Van Vleuten baalt na Luik-Bastenaken-Luik: “Als team heel slecht gereden”

zondag 23 april 2023 om 13:51
Van Vleuten baalt na Luik-Bastenaken-Luik: “Als team heel slecht gereden”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten streed in haar laatste Luik-Bastenaken-Luik voor wat ze waard was, maar moest genoegen nemen met een zesde plek. De wereldkampioene ging dus strijdend ten onder, maar was na afloop wel behoorlijk kritisch. “Als ploeg hebben we vandaag heel slecht gereden”, klinkt het in gesprek met de NOS.

“We hadden als ploeg één taak en dat was als team meezitten in de kopgroep.” Movistar was echter niet mee, op het moment dat Marlen Reusser, Amanda Spratt, Katarzyna Niewiadoma, Esmée Peperkamp en Anna Henderson wegreden uit het peloton. “Dan laat je zo’n kopgroep wegrijden. Dat mag niet gebeuren. We reden daarna de hele dag achter de feiten aan en dan moet je voor de Roche-aux-Faucons al in de aanval om het gat te dichten”, is Van Vleuten scherp.

“Dat wil je niet, het idee is juist om de benen fris te houden voor de Roche-aux-Faucons. Het is wel goed om in een teambespreking de boel weer op scherp te zetten. Het is goed om dit even te bespreken. Dit mag niet gebeuren op dit niveau.”

Lees ook:
Heuvelhattrick is een feit: Demi Vollering wint ook Luik-Bastenaken-Luik

Van Vleuten had echter ook oog voor de prestatie van haar landgenote Demi Vollering, die in Luik een bijzondere hattrick wist te voltooien. “Demi was vandaag ook gewoon beter. Ik kon niet mee, al was het verschil niet zo heel groot. Dat geeft de burger moed voor de rest van het seizoen”, bekijkt Van Vleuten het van de zonnige kant. “Ik ga liever strijdend ten onder dan dat ik door een lekke band of valpartij aan de kant sta. We hebben er nog het beste van weten te maken.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Peel Rijder 23 april 2023 om 17:30

Ik vind dit persoonlijk veel mooier dan stoppen op een hoogtepunt. Zesde, prima resultaat, Annemiek is een mens, gelukkig

2
KopOverKop 23 april 2023 om 14:30

Zeg het niet graag maar of ze heeft minder voorjaar of de rest is nog beter geworden. Erg jammer dat nu in het laatste jaar dit gebeurt.

0
Chaba 23 april 2023 om 16:02

Eens, maar op lange klimmen verwacht ik haar toch nog wel. Dus in de rondes zal ze nog wel wat winnen verwacht ik.

0
mokum the best 23 april 2023 om 17:31

Je team was niet goed genoeg. Maar jij zelf ook niet. Toen Demi ging kon je toch ook niet mee. Als je zelf niet goed bent is het makkelijk andere de schuld geven.

-2
Henk van Bouw 24 april 2023 om 12:49

misschien moet je niet alleen de titel lezen…..

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone