Verschil in prijzengeld nog altijd aanzienlijk in Strade Bianche

zaterdag 9 maart 2019 om 10:52
Verschil in prijzengeld nog altijd aanzienlijk in Strade Bianche

foto: Cor Vos

Hoewel de mannen en vrouwen over dezelfde onverharde wegen rijden in Strade Bianche, is er nog altijd een aanzienlijk verschil in prijzengeld. Terwijl de winnaar bij de mannen 16.000 euro opstrijkt, gaat de winnares bij de vrouwen met stukken minder naar huis: 2256 euro. De prijzenpot voor de vrouwenkoers is eenvierde van het totale prijzengeld bij de mannen.

“Het klopt dat er nog altijd een groot verschil zit in het prijzengeld van Strade Bianche, maar het is al stukken beter dan het was. We verdubbelden het prijzengeld voor vrouwen dit jaar met het bedrag dat de UCI ook had aangegeven”, vertelt organisator Mauro Vegni aan Cyclingnews. “We hebben ook de vergoedingen die we de vrouwenteams betalen aanzienlijk verhoogd. Deze stijgen jaarlijks tot 2021 als ze op hetzelfde niveau zijn van de procontinentale teams bij de mannen.”

Zorgvuldige planning en duidelijke strategie
Vegni werkt met kleine budgetten bij de organisatie van kleinere koersen in het portfolio van RCS Sport, waarbij hun nogal eens inkomsten uit de Giro d’Italia gebruikt om tekorten elders op te vullen. Geleidelijk aan waardeerde hij de status van de Giro d’Italia en Strade Bianche op door hard werken en toepassing van de juiste kennis. Hij gelooft dat vrouwenwielrennen dezelfde ontwikkeling nodig heeft, voordat het prijzengeld gelijk kan worden getrokken.

“Het is juist om gelijk prijzengeld te hebben als het vrouwenwielrennen net zoveel oplevert, dezelfde commerciële waarde heeft, dezelfde televisierechten. Het vrouwenwielrennen is gegroeid sinds de tijd dat ik de Primavera Rosa (Milaan-San Remo voor vrouwen, red) organiseerde, maar helaas is de vrouwensport veel kleiner dan de toch al kleine mannensport”, stelt Vegni, die er geen voorstander van lijkt om de mannenkoersen te korten ten faveure van de vrouwen.

Hij gelooft dat het vrouwenwielrennen zich verder kan ontwikkelen met een zorgvuldige planning en een duidelijke strategie. Daarbij doet hij ook een oproep aan de UCI, die meer moet doen om het naar een hoger plan te brengen. “We kunnen slechts hopen op een goede structurele groei. De meeste vrouwenteams worden gesponsord door merken uit de sport of kleinere bedrijven, maar het potentieel voor echte vrouwenmerken is enorm. Maar ik zie het nu nog niet gebeuren.”

Prioriteiten stellen
Vegni: “We kunnen allemaal wel meer doen en proberen te doen wat commercieel mogelijk is, maar het moet prioriteit worden voor iedereen. Niet slechts af en toe voor de bühne. We hebben tijd en een plan nodig, want anders zie ik de ontwikkeling echt niet gebeuren. Ik vind dat iedereen moet samenwerken voor het bredere welzijn van de sport, voor zowel de mannen als de vrouwen. Maar dat gebeurt niet als de ene partij bepaalt en de andere daaronder lijdt. Dat zal nooit werken.”

Dit artikel delen:

58 Reacties

bart12 9 maart 2019 om 10:57

Ik kan er echt met mn kop niet bij dat er dus kennelijk mensen zijn die vinden dat mannen en vrouwen hetzelfde prijzengeld zouden moeten verdienen… het is toch gewoon heel makkelijk, de mannen wesstrijd levert nou eenmaal veel meer kijkers( dus geld!!) op dan de vrouwenwedstrijd.. dat heeft echt niks met gelijke rechten te maken

kielabokki 9 maart 2019 om 10:58

Je hebt helemaal gelijk, maar we leven in rare tijden.

horsm 9 maart 2019 om 11:06

Wat een kulargument. Alsof er een verband is tussen het prijzengeld en het aantal kijkers. Dat is toch niet zo? De organisatie en ploegen (via sponsoren) verdienen direct en indirect geld aan de TV uitzendingen: de organisatie omdat ze de rechten verkopen, de ploegen omdat ze gesponsord worden om merknamen op TV te brengen. Het prijzengeld is een beloning voor de winnaar, maar het is voor de meeste mannelijke renners geen belangrijk onderdeel van hun inkomen, en voor de organisatie is het geen supergroot item op hun budget.

Vrouwen verdienen sowieso al veel minder omdat de sponsoren maar een fractie van de salarissen van de mannen aan de vrouwelijke renners betalen.

Maar dat is geen argument om ze ook nog minder prijzengeld te geven.

MarkPeeters 9 maart 2019 om 11:57

Het prijzengeld weerspiegelt gewoon de commerciële waarde van de beide wedstrijden. Misschien eens de vrouwenwedstrijd op een andere datum organiseren en zien hoe groot de commerciële waarde van een afzonderlijke vrouwenwedstrijd is en op basis daarvan het prijzengeld bepalen.
Zoniet, dan is het gelijkschakelen van de prijzengelden gewoon het afnemen van geld van de mannenwedstrijd om daarmee de vrouwenwedstrijd te subsidiëren.

horsm 9 maart 2019 om 12:05

Maar dat is toch gewoon niet zo? Als er meer kijkers bijkomen voor de mannenwedstrijd dan gaat het prijzengeld toch niet omhoog ofzo? Het is toch ook niet zo dat de bestbekeken koersen per definitie hoger prijzengeld heeft? En verder wordt het prijzengeld ook niet (zoals in Tennis) gebruikt om toppers te lokken o.i.d.

Kortom het is een ‘beloning’ voor de prestatie van de winnaar. M.a.w. het is een ‘prijs.’ En ik zie niet in waarom de prestatie van een man zoveel beloond moet worden dan die van een vrouw.

reusjen 10 maart 2019 om 12:33

Omdat het gewoon een betere prestatie is!? Het niveau is gewoon veel hoger bij de mannen, en om een koers te winnen moeten ze in de meeste gevallen specialiseren. Bij de vrouwen is het nog lang niet zover.

TomLaser 9 maart 2019 om 10:58

Ik denk zelfs dat de vrouwen per kijker meer betaald krijgen dan de mannen. Daarom pleit ik juist voor meer prijzengeld bij de mannen.

horsm 9 maart 2019 om 11:07

Heb je enig idee wat het jaarinkomen van bv Peter Sagan is? Ik denk dat je daar wel twee of drie vrouwenpelotonnetjes van kan laten rijden.

TomLaser 9 maart 2019 om 11:14

@horsm. Jazeker, daar heb ik een redelijk goed idee van. Wat wil je daarmee zeggen? Het huidige sportsysteem is zo ingesteld dat sporters de kijkersgelden verdelen. Wanneer er veel mensen naar kijken, hebben ze veel geld om te verdelen.
Met die reden verdienen badmintonners (zowel man als vrouw) in NL niets. En dus ook de wielrensters.

Dat er niet veel mensen geinteresseerd zijn in vrouwenwielrennen? Dat is dan maar zo. Wil jij dat wielrensters meer verdienen? Ga er lekker naar kijken.

horsm 9 maart 2019 om 12:06

Wat heeft dat met het prijzengeld te maken? Dat ‘kijkersgeld’ gaat toch nooit echt naar de renners? Dat is toch niet het verdienmodel bij de mannen? De prijs is voor de mannen een fooi en voor de organisatie een klein item op het budget. Het is meer van symbolische dan van economische waarde. Vandaar dat het gelijktrekken een mooi gebaar zou zijn.

MarkPeeters 9 maart 2019 om 12:27

De commerciële waarde van Sagan is dan ook 2 of 3 maal hoger dan die van het voltallige vrouwenpeloton. Waarom dan niet gelijk ijveren voor een gelijke verloning van wielrenners en andere sporters? Badmintonners of tafeltennissers trainen ook keihard en verdienen nauwelijks iets in vergelijking met profwielrenners of profvoetballers.

horsm 9 maart 2019 om 13:32

Haha… precies! En waarom dan niet doorpakken en alle lonen gelijkstellen en de productiemiddelen socialiseren!

Anyway, ik ben an sich niet tegen je voorstel, maar ik denk dat er praktisch gezien haken en ogen aan zitten. Terwijl alleen gelijk trekken van het (financieel gezien verwaarloosbare) prijzengeld binnen het wielrennen wel makkelijk zou kunnen!

MarkPeeters 9 maart 2019 om 20:02

Oei, dit gaat meer en meer in de richting van communisme, iedereen dezelfde verloning.
Je bekijkt alles vanuit de situatie van de renners en dan is het prijzengeld inderdaad niks meer dan een extraatje maar bekijk het ook eens vanuit het standpunt van de organisatoren: vrouwen evenveel prijzengeld geven (lees: teveel in verhouding tot de sponsoring) betekent het faillissement van dameswedstrijden.

Quintana10 9 maart 2019 om 11:06

Wat een belachelijk item. Het is heel erg overzichtelijk en logisch waarin het verschil zit.

En daarom ook gewoon terecht, hoe sneu het ook lijkt/is.

TomLaser 9 maart 2019 om 11:16

Dit.
Op wielerflits valt het gelukkig nog wel mee met dit soort artikelen. Op cyclingnews staat er praktisch iedere dag wel een “whiteknight-bericht”.

Emergo 9 maart 2019 om 11:39

So what ???

horsm 9 maart 2019 om 11:09

Ik vind het gênant. Het wat voor de organisatie een kleine geste naar de vele vrouwelijke wielerfans geweest om dit iets meer gelijk te trekken.

xistnc 9 maart 2019 om 11:12

Ik denk dat er ook meer vrouwelijke wielerfans naar de mannenkoers kijken dan naar de vrouwenkoers.

Fassa Bortolo 9 maart 2019 om 11:17

Precies zoals in het artikel wordt benadrukt; ‘Het is juist om gelijk prijzengeld te hebben als het vrouwenwielrennen net zoveel oplevert, dezelfde commerciële waarde heeft, dezelfde televisierechten’

Maar op al deze punten loopt het nog ver ver achter. Ik zie dan ook niet in wat er “eerlijk” zou zijn aan het gelijk trekken van het prijzengeld. De vrouwenkoers is enkel mogelijk omdat de mannen op dezelfde dag ook rijden..

horsm 9 maart 2019 om 12:09

@xistnc, dat denk ik ook. Naar deze vrouwelijke fans toe zou het ook een goed gebaar zijn om het prijzengeld gelijk te trekken. Het geeft aan dat de commerciële waarde weliswaar verschillend is (mannen blijven meer verdienen via sponsoren) maar dat de sportieve prestatie op dezelfde manier wordt gewaardeerd.

mk187 9 maart 2019 om 11:18

Mannenwedstrijd is zwaarder, duurt langer en trekt meer kijkers…
daarom verdienen ze ook meer salaris en krijgen ze meer prijzengeld. Op zich logisch.
Mannenwielrennen heeft ook rijkere historie.
Voor de vrouwen verbetert het al en die mogen (moeten) ook best meer verdienen maar sponsorgelden zullen hiervoor echt omhoog moeten.

Maar dat er verschil is is misschien niet eerlijk maar er zijn wel meer dingen niet eerlijk. Ze presteren ook niet exact hetzelfde (zie mijn eerste 3 argumenten). Kunnen ze niks aan doen maar is wel een feit.

Bij tennis snap ik ook niet zo goed waarom het allemaal gelijk moet zijn. De wedstrijden van mannen en vrouwen zijn niet 1-op-1 te vergelijken dus de beloningen ook niet.
Maar ik sta open voor andere meningen hoor :)

RRobson 9 maart 2019 om 11:25

Laat de vrouwen dan toch lekker meerijden in de koers van de mannen, hebben ze recht op hetzelfde prijzengeld, opgelost.

leegloper 9 maart 2019 om 11:53

Lijkt me ook het beste om dat gezeik over gelijke beloning te sussen.

Hoebele 9 maart 2019 om 11:27

Hoewel het verschil natuurlijk belachelijk is, is het prijzengeld het probleem niet. Zowel bij de mannen als de vrouwen hoeven ze daar niet van te leven en komt het meestal toch bij degene die al een royaal salaris heeft. Ze hebben meer belang bij TV-uren, dus meer sponsorinteresse, dus meer salaris, dus meer bestaanszekerheid (geen andere baan meer nodig), dus meer professionalisering en een breder peloton.

Patrick 9 maart 2019 om 11:51

Even opsommen hoor: De vrouwen koersen minder kilometers, de vrouwen zijn commercieel minder aantrekkelijker, er kijken minder kijkers naar de vrouwenkoers. Is het daarom minder knap wat de vrouwen doen? Nee! Maar het is heel logisch dat er een verschil in prijzengeld zit, net als een verschil in salaris. Ik wordt zo moe van een aantal mensen wat radicale “gelijkheid” wilt, vind dat echt het nadeel van leven in deze tijd. Er wordt niet meer logisch nagedacht.

Emergo 9 maart 2019 om 13:32

Heeft het verschil tussen vrouw en man iets mij logica te maken ??

Brabander 9 maart 2019 om 12:04

Het gaat toch gewoon de goede kant op met het dameswielrennen? Als je ziet wat er de afgelopen jaren allemaal ten goede veranderd is. Meer prijzengeld, (veel) meer aandacht,(veel) meer tv-coverage. Zeer terecht overigens, want het is prachtig om te aanschouwen en ik geniet er van. Maar kunnen we daar (voorlopig) niet gewoon tevreden mee zijn?
En dan gaat het niet over dat geneuzel als: "minder kilometers", "commercieel minder interessant", "minder kijkers" en meer van die ongein ("laat ze dan maar meerijden met de mannen" wat natuurlijk waanzin is).
Maar waarom zo geforceerd?

JumpyGazelle 9 maart 2019 om 12:15

1. "Vegni werkt met kleine budgetten bij de organisatie van kleinere koersen in het portfolio van RCS Sport, waarbij hun nogal eens inkomsten uit de Giro d’Italia gebruikt om tekorten elders op te vullen."

Er gaat hier ergens iets fout (hun, gebruikt..)

2. Om toch even een andere kant te geven aan al diegen die het kijkcijfer argument etc gebruiken. Ten eerste, jullie hebben allemaal gelijk met jullie observaties. Ten tweede, het punt gaat daar helemaal niet over.
Het probleem met vrouwenwielrennen, en vrouwensport in het algemeen, is dat er een systematisch voordeel zit bij de mannentak. Die hebben al decennia lang publiciteit, tv/radio uitzendingen en nieuwsberichten over hen gehad. Dus bij alle zullen ze in het nadeel zijn wbt kijkers. Velen kijken immers vanuit gewenning, opvoeding en historie.
Juist daarin vind ik het jammer dat Strade zich hier niet anders over instelt. Als het voorbeeld hoe je een klassieker kan worden en historie kan schrijven binnen een korte tijd zou het hun sieren als ze dit ook met hun vrouwenkoers probeerden. Geef ze wat meer publiciteit en waardering vooraf, en al snel zullen ze het ook gaan verdienen. Dit last bijv het vrouwenelftal ook zien; ze zijn in positie ver vooruit gegaan omdat ze het EK wonnen, sure, maar daarvoor zat er al een georganiseerde drive achter door het naar Nederland te halen, er tv tijd aan te besteden etcetera. Ze kunnen pas sponsors binnenhalen als ze de kans krijgen.

$kedel 9 maart 2019 om 14:26

Daarom is het iedereen ook ontgaan dat er ooit een ek in Nederland is georganiseerd??

JumpyGazelle 10 maart 2019 om 12:21

@$kedel ehm, nee dat is juist mijn punt. Het ek heeft ervoor gezorgd dat er meer belangstelling en sponsoren zijn nu. Daarvoor is wel een investering nodig geweest

reusjen 10 maart 2019 om 13:44

Hoevaak kijk jij vrouwenvoetbal?
Het is namelijk niet om aan te gluren, de poging om het bij mensen door de strot te duwen werkt niet. De sport moet eerst ontwikkelen voor het interessant wordt, en dat gaat nog jaren duren.

horsm 9 maart 2019 om 12:24

Haha… ik blijk de enige op de Flits die in het gelijkstellen van het prijzengeld een mooi, goedkoop en eenvoudig gebaar naar de fietsende vrouwen ziet. Het leek mij niet meer dan een mooie symbolische geste (die economisch niet veel verandert). Maar blijkbaar zit ik een andere bubbel dan de meeste flitsers!

Commercieel gezien zou het trouwens ook niet slecht zijn. Het wielerpubliek bestaat voor een te groot deel uit mannen van middelbare leeftijd. Dat is een groep die voor adverteerders niet superinteressant is. Ik kan me voorstellen dat het aantrekken van een (jong) vrouwenpubliek de koers slonsortechnisch snel boeiender maakt. Maar om vrouwen in wielrennen te interesseren staan een aantal fossiele tradities (de rondemissen, een debiele verdeling van het prijzengeld) in de weg.

MarkPeeters 9 maart 2019 om 12:33

De meesten hebben geen probleem met het optrekken van het prijzengeld voor het vrouwenwielrennern maar wel met de wijze die jij voorstelt. Manu militari iets opleggen is niet de juiste methode. Indien het vrouwenwielrennen interessant genoeg is, zal automatisch de interesse van de wielerliefhebbers, tv-kijkers, sponsoren en organisatoren groeien, en dus ook het prijzengeld en de salarissen.
Je laatste zin is misplaatst, met woorden als “fossiel” en “debiel” zal je heus geen hartjes winnen voor je argumentatie.

Turtlehead 9 maart 2019 om 12:35

@horsm: dat je de enige bent geeft inderdaad te denken :)

vlek 9 maart 2019 om 12:35

Ik vind het ook een (kleine) investering die prima te rechtvaardigen is.

horsm 9 maart 2019 om 13:42

@MarkPeeters, haha… want ik pleit voor militaire interventie??

En als je graag wil dat ik je hart verover wil ik wel een poging doen met zachtere woordjes….. maar dan moet je ECHT willen.

Anyway, ik denk dat het er voor het wielrennen (commercieel en sportief gezien) niet op aan komt dat er mannenhartjes voor het vrouwenwielrennen gewonnen worden, maar dat de vrouwenhartjes die kloppen voor de koers niet afknappen van onnodige ongelijkheden en seksistisch aandoende folklore uit langvervlogen tijden.

Merlinappa 9 maart 2019 om 16:44

Ik ben het volledig met je eens Horsm. Helaas zitten veel van de door jouw genoemde fossielen ook op Wielerflits. Die kunnen het vast ook niet hebben als ze door een vrouw ingehaald worden op de fiets.

achtpuntzes 9 maart 2019 om 12:40

Lalala la lala geld… :p

$kedel 9 maart 2019 om 14:21

De vrouwen mogen na dit soort wereldvreemde commentaren nog blij zijn dat er iets voor ze georganiseerd word.
Ze krijgen al veel meer dan het aandeel waar ze recht op hebben.

Brabander 9 maart 2019 om 14:41

Ik vind dit nogal wereldvreemd

horsm 9 maart 2019 om 15:09

Hahaha het zou je maar gebeuren dat figuren als @skedel zich gelegitimeerd voelen om lukraak te stellen waar je recht op hebt!

kielabokki 9 maart 2019 om 14:45

Nog valide argumenten? Of alleen maar boehoe life is unfair?

Polleke 9 maart 2019 om 14:47

Je merkt echt aan alles dat de organisatoren van klassieke koersen een vrouweneditie “er bij nemen” omdat de tijdsgeest ze dat verplicht…

west 9 maart 2019 om 17:15

Vrouwenwielrennen is een sport in ontwikkeling. En als je mee wilt werken aan de ontwikkeling moet je ze meer betalen. Of je blijft als grote partij binnen het wielrennen gewoon achterover hangen en hoopt dat het zich vanzelf wel ontwikkelt, of dat anderen dan maar geld steken in die ontwikkeling.

Vlinder 9 maart 2019 om 17:42

@horsm; I couldn't agree more!!! Precies alles wat je zegt. Dezelfde argumenten blijven maar terugkomen: publiciteit, sponsors tv-gelden etc. etc. 'Ouderwetse' standpunten om niet te vernieuwen. Prijzengeld is een symbool/beloning. In de schaatssport staat het ook gelijk, bij het halen van Olympische medailles staat het prijzengeld ook gelijk. Ik schrok nog erger van de cijfers van Le Samyn waarbij het prijzenbedrag 6% was van de mannen en de Omloop koers slechts 3% van de mannen. Om te janken!! Ik vind prijzengeld (lees 'het symbool van overwinning' ) gelijk trekken wel het minste wat je als organisatie kunt doen om gelijkwaardigheid vorm te geven! We zijn op weg, maar we zijn er nog lang niet…

ikbenprocycling 9 maart 2019 om 18:02

Allebei nogal lullige bedragen

hanske 9 maart 2019 om 19:23

Het gelijk trekken van het prijzengeld voor mannen en vrouwen zou eigenlijk in moeten houden dat als b.v. de eerste prijs voor een wedstrijd over 200km voor mannen 10.000 eur is, deze voor vrouwen in een gelijknamige koers maar met een afstand van 150km, 3/4 van 10.000 eur is. Dat is gelijk trekken.

Vlinder 9 maart 2019 om 19:47

Ik vind het vreemd dat prijzen gekoppeld zouden worden aan afstanden. Dan zou Dafne Schippers op de 100 meter minder prijzengeld ontvangen dan Sifan Hassan op de 5 km. Of Dafne zelf op de 200 meter. Als je het fysiologisch bekijkt zullen de prestatie gelijkwaardig zijn aangezien het fysieke vermogen (en dus ook de top van hun kunnen) van de mannen en vrouwen verschillen. Ik ken echt geen enkele sport waarbij de afstand het prijzengeld bepaalt. Maar misschien zie ik iets over het hoofd…

hanske 9 maart 2019 om 20:00

Ik ken je beroep niet en je geslacht maar je zou het in principe dus juist vinden dat in jij voor je salaris langer zou moeten werken of dat het salaris bij een gelijke kwantitatieve prestatie voor vrouwen hoger moeten zijn. Want dat is het dan waar het op neer komt.

MarkPeeters 9 maart 2019 om 20:05

De vergelijking met atletiek gaat niet op, je vergelijkt toch ook niet een klassiek renner met veldrijden of keirin? Maar je hebt gelijk dat het prijzengeld niet op afstand moet worden gebaseerd.

Gebruikersnaam 9 maart 2019 om 20:10

Dat de vrouwen al eens beginnen met het algemene niveau wat omhoog te trekken. Er is een wereldtop, maar die is véél te smal als de helft van de beste 10/15 ter wereld uit hetzelfde kleine kikkerlandje komen.

MarkPeeters 9 maart 2019 om 20:10

Voor alle duidelijkheid: wat mij betreft mogen vrouwelijke sporters meer verdienen dan mannen maar moet dit gebaseerd zijn op economische criteria en niet omdat het opgelegd wordt en eigenlijk deficitair is. Ik kan me inbeelden dat in sommige sporten (gymnastiek? kunstschaatsen? tennis misschien ook?) vrouwen een hogere commerciële waarde hebben dan mannen en dus meer zouden moeten verdienen dan mannen.

Vlinder 9 maart 2019 om 20:52

@hanske, ik ben vrouw en kom uit het basisonderwijs. En nee ik wil niet dat vrouwen meer zouden verdienen dan mannen. Ik wil gelijkwaardigheid. Prijzengeld is een ‘symbolische’ beloning voor de pas geleverde prestatie. Die prestatie is naar mijn idee fysiologisch gezien gelijkwaardig (als de afstand van de vrouwen korter is) en daarom pleit ik voor gelijkwaardig prijzengeld. Ik ben trouwens ook groot voorstander van het verhogen van de salarissen van de vrouwelijke rensters maar begrijp ook wel dat dat lange termijn werk is en vooral samenhangt met de commerciële aspecten. Prijzengeld is juist iets waar de organisatie ook een signaal mee af kan geven. Volgens een proffesor economie zou het gelijkwaardigtrekken van het prijzengeld slechts 2 à 3 % van de totale kosten verhogen. Dat vind ik niet veel en daarmee zouden ze een belangrijk statement kunnen maken.

reusjen 10 maart 2019 om 12:42

Hoezo is de prestatie gelijkwaardig, als we oo basis van gender gaan kijken wat voor iemand de top is kan je dat ook op leeftijd doen, of kleur haar, aantal benen, wel of geen flaporen en noem maar op. De prestatie is gewoon niet gelijk.

xistnc 10 maart 2019 om 12:45
Quote:
ik … kom uit het basisonderwijs
Quote:
Volgens een proffesor

:(

vlek 10 maart 2019 om 12:48

Hoe ga je dan om met gewichtsklassen in bepaalde sporten? Moet een gouden medaille voor een zwaargewicht meer opleveren, omdat de prestatie groter is?

reusjen 10 maart 2019 om 13:39

@vlek
Ik weet niet of die prestatie groter is omdat beide vechters zwaarder zijn. Ik vind zelf dat de beloning af moet hangen van de waarde die ergens aan gehangen wordt. En vaak is dat iets wat verband houdt met de grootte van de prestatie. Vrouwenwielrennen is onderontwikkeld ten opzichte van de mannen dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om bovenin mee te doen bij de vrouwen dan bij de mannen. Dit soort zaken devalueren de waarde die aan een prestatie hangt.

Vlinder 10 maart 2019 om 14:26

@xistnc: ja, leerkrachten maken ook typefouten, ik ben niet perfect!

@Vlek en reusjen: We denken verschillend over wat een 'prijs' betekend. Niks mis mee, we zien het klaarblijkelijk heel anders… Voor mij is het winnen van de Strade Bianche van de mannen net zo veel waard als dat de vrouwen hun Strade Bianche winnen. En zeker niet 86% minder waard of zoals in de Omloop zelfs 97%. Dat staat echt niet in verhouding wat mij betreft. Maar ieder zijn mening!

Headlines

Materiaalzone

Populair