Vanthourenhout heeft al vijf namen voor WK Veldrijden op papier
Foto: Orange Pictures
vrijdag 12 januari 2018 om 08:55

Vanthourenhout heeft al vijf namen voor WK Veldrijden op papier

Vijf Belgische renners zijn al zeker van een deelname aan het WK Veldrijden in Valkenburg. Dat vertelt de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout aan Veldritkrant. De Belgen mogen zeven renners afvaardigen naar de mondiale titelstrijd.

Wout van Aert, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels zijn mijn vijf certitudes (zekerheden, red.)”, aldus Vanthourenhout. “Voor de overige twee plaatsen heb ik nog vijf namen: in willekeurige volgorde zijn dat Quinten Hermans, Daan Soete, Tim Merlier, Jens Adams en Tom Meeusen.”

Aanstaande zondag staat in Koksijde het Belgisch kampioenschap op het programma. Vanthourenhout zal de wedstrijd echter niet meenemen in zijn beoordeling. “Omdat Valkenburg een compleet ander parcours is dan dat van Koksijde”, klinkt het.

Het WK bij de mannen staat op het programma op zondag 4 februari. Vorig jaar veroverde Wout van Aert in het Luxemburgse Bieles de regenboogtrui.

 
19 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2018
Officieus 6 natuurlijk, met Merlier als ploeggenoot van.
12 januari 2018
edit wf: bedankt, aangepast
12 januari 2018
edit wf: bedankt, aangepast
12 januari 2018
Pauwels rijdt zijn slechtse seizoen ooit en mag nog mee naar het wk... Geef zijn plaats dan aan Hermans, Merlier of Soete die de laatste weken echt sterker worden
12 januari 2018
Van Aert zal wel Merlier meekrijgen en dan lijkt mij op basis van resultaten Hermans de meest logische optie.
12 januari 2018
@woutie Nu mag Pauwels geen schitterend seizoen rijden, hij is wel bij de betere 5 van België hoor!!! Neem er de resultaten van dit seizoen maar bij, dan komen Hermans, Merlier en Soete zeker de laatste weken niet in de buurt!
12 januari 2018
Ik zou zeggen, Merlier en Soete, hebben het meest getoond voor anderen te willen rijden, zich willen wegcijferen zonder eerst aan eigen ambitie te willen denken.
12 januari 2018
Hermans zou het wel verdienen op basis van resultaten.
12 januari 2018
@Vinyakke, @Woutie: Inderdaad. Pauwels rijdt een heel constant seizoen, de anderen eindigen 9 op de 10 crossen achter hem. Pauwels valt gewoon minder op omdat er 4 a 5 zijn die bijna altijd voorin eindigen: Mathieu, Van Aert, Aerts en Sweeck en in mindere mate van der Haar. Op het EK bijvoorbeeld was hij 5e Belg met enkel Jens Adams voor zich van de renners van de nog in te vullen plekken. @Billi: Inderdaad, Denk dat Merlier z'n plek wel verdient heeft alsmede Soete. Ik gok zo maar dat Meeusen het kind van de rekening wordt (ploegmaat van die grote Nederlandse favoriet) samen met Jens Adams.
12 januari 2018
Alsof die plaatsen nog belangrijk zijn? Die gaan in de wedstrijd toch niet voorkomen. Pelotonvulling. Enkel merlier zal mogelijk belangrijk zijn voor van aert. Voor wat het waard is. Nederland hoeft ook niet meer dan van der poel, 2 keer, van kessel en van de haar af te vaardigen. De rest herft daar ook niks te zoeken.
12 januari 2018
@Plavka: Gezien de toestand van Lars van der Haar op het moment heeft hij daar ook niks te zoeken.
12 januari 2018
Boomie, klopt, maar hij kon nog enigzins mee met de 2. Onder goede omstandigheden. Helaas nu ook niet meer. De rest komt nog niet in de schaduw.
12 januari 2018
De jongste drie WK'S en bij uitbreiding nu al het vierde seizoen dat beheerst wordt door steeds dezelfde twee renners met Mathieu dit jaar op kop .Maak er een Olympische sport van en de Internationalisering komt er,anders vrees ik ervoor. Mountainbike minder aantrekkelijk voor de meeste kijkers, daar komen meerdere landen in aanmerking dank zij de kans op Medaille gewin.
12 januari 2018
In het mountainbiken worden de prijzen de afgelopen jaren ook maar verdeeld tussen 2 grootheden, Schurter en Absalon. En heel af en toe kwam Kulhavy er is tussendoor. Maar toch blijft dat voor mij ook nog een leuke sport om te kijken.
12 januari 2018
Wat heeft michael vanthourenhout al meer laten zien dan hermans en/of soete?
12 januari 2018
Pauwels momenteel nog steeds 2e Belg op de UCI-ranking...dan ben je constant en verdien je een selectie. Plaats 6 gaat zeker naar Tim Van Aert, euhm, Tim Merlier :-) 7e plaats vermoedelijk naar Telenet-Fidea zodat de 3 grote Belgische ploegen elk 2 mannetjes mogen meesturen.
12 januari 2018
@Zotvankoers M.Vanthourenhout heeft wel wat meer laten zien dan Hermans en zeker dan Soete. Soete heeft alleen nog maar een derde plek in Waterloo en een vijfde plek in zolder. Vanthourenhout reed bv top 6 in Ronse,Iowa,Waterloo,Ruddervoorde,Ek,Hamme,Zeven,Essen,Namen,Loenhout en normaal ook in baal en werd in Leuven nog derde ver voor Hermans en Soete. En staat ook boven hun in de Uci ranking
12 januari 2018
Trouwens, selectie van vorig jaar: Laurens SWEECK Wout VAN AERT Tim MERLIER Kevin PAUWELS Michael VANTHOURENHOUT Gianni VERMEERSCH Tom MEEUSEN Van Vermeersch is er nu zelfs geen sprake in de voorselectie.
12 januari 2018
Mijn favo crossbelg Meeusen zal de selectie niet halen vrees ik. Tenzij ze een WK achteruit rijden organiseren. :(

Reacties zijn gesloten.