Verplaatsing slotrit Tour Down Under ingegeven ‘uit sportief oogpunt’

donderdag 2 augustus 2018 om 10:17
Verplaatsing slotrit Tour Down Under ingegeven ‘uit sportief oogpunt’

foto: Sirotti

De Tour Down Under heeft uit sportief oogpunt het afsluitende criterium in Adelaide vervangen door een aankomst bovenop Willunga Hill, de traditionele scherprechter in de Australische rittenkoers. Dat zegt wedstrijdleider Mike Turtur tegen Cyclingnews. “Het was voor ons duidelijk dat een slotrit naar Willunga Hill de beste keuze was.”

“In het verleden zagen we vaak een optocht op het circuit van Adelaide – wat leuk is, maar het houdt de koers niet spannend tot het einde. De gedachte achter de verandering is dat renners met twintig à dertig seconden achterstand de laatste dag ingaan, maar nog steeds een kans hebben om te winnen”, verklaart Turtur.

Hij zegt dat de verplaatsing van de slotrit naar Willunga Hill al langer speelde bij de organisatie en dat deze positief is ontvangen door de ploegen. “Dus we dachten, laten we het proberen en zien hoe het uitpakt.” Turtur hoopt onder anderen Peter Sagan en Geraint Thomas te verleiden tot een deelname in 2019.

21e editie
De 21e editie van de Tour Down Under vindt volgend jaar plaats van 15 tot en met 21 januari. Dit jaar streek huidig Zuid-Afrikaans kampioen Daryl Impey de eindoverwinning op.

Dit artikel delen:

6 Reacties

osca freire gomez 2 augustus 2018 om 11:50

Mooi weg met die verschrikkelijke optochten als laatste etappe. Tijd dat ze dat ook gaan doen in de Tour

Rhohan 2 augustus 2018 om 12:10

De Tour zou eens mogen verrassen met een tijdrit in Parijs.

Mwielerfan 2 augustus 2018 om 13:57

Lam want dit betekent vooral dat de rest van de tdu niet uitmaakt voor klassement. Ik vind etappe koersen die alleen maar op de laatste dag bepaald worden waardeloos qua klassement. Doe het dan zoals mallorca

osca freire gomez 2 augustus 2018 om 14:14

Ja eigenlijk zouden er in deze koers minimaal 2 echte klassementsritten moeten zitten. Een leuk tijdritje bijvoorbeeld op normale fietsen

KnightBiker 2 augustus 2018 om 14:38

Met Het prachtige landschap daar moet er een veel selectievere wedstrijd te maken zijn dan ze nu hebben… (Maar Ik heb Ook Het idee dat de renners zich bewust gedeist houden daar) Willunga hill is mooi op TV Maar Ook Maar net lastig genoeg om Het verschil te maken. In iedergeval goed dat men dat criterium er uit gooit. (Beter een stands criterium of proloog van een km invoegen)

@Rohan de tijdrit van 89 door Lemond idd. Ik vraag me altijd nog af waarom ze dat nooit Meer deden (frans trauma? Een fransman die De tour verliest op De champs elysee is natuurlijk niet De bedoeling)

ifor 2 augustus 2018 om 16:01

Dit is het begin van het seizoen. Lekker infietsen met mooi weer bij niet al te lange etappes…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair