Veiligheidsregio beslist deze week over doorgaan Amstel Gold Race
foto: Cor Vos (archief)
maandag 21 september 2020 om 15:48

Veiligheidsregio beslist deze week over doorgaan Amstel Gold Race

Deze week wordt duidelijk of de Amstel Gold Race definitief door kan gaan op zaterdag 10 oktober. Koersorganisator Leo van Vliet heeft alle papieren ingediend en waarschijnlijk wordt vrijdag een beslissing genomen door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

“We hebben alle plannen ingediend, zowel bij de UCI als op landelijk en lokaal niveau”, vertelde Van Vliet in Tour de L1mbourg. “De komende week wordt daarnaar gekeken door de Veiligheidsregio. Donderdag hebben we nog een gesprek en vrijdag wordt dan waarschijnlijk een beslissing genomen.”

Van Vliet wil dit jaar van de Amstel Gold Race een tv-evenement maken. Samen met de NOS is afgesproken om de hele middag koers uit te zenden op de publieke omroep, met eerst de vrouwen- en vervolgens de mannenwedstrijd. Het liefst ziet Van Vliet zo weinig mogelijk mensen langs het parcours, dit vanwege de coronamaatregelen.

Start verplaatst, geen mensen op beklimmingen
Een van de maatregelen die de Nederlandse heuvelklassieker genomen heeft, is het verplaatsen van de start. Die is niet meer op De Markt in het centrum van Maastricht, maar bij het stadion van voetbalclub MVV.

“De start wordt publieksvrij en de beklimmingen worden allemaal afgezet. Daar gebruiken we veel mensen voor”, legt Van Vliet uit. “En ook de laatste kilometers, van de Daalhemmerweg tot voorbij de finish worden helemaal afgezet. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de ondernemers op het Grendelplein in Valkenburg.”

 
36 Reacties
Sorteer op:
21 september 2020
Renners uit Noord- en Zuid-Holland moeten gewoon thuis blijven.
21 september 2020
hoe zit dit dan met de binck bank tour?
  21 september 2020
  En de Giro, en Vuelta?
  21 september 2020
  denk niet dat de Giro / Vuelta toestemming vna de Nederlandse autoriteiten nodig hebben...
  21 september 2020
  En bij de Binck Bank Tour heeft het verleden geleerd dat je weinig moeite hoeft te doen om het zonder publiek te organiseren.
  21 september 2020
  Lol
21 september 2020
Zal toch wel doorgaan. De herfstvakantie is op dat moment alleen voor het noorden van het land dus een massale toestroom zul je niet krijgen. Her en der wat mensen die er wonen zul je toch wel langs de weg zien en dat is ook helemaal niet erg. Zolang het geen massa's worden en de 1.5 meter maar aangehouden wordt.
  21 september 2020
  Wat ik begrepen heb, is dat de hele boel gewoon gesloten wordt. Geen mensen in Valkenburg bijvoorbeeld.. die bekende kruising zal LEEG zijn. dus ik weet niet waarom hij niet door zou gaan maar toestroom van mensen is dan om teruggestuurd te worden.
21 september 2020
De Vuelta vrees ik heel erg voor... een etappe overslaan of verplaatsen heeft zelfs al geen zin meer als het hele land rood is
  21 september 2020
  Kan prima. In de Tour reden we ook door rood gebied en de Vuelta is over het algemeen niet de grootste publiekstrekker. Alleen Baskenland zal een dingetje worden, maar voor de rest komt het publiek daar nooit heel massaal opdagen.
  21 september 2020
  Ik hoop het.. maar als je het zo ziet dan kun je elke koers rijden
  21 september 2020
  Ik denk ook dat je elke koers kunt rijden ja met een goed beleid om de koers heen. De Tour heeft laten zien dat het kan en dat de bubbel werkt. Alle ploegen hebben Parijs gehaald.
21 september 2020
Inderdaad, Vuelta zal lastig worden. Hopelijk gaat de AGR (aangepaste vorm) gewoon door.
21 september 2020
Het blijft een mooie foto, je zou denken dat Van Vliet zelf gewonnen heeft, ziet er een stuk gelukkiger uit dan Van der Poel.
  21 september 2020
  Extreem vervelende man.
  21 september 2020
  @Baik-Baik.. prima.. maar waarom?
  21 september 2020
  Waarom hij zo vervelend is, zal je aan van Vliet zelf moeten vragen.
21 september 2020
Stop na het WK zondag met alle inhaalkoersen. Kan alle aandacht naar het veldritseizoen.
  21 september 2020
  Even normaal doen hoor haha. Ik was net blij eindelijk koers te hebben. Die B sport kan me gestolen worden.
21 september 2020
Vraag me af hoeveel heeft hij dan aan Mc Donalds betaald als er niemand mag komen op het stadionplein voor het gebouw van topclub MVV En goede afspraken met de ondernemers , wat kost hem dat ,wat die hebben jaren zitten te zeiken dat er een NK gehouden werd op de Cauberg ,ze hadden dan te veel omzet verlies
  21 september 2020
  Mc Donalds weet ik niet.. die andere ondernemers is simpel. Geen Race dan heb je ook geen omzet.. en volgend jaar geen race omdat die organisatie om zeep is dan heb je ook dan geen omzet.. belang is dus simpel.. die race moet doorgaan en ook de ondernemers hebben daar belang bij
  21 september 2020
  Ze starten bij niet voor de geusselt. Mac is gewoon open.
21 september 2020
Van Vliet mag zeker niet op het podium. Veel te dichtbij!
21 september 2020
Ufff, willen er aub onafhankelijke wetenschappers nu eindelijk eens een eind maken aan deze paniekzaaierij. De Tour heeft toch aangetoond dat koersen in de buitenlucht met publiek niet tot nieuwe brandhaarden van besmettingen leidt. Gisteren ook al dat gezeur over de Feyenoord supporters. Kom op Rutte, kappen met die shit. Gaat het land eens normaal regeren. Hopelijk hebben degene die over het doorgaan van de Amstel Goldrace "ballen" !!
  21 september 2020
  De Tour heeft helemaal niets aangetoond. Niet dat er nieuwe brandhaarden ontstaan en ook niet dat ze niet ontstaan.
  21 september 2020
  Het feit dat er nog steeds geen onafhankelijke wetenschapper een einde aan ‘deze paniekzaaierij’ heeft gemaakt duidt misschien wel dat het een serieuzere zaak is dan jij denkt.
21 september 2020
Zonder publiek koers is nu bewezen prima mogelijk, de Albert Heijn in Vroomshoop is 12 x gevaarlijker. I
21 september 2020
@merlinappa. die wetenschappers krijgen geen podium in media, de politiek en de farmaceutische industrie hebben andere belangen.
  21 september 2020
  @skylimit, er is bij jou kennelijk sprake van meer dan één limiet...
21 september 2020
Zonder publiek moet het toch wel mogelijk zijn, zou je zo zeggen. Een TV evenement klinkt prima.
21 september 2020
@turtlehead ....lees het ad.nl even.... : https://www.ad.nl/show/populaire-artiesten-in-verzet-tegen-coronabeleid-kabinet-met-ikdoenietmeermee~a856eb65/
  22 september 2020
  Hahahaha ja ga je de expert bizzey (e.a.) quoten ja? Die heeft natuurlijk geen enkel belang, die is helemaal onafhankelijk
  22 september 2020
  Goed dat deze onafhankelijke wetenschappers zich laten horen
  22 september 2020
  Ja joh laten we luisteren naar Thomas Berge, Famke Louise en Tim Douwsma. 3 nobody's die je toch totaal niet serieus neemt...
22 september 2020
In een democratie hoort altijd een tegengeluid te zijn. Ik onderschat het virus niet, maar de manier waarop er hierover door de media en de politiek op wordt gereageerd is veel te eenzijdig en werkt meer en meer averrechts.
22 september 2020
Hopelijk willen we niet roomser dan de paus zien in dit landje. Zou belachelijk zijn om dit af te lasten als je ziet wat er al voor maatregelen genomen zijn en dat dan ook nog eens vergelijkt met de taferelen van drie weken gekte in de Tour.

Reacties zijn gesloten.