Veel ophef over Belgische WK selectie

dinsdag 11 september 2012 om 16:38

foto: Sirotti

Gisteren maakte de Belgische wielerbond zijn selectie voor het WK bekend. De lijst kent een aantal opvallende afwezigen. Zo ontbreken Nick Nuyens, Jelle Vanendert, Thomas de Gendt en Dries Devenyns op het mondiale evenement. Er is veel ophef ontstaan over het passeren van deze renners. Daarnaast wordt bondscoach Carlo Bomans een gebrek aan communicatie verweten.

Eerder uitte Jelle Vanendert zijn onvrede over het missen van het WK. Inmiddels hebben meer coureurs gereageerd op het nieuws. “Ik heb helemaal niets tegen Carlo Bomans, maar sta me toe te zeggen dat dit amateurisme is,” zegt Dries Devenyns tegen Het Nieuwsblad. “Er is enerzijds mijn sportieve ontgoocheling. Ik vind dat ik meer had kunnen betekenen op dat parcours dan sommigen die wél geselecteerd zijn,” stelt de renner van OmegaPharma Quick-Step.

“Maar die ontgoocheling wordt anderzijds versterkt door de manier van werken,” zo vervolgt Devenyns. “Bomans creëert onzekerheid. Een selectie of niet-selectie komt nu uit de lucht gevallen. Daardoor riskeren sommige jongens te vroeg in vorm te zijn en in Valkenburg over hun top te zijn. Het moet professioneler.”

Ook Sep Vanmarcke is het niet eens met de selectie: “Ik hoor zojuist dat ik niet bij de selectie zit voor het WK. Alweer!” De renner van Garmin-Sharp wijst vervolgens op een uitspraak van de Belgische bond. Er zou mix van jonge en ervaren coureurs op het WK verschijnen. “Wat een grap! Waar zijn de jongere renners?” Zo vraagt Vanmarcke zich af op Twitter.

Nick Nuyens toonde zich eveneens teleurgesteld. Hij moest het missen van het WK zelfs vernemen van een journalist: “Ik voelde het al aankomen. Vrijdag stuurde ik Bomans een sms en hij antwoordde dat ik bij de veertien was. Ik besef dat Canada niet in mijn voordeel spreekt, maar dit is mijn ding niet. In Plouay was ik heel goed, maar Bomans gaf toe dat hij die wedstrijd niet had gezien. Tja…Ooit gemist hé,” aldus een cynische Nuyens.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone