Veldrijden: Volg hier WB Roubaix
zondag 17 januari 2010 om 13:42

Veldrijden: Volg hier WB Roubaix

Vandaag worden de veldrijders in het Franse Roubaix verwacht voor de achtste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Met volgende week enkel nog de manche in Hoogerheide, zou deze wedstrijd wel eens beslissend kunnen zijn met het oog op de eindstand in het belangrijkste regelmatigheidscriterium van het veldrijden. En bovendien is het voor sommigen de laatste kans om te bewijzen goed genoeg te zijn voor een WK-selectie.

Een blik op de tussenstand leert ons dat het in principe moeilijk zal zijn om Niels Albert nog van de eindzege kan houden. Maar in de wetenschap dat de wereldkampioen op de sukkel is na zijn valpartij in het BK, zal hij het lastig krijgen om stand te houden. Zdenek Stybar kan mits een goeie dag zijn achterstand van 20 punten ongedaan maken of misschien zelfs ombuigen in een voorsprong. En natuurlijk zal ook Sven Nys, die uitgeteld is in het klassement, er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. Ook is het natuurlijk uitkijken naar Gerben de Knegt en de andere Nederlanders.

Om 15.00u beginnen de crossers aan hun wedstrijd, en een tiental minuten voordien kan u terecht bij Sporza voor een live verslag van de cross. Maar natuurlijk komt u ook hier aan uw trekken: met een livestream en het live commentaar op de Twitterpagina van Procycling Live hoeft u niets te missen van de voorlaatste WB-manche van het seizoen.

Links
Livestream
Twitter Procycling Live

RIDE Magazine