Verrassende Van Avermaet behoudt geel: “Prestatie zal de geschiedenis ingaan”
foto: Sirotti
dinsdag 17 juli 2018 om 21:05

Verrassende Van Avermaet behoudt geel: “Prestatie zal de geschiedenis ingaan”

Velen gaven Greg Van Avermaet geen enkele kans op het behouden van de gele trui. De Belgische klassiekerspecialist van BMC mag morgen echter voor de achtste keer starten in Le Maillot Jaune. De Olympisch kampioen maakte onderdeel uit van de vlucht van de dag, en wist zodoende de finish eerder te bereiken dan de klassementsrenners.

Door zijn vierde plaats in Le Grand-Bornand, heeft Van Avermaet in het klassement nu een voorsprong van 2:22 op zijn naaste belager Geraint Thomas. “Het plan was om in de aanval te gaan. Ik wist niet hoe Sky zou reageren, maar niemand reageerde op het moment dat ik ging. Ik ben heel erg blij dat ik het geel heb weten te behouden. Het is altijd cool om in die trui te rijden”, zo laat de Belg weten in het flashinterview.

Van Avermaet is ervan overtuigd dat zijn prestatie voor altijd zal worden herinnerd. “Ik viel in het geel aan onderweg naar Roubaix, en ik viel vandaag aan in de bergen. Dit zal de geschiedenis ingaan.”

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2018 08:21
Ik kan me voorstellen dat hij dit hoopt, dan is zijn seizoen nog een beetje gered. Helaas is iedereen dit, net als alles in een vlakke eerste week, snel weer vergeten. Waarom iedereen Froome met Sagan in de aanval in een waaieretappe nog wel weet; dat is een échte klassementsman de op verschillende terreinen aanvalt terwijl alle ploegen er alles aan doen om hem terug te halen. Ze nemen je niet serieus man, snap dat dan. Jij verdedigt geel en het kost je links en rechts kansen op een etappe. Verrekte goed geklommen, dat wel.
18 juli 2018 08:24
Als Greg dit kan in juli doet ie mee om de wereldtitel in Innsbruck.
18 juli 2018 08:27
Ach de GVA bashers zijn weer talrijk.

Enkele weetjes:
-GVA heeft meer gele truien dan Contador
-GVA en Merckx zijn de enige twee renners ooit die 6 dagen op rij hun voorsprong hebben uitgebouwd in de gele trui
-GVA kreeg de strijdlust. Zoek de vorige gele trui die dit kreeg.

Ja dit zal herinnerd worden. Hoeveel gele truien zijn er voor de Lage Landen de laatste 20 jaar?
18 juli 2018 08:41
Alsof Greg deze woorden zelf heeft gebruikt. Sommige mensen geloven echt alles wat ze lezen, ongelooflijk.

En Wielerflits doet er doodleuk aan mij.
18 juli 2018 08:50
Het is zeker weer juli? Wat een gezeur. Laat die Van Avermaet 'n beetje overmoedig zijn, hij heeft gewoon heel knap gereden. Maar inderdaad, dit haalt alleen het jaaroverzicht in België.
18 juli 2018 08:56
@lalsacien, natuurlijk zou iedereen de gele trui wel willen. Ik bedoelde ook meer dat alle klassementmannen hem vandaag uit tactische overwegingen niet hoefde. Van Avermeat had vandaag dan weer niks te verliezen (gaat toch geen top 10 halen in Parijs) dus kon lekker fietsen en aanvallen. Dat maakt het niet minder knap dat hij als klassieker specialist zo goed omhoog komt maar het is niks voor in de geschiedenis boeken. Hij heeft de trui gekregen door een ploegentijdrit, wat boni seconden en een ontsnapping met de zegen van het peleton. Als dat soort prestaties al de geschiedenisboeken in gaan dan heb je dikke geschiedenisboeken.
18 juli 2018 09:06
En dit is mede waarom ik onpasselijk word van die gozer...
18 juli 2018 09:11
Jean Dumas - 18 juli 2018 om 08:24
Dan is het wel te hopen dat Jakob Fuglsang demarreert....
18 juli 2018 09:16
@Delgado
Als je mensen de les probeert te lezen is het wel verstandig om je eerst in de materie te verdiepen. De quotes zijn gewoon een letterlijke vertaling van de woorden van GvA. Check anders nog even het artikel waar AndriesW naar linkt.
18 juli 2018 09:30
Dit is ook bijzonder. Goeie gozer, en met lef gereden en met power, want hij laat er heel wat achter zich.
Encore uniek fois!
18 juli 2018 09:31
Och, dat Greg wat euforisch reageert na zo'n inspanning is blijkbaar ook al teveel van het goede.
Dat het lichtelijk overdreven is maakt zijn prestatie er alsnog niet minder om.
18 juli 2018 09:49
@dikkechaap
Artikel heb ik lezen ja. Dus? Je zegt het zelf, "letterlijke vertaling". Want journalisten zijn zo goed in vertalen? Ha ha. Daarnaast weet je bij zo'n artikels nooit wat de context was of heb je geen non-verbale communicatie. Dat is toch geen hogere wiskunde?
18 juli 2018 09:58
Uiteenzettingen van fanboys van het type MOA is precies waarom anderen een hekel beginnen te krijgen aan bepaalde renners.
18 juli 2018 10:13
Haha 'it'll remain in history' betekent echt iets anders dan dat GvA nu geschiedenis heeft geschreven. Letterlijk 'het blijft in de geschiedenis' in de trant van 'Het is gedaan en nu geschiedenis'... net als alle reacties hier al snel geschiedenis zijn. Lol!

Ruk vertaling dus. Way2go WF redactie
18 juli 2018 10:38
@Vainsteins: met zo een nickname het over 'fanboys' hebben en je commentaren over GvA-artikels steeds inkleden met pseudo+intellectuele prietpraat zo van 'hebben jullie hem?'. Zucht. Kijk, ik heb het niet bepaald op Groenewegen, maar ik onthou me van commentaar op artikels over hem.
18 juli 2018 10:39
@Delgado
Als je het artikel leest dan heb je toch niks met de vertaling van journalisten te maken? "ha ha".
Maar goed: jij weet al dat Greg dit nooit zo gezegd heeft en het is ongelooflijk dat mensen dit geloven.
18 juli 2018 10:40
Op Sporza zegt hij dit: "Maar ik heb er enorm van genoten. Ik heb de gele trui getoond in Roubaix en vandaag ook nog eens. Het is altijd leuk als de gele trui niet in het peloton blijft, maar initiatief toont." Respect voor een renner die er al staat in de Omloop en nu nog. Zoals de renners van destijds.
18 juli 2018 10:43
@greg4ever
Leuke creatieve vertaling van je, maar wel complete onzin.
18 juli 2018 11:36
@moa

dank! Altijd leuk, ondanks het gezeur van anderen hier.
18 juli 2018 12:24
@dikkechaap
En jij weet dat het interview in het Engels was? Daarnaast negeer je slim de rest van mijn post.

Klopt, aangezien ik al 100 interviews van hem heb gezien, en daar komt hij altijd heel nuchter over. Toch altijd heel toevallig dat dan zo'n geschreven (en al dan niet vertaald) artikel geheel anders over komt. Maar ik sta volledig open om mijn ongelijk bewezen te zien hoor, dus voel je vrij...
18 juli 2018 14:45
Wees blij dat hij meerijdt, dan is er toch nog wat te beleven in deze oersaaie ronde! Vlag voor alle Nerdelanders die braafjes in de het zog van de Sky-trein blijven volgen en morgen een oplawaai krijgen... Zo kan je natuurlijk ook koersen....en nooit een gele trui dragen.
18 juli 2018 16:20
Wat Van Avermaet ook bedoeld heeft, ik vind het grappig hij vorig jaar het volgende zei:
"Ik fiets voor mijzelf, niet voor de geschiedenisboeken"
https://www.telegraaf.nl/sport/wielrennen/341278/ik-fiets-voor-mezelf-niet-voor-geschiedenisboeken

Reacties zijn gesloten.