Verkleumde Van der Poel: “Zwaarbevochten overwinning”

zondag 22 december 2019 om 17:05
Verkleumde Van der Poel: “Zwaarbevochten overwinning”

Mathieu van der Poel moest er hard voor werken in Namen - foto: Cor Vos

Goed ingepakt in nieuwe kleuren en met een kopje koffie in zijn handen probeert Mathieu van der Poel vlak na zijn triomf in de wereldbekerveldrit van Namen weer wat warmte in zijn lijf te krijgen. Rillend van de koude gaf hij in de verzorgingstent het flashinterview: “Het waren epische omstandigheden.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was een zwaarbevochten overwinning”, omschrijft Van der Poel zijn triomf in de Citadelcross. “Met gisteren erbij was het een heel zwaar weekend en ik ben dan ook heel blij om het hier af te maken voor zoveel publiek.” Lang was het een tweestrijd met Toon Aerts, maar na een stevige valpartij van de renner van Telenet-Baloise in de slotronde was de twaalfde seizoenszege voor de veelvraat van Corendon-Circus binnen.

De kou eiste met recht een hoofdrol op. “Het waren epische omstandigheden. Dat vinden we leuk als crossers, maar vandaag was het heel koud en nat. Normaal krijg je als crosser je voeten en handen niet warm bij dit weer, maar als je zoals vandaag koud krijgt over je hele lichaam, dan weet je dat de weersomstandigheden extreem zijn.”

MvdP werd geplaagd door twee lekke banden tijdens de wedstrijd en daarnaast kwam hij ook enkele keren ten val, zoals eigenlijk iedereen. “Het was heel technisch en er lagen veel stenen onder de modder, dus het is niet gek dat je een lekke band krijgt.” In totaal kreeg Van der Poel twee lekke banden te verduren. “Op grote afstand van de materiaalpost. Daar verloor ik tijd en krachten, maar ik bleef in koers door de foutenlast van Toon. Het was een beetje te verwachten: wie hier foutloos zou blijven, zou er dicht bij zijn.”

Op Tweede Kerstdag komt Van der Poel weer in actie op het circuit van Zolder, waar opnieuw een wereldbekerwedstrijd gepland staat. In deze cross was MvdP de afgelopen twee jaar al de beste.

Dit artikel delen:

15 Reacties

H Jetten 22 december 2019 om 17:55

Al ik Mathieu zo zie zitten te bibberen tijdens het interview dan denk ik terug aan het WK , hongerklop. Als je in de regen en de kou je een uur lang moet inspannen voor meer dan 100% dan moet je ook voor de wedstrijd meer energie innemen, anders krijg je het van zelf koud want je bent afgetraind en hebt geen voldoende vet. Ik denk dat hij een volgende keer hier beter op moet letten en niet geloven dat het geen hongerklop is.

0
yo-eddy 22 december 2019 om 18:22

Totaal onvergelijkbaar, uur inspanning is te kort voor een klassieke hongerklop. “Gewoon” nat en koud, ze zaten allemaal zo aan het eind (Eli werd “onderkoeld” afgevoerd). Heb Mathieu en andere crossers wel vaker zo zien zitten na een cross. Heeft niets te maken met energie inname.

0
winningmood 22 december 2019 om 20:02

Yo-eddy +1

0
jeanpaul 22 december 2019 om 20:06

Echt totale onzin. Als het zo nat en koud is, dan krijg je het vanzelf ontzettend koud bij volle inspanning. Binnen een uur krijg je geen hongerklop. Er zijn vandaag renners afgevoerd met onderkoelingsverschijnselen.

0
Maglia Rosa 22 december 2019 om 18:20

Onzin. 1. Mathieu heeft al eerder aangegeven dat hij op de WK te weinig had gegeten en gedronken. 2. Vandaag heeft niets met een hongerklop te maken. Ze rijden een uur lang zeiknat rond bij lage temperaturen. Niet gek dat je het dan joud krijgt. Heeft niets met eten te maken.

0
yo-eddy 22 december 2019 om 18:22

+1 ;)

0
jeanpaul 22 december 2019 om 20:07

+1 :-)

0
vanSpringel 22 december 2019 om 18:29

Ziek worden ligt op deze manier op de loer.

0
Brabander 22 december 2019 om 18:42

Dat is wel een hele open deur natuurlijk. Dat ligt bij veldrijden altijd op de loer, omdat dat vaak in winterse omstandigheden is

0
jeanpaul 22 december 2019 om 20:08

Daar dacht ik vanmiddag ook aan, maar zoals al is aangegeven ligt dat altijd op de loer in het veldrijden

0
Fast Freddy 22 december 2019 om 21:50

Tegen ieder weer kun je je tegenwoordig kleden, op handen en voeten na. Als Iserbyt een Gabba had gedragen, was hij niet afgestapt. En een lange bib is ook geen luxe. Of is dat niet profi of aero genoeg? Afstappen iig ook niet.

0
koos verrek 22 december 2019 om 23:02

Edit redactie: Niet doen

0
Kevin Lowagie 23 december 2019 om 08:54

Als Eli een Gabba draagt, dan zal hij het veel te warm hebben op de zware stukken bergop, dan blaas je compleet op. Het zijn gewoon extreme weeromstandigheden waar je moeilijk kunt op kleden.

0
Theo Bovengemiddelkamp 23 december 2019 om 11:41

Fantastische wedstrijd natuurlijk, ik zit nog na te genieten. Veel spektakel, maar misschien iets te veel? De nieuwe afdaling heeft de wedstrijd eigenlijk beslist. Wat vinden jullie, terug naar het oude parkoers, of hoe meer spektakel hoe beter?

0
Thijs E 23 december 2019 om 13:23

Die trap afdaling is erover met regen, de schuine kant met dat brede spoor lag net iets beter dan normaal.

Als ze die trap kunnen omvormen tot normale afdaling, zodat afwatering ok blijft, dan is het prima. In dit soort omstandigheden zorgt vallen ervoor dat je nat wordt en dat maakt het extra taai. De stenen in de modder zorgen dan ook nog eens voor extra gevaar qua lekrijden en vallen, maar het maakt het wel tot een legendarische cross

0

Headlines

Populair

Materiaalzone