Vantornout wint in Otegem
maandag 11 januari 2010 om 18:35

Vantornout wint in Otegem

Klaas Vantornout heeft de B-cross in Otegem gewonnen. De renner van Sunweb-Revor toonde zich in de traditionele herkansing van het BK, waarin hij gisteren zilver pakte, veruit de sterkste. Hij ging al in de derde ronde aan de haal en reed solo naar de zege. In de strijd voor de tweede plaats troefde Kevin Pauwels Dieter Vanthourenhout af. Sven Nys drong niet echt aan en nam genoegen met de vijfde plaats.

“Ik heb een seizoen achter de rug waarin ik ondanks mijn vele problemen in mijn resultaten toch een constante kon inbouwen”, zei Vantornout na zijn eerste zege van het seizoen bij Sporza. “Vandaag werd er rustig gestart. Ik hield me in tot de derde ronde en ging dan voluit. Mijn ploegmakker Sven Vanthourenhout liet het gat vallen. Ik was klaar voor een lange solo en rondde die perfect af.”

“Ik heb een kort nachtje achter de rug. Ik lag pas om 1 uur in mijn bed”, vertelde een vermoeide Nys. “Normaal ga ik veel vroeger slapen, maar nu had ik een goeie reden om het niet te doen. Ik heb heel wat blije gezichten gezien. Om 21u ging ik naar de feestzaal, want ik wilde de viering van mijn fans bewust meemaken. Even moet je dan vergeten dat je sportman bent”, klonk het.

Uitslag
1. Klaas Vantornout 57m19s
2. Kevin Pauwels + 18s
3. Dieter Vanthourenhout + 20s
4. Tom Van Den Bosch + 57s
5. Sven Nys + 1m00s
6. Kenneth Van Compernolle z.t.
7. Jan Verstraeten + 1m18s
8. Jan Denuwelaere + 1m53s
9. Quentin Bertholet + 1m55s
10. Thomas Vernaeckt + 2m07s

RIDE Magazine