Van Schip en Van Riessen bezorgen Nederland goud in Milton

zondag 26 januari 2020 om 08:57
Van Schip en Van Riessen bezorgen Nederland goud in Milton

foto: Cor Vos (archief)

Overzicht

Nederlands succes tijdens de Wereldbeker van Milton. Jan-Willem van Schip veroverde namelijk de gouden medaille op het onderdeel omnium, terwijl Laurine van Riessen de beste was op de individuele sprint.

De 25-jarige Van Schip versloeg in het omnium de Pool Daniel Staniszewski en de Amerikaan Gavin Hoover. Van Schip – die normaal uitkomt voor BEAT Cycling Club – verzamelde 150 punten en dat bleek genoeg voor de gouden medaille. Staniszewski en Hoover waren goed voor respectievelijk 137 en 134 punten.

Bij de vrouwen was het uitkijken naar een duel tussen Van Riessen en de Canadese Kelsey Mitchell. Deze twee dames hadden zich namelijk geplaatst voor de finale van de individuele sprint. Mitchell veroverde dit seizoen al een keer een zilveren plak in Cambridge, maar slaagde er vandaag niet in om de gouden medaille mee naar huis te nemen.

Van Riessen bleek in beide heats de snelste, waardoor ze haar eerste wereldbekerzege van het seizoen wist te boeken. Tot slot veroverden de vrouwen van Groot-Brittannië het goud op de Madison, voor België en de Verenigde-Staten. De Wereldbeker in het Mattamy National Cycling Centre van Milton eindigt vandaag met enkele afsluitende individuele onderdelen.

Uitslagen

Wereldbeker Milton 2020
Omnium – mannen
flag-nr1 flag-nl Jan-Willem van Schip
flag-nr2 flag-pl Daniel Staniszewski
flag-nr3 flag-us Gavin Hoover

Keirin – mannen 
flag-nr1 flag-de Joachim Eilers
flag-nr2 flag-co Kevin Santiago Quintero
flag-nr3 flag-pl Rafał Sarnecki

Sprint – vrouwen
flag-nr1 flag-nl Laurine van Riessen
flag-nr2 flag-ca Kelsey Mitchell
flag-nr3 flag-us Madalyn Godby

Madison – vrouwen
flag-nr1 flag-gb Groot-Brittannië
flag-nr2 flag-be België
flag-nr3 flag-us Verenigde-Staten

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone