Veelbesproken makelaar Acquadro: “De renners bepalen waar ze koersen”

dinsdag 1 oktober 2019 om 15:04
Veelbesproken makelaar Acquadro: “De renners bepalen waar ze koersen”

Andrey Amador - foto: Cor Vos

Gisteren wist de Spaanse sportkrant Marca te melden dat Andrey Amador op het punt staat om Movistar te verlaten voor Team Ineos, ondanks een mondeling akkoord over een contractverlenging. Mogelijk ligt de ruzie tussen Movistar-baas Eusebio Unzué en rennersmakelaar Giuseppe Acquadro ten grondslag aan deze transfer. “Mijn renners bepalen waar ze koersen. Ik werk voor geen enkele ploeg”, aldus Acquadro.

Amador en Movistar zouden eerder een mondeling akkoord hebben bereikt over een contractverlenging voor twee seizoenen. Het heeft er echter alle schijn van dat de Costa Ricaan de Spaanse formatie zal verlaten voor een Brits avontuur bij Team Ineos. Acquadro wil niet zeggen of Amador daadwerkelijk zal verkassen, maar volgens de invloedrijke makelaar is de 33-jarige klimmer een vrij man.

“Andrey heeft nog altijd geen contract getekend voor komend seizoen”, zo vertelt hij in gesprek met Marca. “En mocht dat wel zo zijn, dan kan hij helemaal niet vertrekken. Het is voor een ploeg niet mogelijk om een renner aan te trekken die nog een doorlopend contract heeft”, aldus Acquadro, die naar verluidt ruzie heeft met Movistar-manager Unzué. “De ploeg heeft besloten om de samenwerking stop te zetten.”

“Dat is hun goed recht. Ik werk dan ook niet meer samen met Movistar. Maar uiteindelijk beslissen de renners voor welke ploeg ze rijden. Het klopt dat ik met sommige formaties minder contact heb, maar dat komt omdat ik voornamelijk met Zuid-Amerikaanse renners werk. Sommige ploegen willen vooral Europese renners in dienst. Ik werk niet voor bepaalde teams”, is hij stellig.


‘Amador zet streep door akkoord met Movistar en tekent bij Team Ineos’

Dit artikel delen:

5 Reacties

Panache 1 oktober 2019 om 15:12

Beetje stemmingmakerij die titel, immers: “Andrey heeft nog altijd geen contract getekend voor komend seizoen”, zo vertelt hij in gesprek met Marca. “En mocht dat wel zo zijn, dan kan hij helemaal niet vertrekken. Het is voor een ploeg niet mogelijk om een renner aan te trekken die nog een doorlopend contract heeft”

0
limburgia 1 oktober 2019 om 15:33

Makelaars in de sport een gevaarlijke combinatie voor alle belanghebbende .

0
havana 1 oktober 2019 om 16:47

Maak daar ‘malafide makelaars’ van en je hebt gelijk.

0
leegloper 1 oktober 2019 om 16:32

Ik vraag me af of de renners zelf bepalen wat het beste is voor hun toekomst. Nu lijken ze net een speelbal van Acquadro's spelletjes.

0
Samlambeej 1 oktober 2019 om 18:50

Enkel de renners zelf kunnen een contract tekenen of verscheuren. Als Movistar de helft meer biedt dan Ineos dan zegt Amador echt wel 'Ciao Guiseppe' hoor.

Acquadro werkt niet voor een ploeg maar oefent wel een enorme, stinkende invloed op ze uit en zo ook de contractbepalingen. Anders kan je niet in de laatste week voor een grote ronde een Elissonde teleurstellen en een renner van jezelf (die overigens ook vertrekt) in de plaats laten opstellen. Dat lukt niet met eens vriendelijk vragen. Héél kwalijk.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone