Vansevenant na derde plaats: “Bevestiging van mijn goede winter”

woensdag 3 maart 2021 om 18:54
Vansevenant na derde plaats: “Bevestiging van mijn goede winter”

foto: Cor Vos

Nadat Mauri Vansevenant het jaar in de Tour de La Provence al sterk begon, maakte de 21-jarige renner van in de Trofeo Laigueglia weer indruk. In de sprint om de tweede plaats moest hij alleen de Tourwinnaar van 2019, Egan Bernal, voor zich dulden.

Vansevenant maakte in de sterk bezette Trofeo Laigueglia mee de koers in de finale, waar Bauke Mollema op zestien kilometer van de streep zijn beslissende demarrage plaatste. De jonge Belg van Deceuninck-Quick-Step probeerde op de laatste klim, de Capo Mele, nog weg te rijden uit de achtervolgende groep met Bernal, Clément Champoussin, Giulio Ciccone en Mikel Landa, maar kwam niet weg. Vervolgens sprintte hij aan de streep naar de derde plaats.

“Om na zo’n zware wedstrijd op het podium te staan, maakt me echt blij. Het ging beter dan ik verwachtte en het is mooi dat ik er voor de ploeg kon staan, vooral na de pech die we vandaag hadden”, liet Vansevenant na afloop weten. Zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step zag tijdens de wedstrijd Andrea Bagioli, Ian Garrison en Pieter Serry uitvallen na verschillende valpartijen. Van hen moesten Bagioli en Serry worden overgebracht naar het ziekenhuis.

“Ik wens al onze gevallen jongens een spoedig herstel toe”, ging de 21-jarige renner verder. “Na mijn achtste plaats in de Tour de La Provence bevestigt deze prestatie mijn goede voorbereiding in de winter. Dit geeft veel vertrouwen voor mijn volgende wedstrijden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 3 maart 2021 om 19:37

Die gaat op zeker mee de Ardennen in als tot op het bot gemotiveerde knecht van Alaphilippe. Ik denk dat hij er een hele goede aan gaat hebben.

lampje 3 maart 2021 om 19:57

Knap gereden. Volgende keer net ff iets meer ballen hebben en mee op kop draaien, dan heeft een aanval vanuit de achtervolgers misschien ook wat meer zin.

Frank V 3 maart 2021 om 20:00

Bernal heeft de hele winter hard aan zijn sprint gewerkt.

Limal 3 maart 2021 om 20:20

Knap weer! Hopelijk pakken ze hem mee naar de Strade – goed mannetje om mee te sturen in de vroege vlucht en zo de ploeg in een zetel te zetten. Of om zelfs diep in de finale nog een rol van betekenis te spelen, als helper of als aanvaller.

vincenzo 3 maart 2021 om 20:51

Geen nieuws over de twee die naar het ziekenhuis zijn afgevoerd?

Romāns Vainšteins 3 maart 2021 om 21:04

Bagioli en Kwiat?

harryjohan71 3 maart 2021 om 21:08

Bagioli voor de zekerheid nacht ter observatie in het ziekenhuis, omdat hij op zijn hoofd is gevallen (info sportwereld.be). Ook Serry is voor controle in ziekenhuis geweest, omdat hij gevallen is. Serry kon na controle weer vertrekken.

harryjohan71 3 maart 2021 om 21:08

Kwiat lijkt alleen kneuzingen te hebben en geen breuken.

Headlines

Materiaalzone

Populair