Verdwijnt Carrefour de l’Arbre uit Parijs-Roubaix?
woensdag 17 februari 2010 om 15:17

Verdwijnt Carrefour de l’Arbre uit Parijs-Roubaix?

De kans bestaat dat Carrefour de l’Arbre dit jaar niet opgenomen wordt in Parijs-Roubaix. De burgemeester van Baisieux, Francis Delrue heeft volgens La Voix du Nord besloten de wedstrijd de toegang tot de befaamde kasseistrook voorlopig te ontzeggen. Die beslissing is naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van vooral Vlaamse dronken supporters tijdens de editie van 2009.

“Ik zou me nooit verzetten tegen een populair evenement als Parijs-Roubaix zonder gegronde reden. Maar de situatie is gewoon onhoudbaar geworden de laatste twee jaar. De gebeurtenissen van vorig jaar kent iedereen, maar ook in 2008 was de situatie ernstig. De politie vond het een mirakel dat er toen geen noemenswaardige incidenten waren”, licht Delrue zijn beslissing toe.

Delrue verzekert echter dat hij meteen op zijn beslissing zal terugkeren indien er wordt voldaan aan strenge voorzorgsmaatregelen. Op zijn verlanglijstje staan onder andere een alcoholverbod en een kampeerverbod vanaf vier dagen voor de wedstrijd. Bovendien is er ook sprake van een helikopter om extra veiligheid te voorzien.

RIDE Magazine