Van Vleuten komt ook tekort in Waalse Pijl: “Weet niet waar het aan ligt”

donderdag 20 april 2023 om 09:00
Van Vleuten komt ook tekort in Waalse Pijl: “Weet niet waar het aan ligt”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten kwam in haar laatste poging om de Waalse Pijl te winnen niet verder dan een zevende plaats. De wereldkampioene toonde zich onderweg wel met een aanval op de Muur van Hoei, maar kwam op het moment suprême – niet voor het eerst dit seizoen – toch tekort.

Na afloop keek Van Vleuten met de NOS terug op haar koers. De renster van Movistar koos op goed 37 kilometer van de streep voor de aanval, op de tweede passage van de Muur van Hoei. Onder impuls van de wereldkampioene ontstond een elitegroepje met Van Vleuten, Elisa Longo Borghini, Ashleigh Moolman-Pasio en Katarzyna Niewiadoma. “We hadden als ploeg afgesproken om aan te gaan op de tweede keer Muur van Hoei. Mijn finishlijn zou eigenlijk hier liggen, bij de tweede keer de Muur.”

“Ik heb daar echt alles, maar dan ook echt alles gegeven. Het was wel een goede actie, SD Worx zat namelijk niet meteen mee. Ik vind de finale en de finish van de Waalse Pijl echt prachtig, maar het parcours zou er iets leuker uit kunnen zien. Ik dacht: de Muur is zo steil. Als ik lijd, doet iedereen dat. We reden erna volle bak door op het vlakke en dan doe je wel een jasje uit.”

SD Worx slaagde er echter in om de scheve situatie recht te zetten, en zo zat topfavoriete Demi Vollering weer in een zetel richting de laatste keer Muur van Hoei. “Op de Côte de Cherave voelde ik wel dat Demi makkelijk reed, dus het is wel de verdiende winnares.” Vollering won uiteindelijk op imponerende wijze de Waalse Pijl, voor Liane Lippert en Gaia Realini. En Van Vleuten? Die kwam niet verder dan een zevende stek.

Lees ook:
Met overmacht! Indrukwekkende Demi Vollering zegeviert ook in Waalse Pijl

“Geeft natuurlijk geen vertrouwen voor Luik”
In de Waalse Pijl bleek nog maar eens dat Van Vleuten momenteel niet over haar beste vormpeil beschikt. “Vorig jaar reed ik elke keer voor het podium, nu zit ik daar echt achter. Het is wel teleurstellend. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik heb er alles voor gedaan. De concurrentie wordt natuurlijk ook elk jaar beter. Of dit me onzeker maakt voor Luik-Bastenaken-Luik? ‘Het geeft natuurlijk geen vertrouwen. Ik heb bijna nog geen enkele koers lekker gereden en heb ook al vaak pech gehad”, klinkt het.

Dit artikel delen:

7 Reacties

fransestinkkaas 20 april 2023 om 09:09

Een van de grootste renners ooit, mag wat dat betreft niet verrassend te noemen zijn dat ook zij op deze leeftijd een keer in een neerwaartse spiraal terecht komt. Hoeft niemand zich voor te schamen lijkt me.

3
KopOverKop 20 april 2023 om 15:38

Leeftijd voor de hand liggend. Maar kan evengoed gewoon keer minder (voor)jaar zijn echter zullen we nooit precies weten. Laatste jaar koersen.

0
Rondje 25 20 april 2023 om 11:51

Ik vind het allemaal wat voorbarig om te zeggen dat Annemiek van Vleuten een seizoen te lang door is gegaan. Het zit nu wat tegen. Geen topconditie, wat pech gehad, en zo zullen er nog wel wat dingetjes zijn. Maar laten we niet vergeten dat het ook uitzonderlijk was wat ze presteerde.
Het voorjaar is dus niet wat het voorheen was, maar haar koersen van de grote rondes moeten nog komen. En over meerdaagse wedstrijden zie ik haar best wel weer boven drijven. Het is "nog maar" april. Laten we dat niet uit het oog verliezen.

2
Wilde Willem 20 april 2023 om 16:35

Iemand als Sagan is wat mij betreft te lang doorgegaan. Wat die laat zien is eigenlijk gewoon triest gezien zijn status. En ik heb ook niet de indruk dat hij er nog veel plezier aan beleeft op dit moment.

Zover is het zeker niet bij Van Vleuten…

1
Barry Batsbak 20 april 2023 om 11:16

Je wordt ouder Miek! En de jonge concurrentes worden steeds beter. Samen met Vos ben je jarenlang één van de vaandeldraagsters van de Nederlandse wielersport geweest, maar ook bij Vos zie je dat het scherpste eraf is. De machtsoverdracht naar de volgende generatie rijdsters is daar. Vollering begint nu aan haar jaren als queen-bee en dames zoals Van Anrooij en Van Empel staan ook al flink aan het hek te rammelen. Het wordt gewoon tijd voor je méér dan welverdiende wielerpensioen en dat is bepaald geen schande. Wat een palmares.

1
Cornelius 20 april 2023 om 16:17

„SD Worx zat namelijk niet meteen mee”

Het leek anders wel of Moolman vergeten was dat ze een nieuwe werkgever heeft.

0
In de waaier 20 april 2023 om 10:27

Een seizoen te lang helaas.

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone