Vanmarcke: “Wilde rustiger opbouwen richting grote klassiekers”

Vanmarcke: “Wilde rustiger opbouwen richting grote klassiekers”

foto: Sirotti

vrijdag 26 februari 2016 om 14:33

Sep Vanmarcke is een van de grote afwezigen tijdens het openingsweekend. De Belgische kopman van LottoNL-Jumbo legt zijn prioriteiten verderop in het jaar. “Ik verleg gewoon mijn piekperiode”, vertelt hij op de site van zijn ploeg.

Uitgedokterd
Het is namelijk zo dat Vanmarcke niet minder koersdagen rijdt. In plaats van Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, rijdt de 27-jarige Belg dit jaar voor het eerst Milaan-San Remo en de Amstel Gold Race. “Omdat ik elk jaar in een heel goeie conditie aan het openingsweekend begin. Vanaf daar is het nog ver tot de grote klassiekers. Dit jaar wilde ik rustiger opbouwen richting die grote klassiekers. Ik wil goed zijn van Milaan-San Remo tot de Amstel Gold Race. Dat is het hele voorjaar, behalve openingsweekend. Iets gebalder dus.”

Experiment
Voor Vanmarcke is het een nieuwe opbouw naar zijn seizoen toe. Vaak was hij al heel sterk in het openingsweekend, maar kwam hij vijf weken later tijdens de echt grote klassiekers te kort. De laatste keer dat de Belg pas later in vorm was, was in 2013. Toen gooide een val in Tirreno-Adriatico bijna roet in het eten, maar werd hij toch knap tweede in Parijs-Roubaix. “De voorbereidingen gaan goed. Ik ben de wintertrainingen iets rustiger begonnen. Eind november had ik ook nog een polsoperatie wat me wat remde. Dit was ingecalculeerd, dus het is prima verlopen. De intensiteit van de trainingen is ook een stuk opgeschoven in vergelijking met vorige jaren. We zullen na het voorjaar kunnen bepalen of dit een goeie keuze was.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

Manuel Beltran 26 februari 2016 om 20:25

@ Profronde
Beweren dat Purito het wielrennen slechts via teletekst bekijkt en enkel wil provoceren… Ik denk dat deze uitspraak er verder naast zit dan die van Purito die zegt dat Vanmarcke geen eindschot heeft.

0
TaDo 26 februari 2016 om 22:32

Purito is een wel gewaardeerd lid van dit forum en vaak snijden zijn opmerkingen hout wat mij betreft. Echter ben ik het niet eens met de stelling dat Vanmarcke geen eindschot heeft, immers won hij in een sprint a trois van onder andere Boonen de Omloop. Daarnaast zegt hij dat d'n Tiesj een beter eindschot heeft dan Vanmarcke, d'n Tiesj kan veel maar op een goed eindschot kan ik hem niet betrappen.

Edit: @redactie, Van Emden moet ziek het openingsweekend aan zijn neus voorbij laten. Een aderlating voor het team. Werd vorig jaar ook goed gemist.

0
Romāns Vainšteins 26 februari 2016 om 22:36

‘een eindschot’ is natuurlijk ook een ontzettend relatief iets in lange, selectieve koersen, vaak is dan een fris strijkijzer sneller dan normaal en een uitgepeigerde rappe man trager dan normaal.

0
sven241 26 februari 2016 om 23:23

Het is slim om het een keer anders aan te pakken. Ik hoop voor hem dat het werkt.

0
mic1984 26 februari 2016 om 23:42

je kan natuurlijk ook altijd de omloop het nieuwsblad als training beschouwen. Denk dat toppers als kristoff en boonen. Ook niet pieken naar de omloop. gewoon voorbereiding

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone