haal je ze door elkaar.

Headlines

Populair

Materiaalzone