Vanmarcke wil hoofdrol vertolken in Parijs-Roubaix

donderdag 7 april 2016 om 15:48
Vanmarcke wil hoofdrol vertolken in Parijs-Roubaix

Foto: Sirotti

Sep Vanmarcke gaat met een goed gevoel richting Parijs-Roubaix. Na zijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen hoopt hij zondag in Noord-Frankrijk opnieuw een rol van betekenis te kunnen spelen.

“Met de afgelopen weken in mijn hoofd, kan ik met vertrouwen naar deze wedstrijd uitkijken”, vertelt hij op de site van zijn ploeg LottoNL-Jumbo. “Ik wil opnieuw een hoofdrol vertolken en een goede prestatie neerzetten,” kondigt hij aan.

Ook de ploeg hoopt op een topklassering. “Wat we hebben meegenomen uit afgelopen weekend, is dat Sep één van de besten in koers was”, vertelt ploegleider Nico Verhoeven. “En de wedstrijd liep voor hem niet eens vlekkeloos, met twee valpartijen en een fietswissel. Daarbij ligt Parijs-Roubaix hem misschien nog wel beter dan de Ronde van Vlaanderen”, voorspelt hij.

De geel-zwarte formatie zal het in de Helleklassieker zonder Bram Tankink moeten doen. De routinier is na zijn val in de Ronde van Vlaanderen niet fit genoeg. Hij wordt vervangen door Twan Castelijns. “Het is een gemis dat Bram niet kan rijden”, aldus Verhoeven. “Bram heeft veel ervaring, maar het is ook belangrijk dat je 100 procent fit bent en dat is Twan Castelijns wel.”

Wanneer het een natte editie wordt, verwacht Verhoeven dat Mike Teunissen wel eens zou kunnen verrassen. “Als het regent, zal er eerder een schifting plaatsvinden”, verwacht Verhoeven. “Het wordt zwaarder, de helpers vallen eerder weg, waardoor het meer een man-tegen-man-gevecht wordt. Ik denk dat Mike Teunissen bij die vooruitzichten in zijn handjes wrijft. Hij heeft een verleden in het veldrijden en is bovendien oud-winnaar bij de beloften. Hij zou zomaar eens kunnen verrassen.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Parijs-Roubaix
flag-be Sep Vanmarcke
flag-be Maarten Wynants
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-de Robert Wagner
flag-be Tom van Asbroeck

Dit artikel delen:

22 Reacties

Gelegevaar 7 april 2016 om 15:55

Ik hoop het voor VanMarcke.

Jopie 7 april 2016 om 15:55

Weet iemand wat er met Van Emden aan de hand is en waarom die zondag niet rijdt. Hoorde 2 jaar geleden nog bij de beste 15 man in Roubaix dat jaar.

Prima Facie 7 april 2016 om 16:00

De laatste jaren was TLJ (Belkin/Rabo) steevast een van de betere ploegen in PR. Zonder Tankink, Boom en Van Emden is het wel wat minder geworden. Tjallingii en Wynants lijken me ook niet zo sterk als de afgelopen jaren. Hopen dat Roosen en Teunissen een stap kunnen maken en na 220 km nog een rolletje kunnen spelen.

Vorig jaar was het natuurlijk al wat minder.

achtpuntzes 7 april 2016 om 16:01

volgens mij houden ze bij TLJ het weerbericht niet in de gaten. het wordt geen natte editie.

ah-ja 7 april 2016 om 16:04

Droge P-R, zonder stof.

Voorgeborchte 7 april 2016 om 16:06

Op basis van de verhoudingen dit seizoen zou hij zeker op het podium moeten staan, de vraag is alleen waar…

Tokstar 7 april 2016 om 16:22

Laat hem ook aub eens van pech gespaard blijven.

Natrix maura 7 april 2016 om 16:23

Iedereen ligt PR beter dan De Ronde…

Gonzalez_de_Galdeano 7 april 2016 om 16:29

En iedereen maakt een grotere kans als de kasseien er nat bij liggen

Jandepandaman 7 april 2016 om 16:32

@Prima Facie
Ik heb juist het idee dat vooral Wynants weer stukje beter is dan afgelopen jaar. Afgelopen jaar viel hij me tegen. Dat doet hij juist dit jaar niet. Van de oude Tjallingii verwacht ik niet anders.

Tutu888 7 april 2016 om 16:46

Hopelijk kunnen er nog wat jongens bij Van Marcke blijven tot aan het Carrefour. In G-W en de Ronde was de ondersteuning van Sep in ieder geval goed. Een tweede man in de finale is helaas nog wat veel gevraagd.

nickdt 7 april 2016 om 17:11

Vanmarcke heeft hier meer knechten op het einde dan alleen Wynants. Dit moet alle renners liggen. Wellicht eentje meesturen in de vroege vlucht (Als het een grote is, vier man heeft geen nut, want dan kan die niet sparen).

Sunrider 7 april 2016 om 17:30

Tjallingii heeft hier naar toegeleefd hoor, wil nog 1x vlammen en was al eens 3e.

Romāns Vainšteins 7 april 2016 om 18:05

Normaal gesproken gaat het ook gewoon een hoofdrol worden. Ik zou in zijn plaats wel eisen dat Tjallingii bij hem blijft voor het repareren van malheur ipv dat die voor zijn eigen plezier in de kopgroep gaat zitten, dan kunnen er ook anderen vooruit.

jerteg 7 april 2016 om 18:43

Tjallingii wint vanuit de vroege vlucht en daarachter wordt Vanmarcke 2e

dikkechaap 7 april 2016 om 18:46

Het is niet zeker dat het droog wordt, voor zaterdag en maandag wordt er bijvoorbeeld wel regen verwacht. Dit kan zomaar veranderen. Zaterdag kun je t pas echt met enige zekerheid zeggen.

Ideefiks 7 april 2016 om 19:10

Erg jammer dat Tankink niet fit genoeg is. In dit soort koersen nog steeds een waardevolle helper. Maar dat geldt ook voor Tjallingii. TLJ lijkt de laatste dagen duidelijk in een flow te komen. Sep is gewoon een kandidaat voor het podium.

Jaizkibel2008 7 april 2016 om 21:23

@Natrix Dat is natuurlijk onzin. Van Avermaet en Sagan hebben al liever de ronde, dan Roubaix. Kristoff komt in Roubaix ook nooit helemaal lekker uit de verf, en zo zijn er nog legio andere voorbeelden.

katerkop 7 april 2016 om 22:00

Ik mis vooral Van emden in dit lijstje. Die kan dit heel goed aan.

Tisyaboy 7 april 2016 om 23:59

Van Emden nog weinig gezien dit jaar, behalve zijn tweede plaats in de tijdrit in Qatar. DNF in Gent Wevelvem.

Vraag me toch ook af wat een Van Asbroeck hier nou kan doen. Is toch veel te licht voor P-R? Of rijdt ie mee om wat hardheid op te doen

Senioralex 8 april 2016 om 08:12

Vanmarcke heeft een dikke nek.Wordt deze zomer 28 en won tot nu toe slechts één koers van 1BC (door een flater van Tommeke);Dat was in 2012.Van mij mag hij winnen,maar verkoop grote praat eerst na de zege.

vlek 8 april 2016 om 08:19
Quote:
Vraag me toch ook af wat een Van Asbroeck hier nou kan doen. Is toch veel te licht voor P-R? Of rijdt ie mee om wat hardheid op te doen

Van Asbroeck is een redelijk stevig gebouwde renner. Hij komt in Roubaix dan ook veel beter tot zijn recht, dan in Vlaanderen. Zijn debuut vorig jaar, na een zware valpartij in de Scheldeprijs, was meer dan behoorlijk. Hij hoort in Roubaix zonder twijfel bij de beste vier knechten van Vanmarcke.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone