Veldrijden: Bespreek hier WB Koksijde
zaterdag 28 november 2009 om 13:20

Veldrijden: Bespreek hier WB Koksijde

Dit weekend worden er net als vorig weekend twee crossen verreden. Morgen staat de Superprestigewedstrijd in Gieten op het programma, maar vandaag is met de Wereldbeker in Koksijde een klassieker aan de beurt. De zanderige omloop staat jaar na jaar garant voor spektakel. Door de weersomstandigheden belooft het ook dit jaar weer een zware wedstrijd te worden.

De cross in Koksijde is één van de weinige wedstrijden waarvan de winnaar van vorig jaar niet Sven Nys of Niels Albert heet. Erwin Vervecken was er toen al voor de zesde keer de beste (de eerste keer in 1993) en kan dus ook dit jaar beschouwd worden als één van de belangrijkste kanshebbers. De intussen al 37-jarige Vervecken heeft met Niels Albert, winnaar van de drie vorige WB-maches, Sven Nys en Zdenek Stybar echter te duchten concurrentie.

De renners worden aan de start verwacht om 15.00u. Voor een rechtstreekse uitzending kan u terecht bij Sporza, dat er vanaf 14.45u bij is. Daarnaast kan u terecht op de Twitterpagina van Marco Kooijman voor live commentaar.

Twitter Marco Kooijman

RIDE Magazine