Van Vleuten geklopt door Kopecky: “Ze was gewoon te goed”

zondag 3 april 2022 om 18:30
Van Vleuten geklopt door Kopecky: “Ze was gewoon te goed”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten was in 2011 en vorig jaar al de beste in de Ronde van Vlaanderen en deed zondag opnieuw een gooi naar de zege in Vlaanderens Mooiste. De renster van Movistar kreeg in Oudenaarde de kans om voor de zege te sprinten, maar bleek niet opgewassen tegen Belgisch kampioene Lotte Kopecky.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Van Vleuten klonk na afloop nog behoorlijk opgewekt. “Lotte was vandaag echt te goed. En ik was ook wel een beetje het slachtoffer van het numerieke overwicht van SD Worx. Maar ik ben zelf ook positief verrast over mijn eigen ploeg. Vorig jaar zat ik meestal nog alleen in dit soort koersen, nu kon ik rekenen op steun in de finale. Vooral Emma (Norsgaard, red.) was erg goed. Het is leuk om dan nog een snelle kaart achter de hand te hebben.”

Van Vleuten zat echter wel alleen na de laatste passages van de Oude Kwaremont en de Pateberg en moest het opnemen tegen twee rensters van SD Worx: Kopecky en Chantal van den Broek-Blaak. “Lotte had opnieuw een geniale dag. De Paterberg was mijn laatste kans om weg te rijden, maar ze speelde het goed. Ik zat vervolgens in de tang.”

In de sprint om de overwinning stond er geen maat op Kopecky en dus moest Van Vleuten genoegen nemen met de tweede plaats.

Chantal van den Broek-Blaak (3e): “Zegt veel over de teamspirit”

Chantal van de Broek-Blaak speelde in de finale een cruciale rol voor de uiteindelijk winnares Lotte Kopecky. De ervaren Nederlandse, in 2020 zelf nog succesvol in de Ronde van Vlaanderen, cijferde zich in de slotfase volledig weg voor haar Belgische ploeggenote. “Het zegt veel over de teamspirit. We stonden na de finish allemaal te juichen. Bovendien zaten we tijdens de koers allemaal in de eerste groep.”

“We reden allemaal een erg goede wedstrijd”, aldus Van den Broek-Blaak, die in de finale zelf ook nog probeerde om weg te rijden. “Als ik weg was gebleven, had Lotte dat ook prima gevonden. Ik kwam vervolgens in een bepaalde situatie terecht en toen was het simpel. Toen we nog met z’n drieën waren, besloot ik de kop te pakken en mijn kansen op te offeren. Ik ben blij dat ik zelf ook nog op het podium sta.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Limal 3 april 2022 om 18:46

Heerlijk eerlijk interview van Van Vleuten – ze wist dat ze geklopt was toen ze Kopecky niet kon lossen op de Pater. Geen gezaag over het ploegenspel van SD Worx, gewoon blij met haar prestatie en op naar de volgende koers.

0
Mwielerfan 3 april 2022 om 18:56

Chantal cijferde zich weg? Ja, maar wel pas nadat ze zelf in de aanval was geweest. Dat was trouwens ook in belang van ploeg, dus perfect gedaan, maar bewering dat ze zichzelf weg cijferde is niet waar voor de finale, alleen voor laatste kilometers

0
11 na 11 4 april 2022 om 03:44

En zo hoort het. Waarom zou zij zich reeds veel eerder moeten wegcijferen? Om dan Kopecky een slechte dag te zien hebben, te zien vallen of lek rijden en te beseffen dat zij de fakkel had kunnen overnemen indien ze haar kansen niet eerder had verspeeld? Je houdt je sterkste pionnen tot het laatst en kan dan kijken als ploeg wij de beste papieren kan voorleggen.

0
Bozar 3 april 2022 om 19:05

Mooie reactie dit. Niet lopen mekkeren, maar (terecht!) haar eigen ploeg in de bloemetjes zetten, want die was inderdaad beter dan verwacht. En verder zegt ze wat veel flitsers niet over hun lippen kunnen krijgen: Lotte was te sterk.

0
Michelangelo 3 april 2022 om 20:19

@Bozar,
Ik denk dat er veel mensen prima over hun lippen kunnen krijgen dat Lotte vandaag te sterk was. Net als ook in Strade. Ik heb daar tenminste geen moeite mee.

Maar het was ook geen mooie manier van koersen. Net als met Vollering in de Omloop was het niet veel meer dan viseren van het wiel van Van Vleuten, en het afmaken in de sprint. En ik denk persoonlijk dat Lotte meer kan dan dat, ik zou haar veel liever zelf mee koers zien maken. Maar met deze ploeg om haar heen kan ze heel makkelijk in deze rol kruipen.

En dan blijft Annemiek inderdaad heel sportief en zonder wrok. Vraag me af of dat hetzelfde geweest zou zijn mocht Anna vd Breggen de rol van kauwgom op zich genomen hebben….

0
NiM 4 april 2022 om 00:34

In de finale zijn ze met 3 en 2 van sd workx. Van Vleuten besluit (begrijpelijk) om niet mee te rijden waardoor ze bij sd workx de kaart Kopecky trekken. Indien van Vleuten wel meereed of indien blaak er niet bij was denk ik wel dat ze gewoon samen ronddraaiden

0
Motta 3 april 2022 om 20:24

Hoe lomp kun je zijn Annemiek, om kopeck in een zetel naar de overwinning te brengen.

0
the student 3 april 2022 om 20:53

Heb je gekeken?

0
Motta 3 april 2022 om 21:07

Jij niet dan ?

0
the student 3 april 2022 om 22:08

Annemiek zat met drie SD work dames opgescheept. Er demarreert er een. Wat zou jij doen…

0
Blackcanyon 3 april 2022 om 21:23

Annemiek ging weer fantastisch over de Pater heen. Het is een kanjer.

0
peervaneynthoven 3 april 2022 om 23:05

Annemiek en het zwart-geel- rode SD plakkertje.

0
vanSpringel 4 april 2022 om 00:49

strijkijzer Van Vleuten wint nooit een sprint met een andere renster. Kan alleen winnen wanneer alleen vooruit. Ze zwiept d’r fietske van links naar rechts in een sprint i.p.v. vooruit. ziet er niet uit

0
Maillot à Pois 4 april 2022 om 21:53

Omloop het Nieuwsblad???

0

Headlines

Populair

Materiaalzone