Verliezer Adam Yates: “De sterkste renner heeft gewonnen”

dinsdag 19 maart 2019 om 18:13
Verliezer Adam Yates: “De sterkste renner heeft gewonnen”

foto: Cor Vos

Adam Yates had voor de tijdrit weinig vertrouwen in een goede afloop, maar de Britse klimmer kwam toch bijzonder dichtbij de eindzege in Tirreno-Adriatico. Wat heet: de renner van Mitchelton-Scott kwam slechts één tel tekort. “Dat is wielrennen. De sterkste renner heeft gewonnen”, zo feliciteert Yates zijn rivaal Primož Roglič.

Yates leek met nog één kilometer te gaan op weg naar eindwinst, maar de tijdrit bleek nét iets te lang voor de Brit. “Het was echt een zware tijdrit”, zo kijkt Yates nog eenmaal terug. “Ik was er dichtbij, maar het was nét niet goed genoeg. Zo gaat het nu eenmaal in het wielrennen”, probeert Yates de pijn te verbijten.

“Ik reed een goede tijdrit”
“Ik reed een goede tijdrit. Ik beschikte over voldoende power en wist lange tijd de ideale fietspositie aan te houden. Ik kon gewoon niet harder. De beste renner heeft dan ook gewonnen. Ik hoop volgend jaar nog sterker aan de start te staan”, is Yates strijdbaar.

Yates kijkt ook al met een schuin oog naar zijn volgende wedstrijden. “Tirreno-Adriatico was mijn eerste hoofddoel van het seizoen. Binnenkort staan er met de Rondes- van Catalonië en het Baskenland weer grote koersen op het programma. De vorm is in ieder geval goed”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Tour 19 maart 2019 om 18:23

Ja, dat helmpje moet vaker laag blijven. Beter verkennen en meer aandacht vanuit de auto voor de houding van de renner.
Met mij erbij had hij kunnen winnen, zonder meer vermogen te trappen.

Random wielerliefhebber. 19 maart 2019 om 18:25

Jij bent beter als de huidige Mitchelton- Scott ploegleiders? Zelfreflectie kuchkuch

vanSpringel 19 maart 2019 om 21:02

Ik kijk precies hetzelfde naar zo’n tidrit. Zekeker op zo’n korte afstand zijn de details van essentieel belang. Ben het helemaal met je eens.

Mwielerfan 19 maart 2019 om 23:24

Jij was toch vooral goed in heel erg lange koersen?

Fast Freddy 19 maart 2019 om 18:36

Zou zo’n tijdritpakkie van de organisatie en seconde trager zijn dan z’n eigen pakkie??

koos verrek 19 maart 2019 om 18:52

Wellicht wel!

assen 19 maart 2019 om 19:08

De houding op de fiets vond ik heel goed. Zoals ie zegt, een andere renner was net ietsje sterker. ;-)

Soit 19 maart 2019 om 20:24

Misschien dat tour ook zijn licht kan laten schijnen op de houdingen van Van Emden (oogt mooi, en is snel), Dumoulin (beetje gedrongen, iets hoge rug) en Yates (heel diep, rechte rug). De verschillen zijn op de foto’s goed te zien. Nou ja, ik houd ze geen van alle langer dan 133 meter bij ;-)

vanSpringel 19 maart 2019 om 21:03

Hoe kom je aan die 133 meter ?

VerstandOpNul 19 maart 2019 om 22:23

Mitchelton Scott heeft in de TTT ook nog wat voordeel gehad, zonder dat was het verschil in het eindklassement mogelijk groter geweest..

Overigens klaagde men dat Mitchelton Scott zich vrijwel nooit aan kop zet om de koers te controleren.. Begint nu wel op een bewuste strategie te lijken.. Deden ze dat vorig jaar met Simon Yates in de Giro niet ook al?

Headlines

Materiaalzone

Populair