Verliezer Quintana: “In de bergen voor spektakel zorgen”

dinsdag 12 februari 2019 om 19:40
Verliezer Quintana: “In de bergen voor spektakel zorgen”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana begon met hooggespannen verwachtingen aan de Tour Colombia 2.1, maar de klimmer is na de openingstijdrit al op achtervolgen aangewezen. Het verschil met zijn landgenoot Rigoberto Urán bedraagt 44 seconden. “Het is nu wachten op de bergen”, zo vertelde hij na afloop.


Movistar was – zeker onder de WorldTour-ploegen – de verliezer van de dag. De Spaanse formatie eindigde slechts als zevende in de ploegentijdrit, op bijna driekwart minuut van EF Education First. Toch is Quintana naar eigen zeggen niet ontevreden. “Het gevoel was goed”, aldus de 29-jarige renner.

“Meer een ploeg voor het klimwerk”
“Ik reed heel erg goed, net als Richard Carapaz en Winner Anacona. Ook de andere jongens hebben maximaal gepresteerd. We hebben echter meer een ploeg voor het klimwerk. We moeten dan ook wachten op de bergen. We zullen proberen om de verloren tijd goed te maken, en een show te verkopen”, klinkt Quintana strijdvaardig.

De Tour Colombia 2.1 trekt donderdag voor het eerst de heuvels in. Movistar zal echter vooral in het weekend oorlog moeten maken. Zaterdag beklimt het peloton in de slotfase de Alto La Union (7,5 km aan 5,2%), terwijl de zesdaagse rittenkoers zondag zal worden afgesloten met de koninginnenrit naar de top van de Alto de Palmas (15,8 km aan 6,6%).

Dit artikel delen:

7 Reacties

Covadonga 12 februari 2019 om 20:49

Zo, dat is gelijk een aardige achterstand. Jammer.

oscarito1908 12 februari 2019 om 21:36

Nou dat doe je anders zelden Quintana. Wat een saaie coureur is dat toch.

Chaba 13 februari 2019 om 08:41

Is het een saaie renner of heeft hij gewoon niet meer de power om het verschil te maken waardoor het lijkt alsof hij een saaie renner is?

vluggejapie 13 februari 2019 om 09:42

Die saaiheid zit hem vooral in de hoge verwachtingen vwb klassementen in de GTs. Elk jaar behaalt hij prachtige overwinningen met aanvallen bergop.

Romāns Vainšteins 13 februari 2019 om 09:58

Quintana heeft een heel weinig sprankelende uitstraling en er zijn er best wat die dat op zijn renner zijn afreageren. Je kan even goed een Dumoulin dan saai noemen want die komt ook niet los van de SKYbots en valt nauwelijks aan.

Mr10B 13 februari 2019 om 12:45

Dumoulin is ook ontzettend saai. Als dat geen Nederlander zou zijn geweest zou hij hier absoluut niet tot de favorieten behoren met zijn vermogensmetertjesrijdenstijl.

IlPirata 13 februari 2019 om 18:02

Kan zijn dat hij in de bergen wordt overvleugeld door Bernal, sosa etc. Kortom de nieuwe generatie. We gaan het zien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.