Verandering in Luik-Bastenaken-Luik en een ontplofte transfermarkt

zondag 23 april 2023 om 08:05
Verandering in Luik-Bastenaken-Luik en een ontplofte transfermarkt

foto: Cor Vos

Podcast

We maken ons op voor de laatste grote klassieker van dit wielervoorjaar. Luik-Bastenaken-Luik sluit het eerste deel van het seizoen af, maar dat gebeurt niet voordat we ons likkebaardend kunnen voorbereiden op een duel tussen de wereldkampioen Remco Evenepoel en ’s werelds beste renner van het moment, Tadej Pogačar. Je hoort het hier in de WielerFlits Podcast!

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Belg komt terug van een hoogtestage en gebruikt La Doyenne als laatste koersprikkel voor de Giro d’Italia. Kan hij het de Sloveen moeilijk maken? Pogačar is al heel het voorjaar minstens een klasse beter dan alle andere renners ter wereld en bovendien kan hij een legendarische treble boeken, na eerdere zeges deze week in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Maxim en Youri laten er hun licht over schijnen

Datzelfde kan Demi Vollering bij de vrouwen doen. De renster van SD Worx is net als Pogačar al het hele voorjaar een klasse apart. De 26-jarige Nederlandse wist Luik-Bastenaken-Luik al eens eerder te winnen (2021) en is ook nu de absolute topfavoriete. Normaal moeten we daar ook Annemiek van Vleuten toe rekenen, maar bij haar vlot het nog niet dit voorjaar. Hoe komt dat en komt het nog goed?

Verder is Nick in de Tour of the Alps en hij haakt aan om te vertellen over de zware klimkoers in Italië, die als voorbereiding geldt op de Giro d’Italia. Ook komt de transfermarkt nu al aan bod, want achter de schermen zijn ploegen eerder dan ooit bezig om renners te contracteren. Wie waar naartoe gaat en waarom, hoor je al voorzichtigjes in de WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

7 Reacties

Posterix 20 april 2023 om 15:08

Minstens een klasse beter dan de rest van de wereld. Dat komt natuurlijk omdat MvdP en WvA van een andere planeet zijn.

2
Kzit Kapot 21 april 2023 om 13:11

De rest zijn eigenlijk veredelde amateurs.

0
Romāns Vainšteins 20 april 2023 om 14:55

wanneer de wind zo blijft is de veranderde route tussen top Redoute en voet Forges een traject waar je niet teruggeblazen wordt als aanvaller, dat is iig mooi. Je zit daar hoog en onbeschut, met wind in het nadeel ben je de lul tegen achtervolgers.

1
Melkzuur 20 april 2023 om 15:04

Ze voorspellen een vrij krachtige zuidwestenwind, ruimend naar west.

0
Romāns Vainšteins 20 april 2023 om 15:16

Precies. Na een splijtende demarrage op de redoute heb je hem vervolgens vól in de rug dan.

0
Wim 20 april 2023 om 16:47

Een van de besten lijkt mij meer op haar plaats.

0
Klein Pierke 21 april 2023 om 15:44

Podcast niet afgeluisterd, mijn hemel wat een belabberde geluidskwaliteit. Jammer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone