Vermeltfoort: “Heb nog wat tijd nodig op dit niveau”
dinsdag 17 mei 2011 om 08:28

Vermeltfoort: “Heb nog wat tijd nodig op dit niveau”

Coen Vermeltfoort maakte voor dit jaar de overstap van de opleidingsploeg van Rabobank naar het ProTeam. De 23-jarige Brabander heeft er een zwaar seizoensbegin opzitten en lijkt moeite te hebben met het niveau, maar panikeert niet. “Ik moet nog veel sterker worden voor dit niveau. Dit jaar wil ik vooral in zijn geheel kracht opdoen”, zegt hij op RaboSport.

“Het is voor mij echt een grote overstap geweest. Ik moet wennen aan het hoge niveau bij de profs. Ik kom op veel fronten nog kracht te kort”, kijkt de neo-prof terug op zijn eerste maanden tussen de grote jongens. “Maar het gaat wel steeds een stukje beter. In het begin kwam het nog uit mijn tenen, maar in het voorjaar ging het ik ook vooruit en kon ik steeds meer voor de ploeg betekenen.”

“Ik had wel verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Klimmen is mijn zwakste punt, en dan weet je dat je het bij de profs zwaar gaat krijgen. Daar was ik dus op voorbereid. Het is dan ook geen grote teleurstelling dat ik niet meteen mijn ding kan doen. Het valt me niet mee, maar eigenlijk ook weer niet tegen. Ik wist gewoon dat ik tijd nodig zou hebben op dit niveau.”

“Ik wil vooral in het algemeen sterker worden. Dat zal me ook helpen om bergop beter te worden. Een klimmer zal ik nooit worden, maar om bij de profs een beetje mee te kunnen spelen, moet ik bergop beter uit de voeten kunnen dan nu nog het geval is. Ook daar zal ik hard aan moeten werken, maar ik heb er nog steeds alle vertrouwen in, dat het gaat lukken.”

RIDE Magazine