Veldrijdster Veerle Goossens (29) stopt ermee

vrijdag 27 januari 2023 om 10:51
Veldrijdster Veerle Goossens (29) stopt ermee

foto: Cor Vos

Veerle Goossens stopt na dit seizoen met veldrijden. De 29-jarige Brabantse heeft besloten om na acht seizoen bij de elites een punt te zetten achter haar sportieve carrière. “Na zeventien jaar topsport voel ik de drang om kansen te pakken op maatschappelijke gebied”, legt ze uit op Instagram.

“Over precies een maand ga ik de laatste wedstrijd van mijn carrière racen”, aldus Goossens, die meer gaat werken op het gebied van strategie, marketing en sales. “Meer dan ik hebben kan, heb ik geleerd van het topsport leven in combinatie met het runnen van mijn eigen professionele team. Ik heb alles gezien en gedaan wat ik graag wilde doen.”

Goossens eindigde vier keer in de top-10 van het NK veldrijden en reed nooit een WK of een EK namens Nederland. Dit seizoen reed ze voornamelijk veldritten in de Verenigde Staten en werd ze, voor het eerst, geselecteerd voor Wereldbeker-wedstrijden. In Waterloo werd ze 30ste en in Fayetteville 32ste.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Posterix 29 januari 2023 om 07:18

Leuk om ook eens een verhaal te horen van iemand die knijterhard werkt en niet persé de absolute top behaald, maar voor zichzelf het maximale eruit haalt. Dikke kers op de taart dat ze mee is geweest nasr de wereldbekers in Amerika dit seizoen!
Ik kan mij voorstellen dat bedrijven staan te springen om iemand met zo’n super mentaliteit aan zich te binden.
Veel succes met je volgende fase, Veerle!

1
Theo Bovengemiddelkamp 30 januari 2023 om 10:44

Dat RED Geographics financiert veel van die solo projectjes van veldrijders. Ook Amerikaanse crossers in Europa kunnen op de steun van RED Geographics rekenen. De eigenaar is waarschijnlijk een ontzettende liefhebber van de sport.

0
lo squalo dello Stretto 27 januari 2023 om 11:08

Veerle wie?

-1
Gangmaker 27 januari 2023 om 16:31

Alle respect voor dit meisje, maar echt nog nooit over gehoord en dit na 17 jaar topsport. Ergens een juiste beslissing dus

-2
Jos_Jas 27 januari 2023 om 20:30

Geen gemis. Misschien een betere hotelreceptioniste zoals de andere Gosens.

-4

Headlines

Populair

Materiaalzone